POSTED IN Globalisering

President Vladimir Putin:

«Regelbasert orden» er et røykteppe.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

Konseptet er bare en front for å omgå folkeretten, forklarer en russiske presidenten.

Den vestlige promoterte «regelbaserte ordenen» er bare et dekke for kolonialisme, ettersom de antatte reglene aldri har blitt avtalt av noen og stadig skifter fra en sak til en annen, har Russlands president Vladimir Putin sagt.

Presidenten sa uttalelsene i et eksklusivt intervju med den statlige kringkasteren China Central Television (CCTV) som ble sendt på mandag.

«Har du noen gang sett disse reglene? Nei, for ingen har noen gang skrevet dem, og ingen har noen gang avtalt dem med noen. Hvordan kan vi snakke om orden basert på regler som ingen har sett?» uttalte Putin.

Selv om en slik situasjon definitivt ser «fra sunn fornuft» ut som «tull», er det ekstremt fordelaktig for tilhengerne av den nevnte «regelbaserte orden,» forklarte presidenten.

https://rumble.com/v3pl2w7-us-talk-on-its-exceptionalism-is-continuity-of-its-colonial-thinking-putin.html

«Hvis ingen noen gang har sett disse reglene, betyr det at de som snakker om dette selv kommer med disse reglene fra sak til sak på en måte som passer deres egne interesser. Dette er essensen av den koloniale tilnærmingen,» bemerket Putin.

Kolonialisme har alltid vært basert på overherredømmeideer, og segregerte mennesker i forskjellige «klasser».

«Koloniale land har alltid trodd at de er førsteklasses mennesker. Tross alt sa de alltid at de bringer opplysning til sine kolonier, at de er siviliserte mennesker og bringer fordelene ved sivilisasjonen til andre folk, som anses å være annenrangs,» understreket Putin.

Den koloniale tankegangen forblir sterk, bemerket han, med alt USAs snakk om dens «eksepsjonalisme», for eksempel, som stammer nettopp fra den. «Det vil si, når de sier at de er eksepsjonelle i USA, betyr det at det er andre mennesker, folk av en annen klasse. Hvordan kan vi ellers oppfatte dette? Dette er rudimentene til den koloniale tankegangen, ingenting annet,» la han til.

Tilnærmingen som vises av Russland og Kina er helt forskjellig fra den som ble vist av Vesten, og Moskva og Beijing mener begge at å behandle alle nasjoner likt er hjørnesteinen i den fremvoksende multipolare verden og grunnlaget for samarbeidet mellom de to nasjonene selv, understreket Putin.

«Vi går ut fra det faktum at alle mennesker er like, alle har de samme rettighetene, rettighetene og frihetene til ett land og ett folk slutter der rettighetene og frihetene til en annen person eller en hel stat starter. Dette er hvordan en multipolar verden gradvis bør fødes,» forklarte presidenten.


Fra RT, publisert 16. oktober.
Oversatt av Frikar fra engelsk. Link til video med intervju i originalartikkelen.
Originalartikkel: ‘Rules-based order’ a smokescreen – Putin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  19 oktober 2023 9:56

  Herleg analyse! Putin er meir klårtenkt enn Stoltenberg, Støre, Solberg, Barth Eide og Huitfeldt til saman.

  Uttrykket «regelbasert orden» vert ikkje det same etter dette. Truleg må Vesten no finna på noko nytt for å halda fram med å bløffa vanlege folk.

  PS Kina tenkjer langsiktig og gjer avtale om kornkjøp frå Russland for 12 år framover, melder RT. Noreg fører krig mot eigne bønder og satsar på flaks i matforsyninga.

  Svar
 • wasan Totland
  19 oktober 2023 23:59

  Vi skal være kjempeglade for at russerne har så oppegående ledere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er ikke vitenskap, men politikk:

Mediene har sin agenda med den angivelige klimakrisen.

Forrige innlegg

Folk tror ikke lenger på myndighetene.

Synkende oppslutning om vaksinene i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.