POSTED IN Endring av politikken, USA

President Trump bekrefter tyveriet:

Stjålet iransk olje er i USA.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At USA nå benytter tyveri og indirekte sjørøveri som politisk metode forteller om desperasjonen som rår i Washington. For internasjonalt er det ingen støtte om Iran-politikken deres, selv ikke blant deres nærmeste allierte.

Dette ble demonstrert i FNs sikkerhetsråd sist torsdag da landets nærmeste allierte, Storbritannia, Frankrike og Tyskland ikke støttet forslaget om nye og utvidete FN-sanksjoner mot Iran.

Norge som USAs internasjonale og veldresserte skjødehund


Det påfallende er at norske myndigheter er helt tause om det som skjer. For dette er en trussel også mot norske interesser. Vi er et land som driver internasjonal handel, ikke minst med oljeprodukter. Og kan USA gjøre dette mot Venezuela og Iran kan de gjøre det mot hvem som helst – i prinsippet også mot Norge.

Alle små land er tjent med at en internasjonal rettsorden opprettholdes og ikke håndheves av de sterkeste etter deres forgodtbefinnende.

Men landet vårt har forlengst oppgitt en selvstendig utenrikspolitikk og en prinsipiell holdning til den internasjonale rettsorden. Vi slikker og logrer for USA i det store og det hele, slik godt dresserte hunder opptrer.

Knut Lindtner

President Trump sier at stjålet iransk olje blir sendt til Houston.

USAs justisdepartement bekreftet fredag at det hadde beslaglagt en forsendelse bensin som skulle til Venezuela.

Av Dave DeCamp 

USA bekreftet på sist fredag at de hadde tatt 1,116 millioner fat iransk drivstoff som skulle til Venezuela. President Trump sa at de fire oljetankerne som fraktet olje nå skal til Houston.

«Vi har fire tankere. De skal til Houston og de er der … Iran skal ikke gjøre slikt. Derfor gjorde vi det – vi tok tankerne og vi flyttet dem til Houston», sa president Trump på en pressekonferanse på fredag.

Houston er den største byen i den amerikanske delstaten Texas, og er med sine 2 099 451 innbyggere den fjerde største byen i USA. Over fem millioner mennesker bor i det urbane området rundt Houston. Houston er kjent for å være et finanssentrum og et oljesentrum i USA; byen er også kjent for sine glasskyskrapere. Wikipedia

Det er uklart hvor beslaget av skipene ble foretatt. Med USA-sanksjoner mot Venezuela rettet mot den maritime industrien er det mulig at skipsrederne ble truet med tap av registrering eller forsikring, noe som kunne være tilstrekkelig for de til å gi etter og seile til en USA-havn.

Justisdepartementet uttalte om saken at USA utformet en klage som ville «ville føre til at alle petroleumsproduktene i de fire tankerne ble beslaglagt». I Justisdepartementets uttalelse stod det at  «med hjelp fra andre stater» er det beslaglagt drivstoffet nå i «USAs varetekt».

I og med at begge landene er under tunge USA-sanksjoner er Venezuela og Iran naturlige handelspartnere. Venezuela står overfor drivstoffmangel og som følge av USA-sanksjonene er det umulig for det oljerike landet å produsere sin egen bensin. Iranske tankere som fraktet bensin til Venezuela i mai irriterte USA Washington grenseløst.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Waldemar Brandt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «…kan de gjøre det mot hvem som helst – i prinsippet også mot Norge.»
  Jassågitt.
  Og Norge kan tydligvis bombe land som ikke har angrepet noen. Og Norge kan la være å stille for retten et parti og en statsminister som bryter norsk Grunnlov.
  Hvor ble det av oljen i Libya etter at Norge bombet deres regjeringsbygninger og drepte lederen for nasjonen? Hvem «kjøpte» den?
  Hvor ble det av gullet som Gadaffi hentet til Libya for å frigjøre det afrikanske kontinentet fra Fed, før han ble myrdet av USA og norske forbrytere»?
  Også Norge. ;-)

  Svar
 • Sjørøveri ble britenes svar på Spanias innledende suksess i å rane til seg alt av verdi fra Syd Amerika mellom 1566 to 1790. USAs sjørøveri leder neppe til den samme suksessen som britene fikk og USAs økonomi nærmer seg stupet.
  https://www.globalresearch.ca/collapse-of-us-economy-real-gdp-registers-biggest-quarterly-slump-in-last-70-years-at-32-9/5721272

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Som fra et redselskabinett:

Julian Assange i en tom rettssal uten presse eller innsyn i nye anklager.

Forrige innlegg

Innstramninger for uavhengige nettsteder:

Nå er sensuren her i form av struping.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.