POSTED IN Helse

Prisen på nedstengningene er skyhøye:

I Australia øker selvmordstankene og rusbruken.

0
Print Friendly, PDF & Email

De psykiske helseplagene og utviklingsforstyrrelsene hos barn som følge av korona-nedstengningene er som regel ikke med i regnestykket på den negative siden. Men at de eksiterer og vil får langvarige konsekvenser forteller denne artikkelen. Noe av det meste ødeleggende for mennesker uansett hvor de bor og hvordan de lever er sosial isolasjon. All historisk erfaring forteller dette. Vi har det f.eks. fra vår egen historie i uttrykket «Varg i Veum» fra vikingtiden som uttrykker sosial utstøting. Menge opplevde dette som kanskje verre enn en dødsdom. For det var felleskapet som definerte deg som menneske.

Og i våre medier skal den sosiale isolasjonen som konsekvens av nedstengningene ikke nevnes og vies medieplass. Da blir korona-regnestykket enda mer tvilsomt enn det allerede er.

happy birthday to you card
«Vær hjemme, vær trygg, hold avstand, ikke gå ut.» (Oppfordringer til sosial isolasjon)

Vi har fått nye Orwellske paradoksale uttrykk som «Ta vare på hverandre, hold avstand!»

At svært mange dør for tidlig som en direkte følge av tiltakene er også en del av regnestykket, men det skal heller ikke omtales. At millioner barn i andre deler av verden vil dø (sult, sykdom) som en direkte konsekvens av koronatiltakene er kanskje det mest graverende. Men dette omtales ikke i det hele tatt.

Når en skal slå inn en stift med en slegge risikerer en å ødelegge mer enn en reparerer. Det er det historien under er et eksempel på. I Australia har koronatiltakene blitt en forsterker av psykiske vansker.

Knut Lindtner

Én av ti australiere i Victoria vurderte alvorlig å begå selvmord under lockdown. Tolv prosent ble rusmisbrukere for å takle situasjonen. Dette viser en undersøkelse.

Én av ti australiere som bor i delstaten Victoria forteller at de «for alvor vurderte selvmord» under Covid-19-pandemien og de påfølgende lockdowns. Det viser en ny undersøkelse..

I den siste utgaven av Journal of Psychiatric Research rapporteres det at av tusen spurte var det én av ti innbyggere i delstaten Victoria som for alvor hadde vurdert selvmord i de siste 30 dagene. Dette kom fram  i en meningsmåling fra september 2020.

people standing and standing near trees during daytime
Det er slik vi får det bra med oss selv.

Videre hadde en av fem i Victoria hatt selvmordstanker under lockdown, men en tredel av de spurte hadde opplevd angst og alvorlige depresjoner.

Sjokkerende nok viste undersøkelsen at 12,3 prosent av innbyggerne i Victoria hadde «økt bruken av rusmidler for å takle pandemien», mens mer enn 20 prosent hadde hatt søvnproblemer under lockdown.

Mark Czeisler, som står bak undersøkelsen, fortalte til ABC Newsat resultatet av undersøkelsen viste «bekymringsfulle høye nivåer av «uheldige mentale og adferdsmessige helse-symptomer», og at det var viktig for de personene som hadde mentale helseproblemer å innse at de ikke var alene om disse problemene.

Victoria har hatt noen av Australias tøffeste og langvarige lockdowns fordi staten hadde det høyeste antallet Covid-19-tilfellene.

Victoria har hatt 20 000 av Australias 30 000 coronavirus-tilfeller. Av landet totale 910 dødsfall på grunn av pandemien hadde Victoria 820 . De har hatt langt flere tilfeller enn det nesthøyeste antallet i staten New South Wales (5695 tilfeller), i Queensland (1679) og i Western Australia (1021).

Siden begynnelsen av pandemien har politiet i Victoria blitt kritisert for sin hardhendte behandling av mistenkte brudd på restriksjonene i forbindelse med coronaviruset. Flere videoer som viser påstått brutalitet er lagt ut på internett.

Det har også vært anti-lockdown-protester i staten.

Denne uken er det også kommet  nylige avsløringer at blant barn i England har det blitt skrevet ut anti-depressive medikamenter under Covid-19-lockdowns når barna ble holdt inne og ikke fikk komme i kontakt med skolen, vennene og store deler av familien.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Nick Fewings

https://www.rt.com/news/527620-australians-victoria-lockdown-suicidal-thoughts/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grønn energi:

Blir både dyrere og mer ustabil enn annen energi.

Forrige innlegg

Koronatiltakenes konsekvenser:

Globalt statskupp, depresjon og fullstendig omstilling av økonomien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.