POSTED IN Politikk

Nancy Pelosi fikk høre det.

Populisme er bra!

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Jim Hoft

Winston Marshall fra Storbritannia gir Nancy Pelosi en skikkelig verbal omgang på Oxford Union – Snakker høyt om Joe Bidens demens. Nasty Nancy får endelig den offentlige ydmykelsen hun fortjener!

Nancy Pelosi og ektemannen tok en pause fra innsidehandelen for å delta i en offentlig debatt ved Oxford Union i Oxford, England. Oxford Union er en høyt ansett debattforening og en av Storbritannias eldste universitetsforeninger, grunnlagt i 1823.

Nancy og Robert Pelosi deltok i Oxford Union-debatten om populisme den 25. april, få timer etter at hun ble avbrutt av pro-Gaza-demonstranter fra Youth Demand, som støtter Gaza-krigere og ønsker å få slutt på fossilt drivstoff.

Det var under denne debatten at Nancy Pelosi endelig fikk den offentlige utskjellingen hun fortjener, av en av Storbritannias kommende stjerner, Winston Marshall.

Winston Marshall er en populær skribent, musiker og podkaster. Marshall var en del av den britiske folkrockgruppen Mumford and Sons, der han var gitarist og vant en Grammy og to Brit Awards. Marshall ble tvunget ut av bandet etter å ha poster en tweet om at journalisten Andy Ngo var «modig» på grunn av boken hans, der han skriver at venstre-ekstreme aktivister har «radikale planer om å ødelegge demokratiet».

Winston Marshall deltok i debatten om populisme og den opplevde trusselen fra de globale elitene.

Under innlegget hans avbrøt Pelosi på en uhøflig måte den briljante unge intellektuelle Marshall for å hevde at de voldelige og kostbare månedslange protestene og angrepene på byen Portland ikke var like ødeleggende som protestene og opptøyene 6. januar 2021.

Vi vet nå at Nancy Pelosi i stor grad var ansvarlig for volden den dagen. Hun nektet å godkjenne president Trumps ordre noen dager før 6. januar 2021 om å hente inn nasjonalgarden til Washington DC. Pelosi og militære ledere nektet deretter å sette inn nasjonalgarden den 6. januar før til etter klokken 17.00. I stedet organiserte Pelosi på merkelig vis et filmteam som skulle følge henne rundt den dagen.

Pelosis uhøflige avbrytelse hindret ikke Winston Marshall i å gi henne en skikkelig offentlig omgang verbal juling.

Her er transkripsjonen:

Innledning: Populisme er ikke en trussel mot demokratiet. Populisme er demokrati.

Winstson Marshall: Mine damer og herrer, ord har en tendens til å endre betydning. Da jeg var liten, betydde kvinne en person som ikke hadde pikk. Populisme er blitt et ord som brukes synonymt med rasisme, vi har hørt om etnonasjonalist, vi har hørt om intoleranse, vi har hørt om hillbilly, redneck, og til og med «deplorables». (mennesker med uakseptable meninger)

Elitene bruker disse ordene for å vise sin forakt for vanlige folk. Det er ikke lenge siden Barack Obama, mens han fortsatt var president, på toppmøtet for Nord-Amerikas ledere i juni 2016, tok anstøt av forestillingen om at Trump kunne kalles populist. Hvordan kan Trump kalles populist? Han bryr seg ikke om arbeidsfolk. Obama hevdet snarere at det var han som var populisten. Obama hevdet snarere at Bernie Sanders var populisten. Det var Bernie som hadde brukt fem tiår på å kjempe for arbeidsfolk.

Men med Trump skjer det noe merkelig. Hvis du ser på Obamas taler etter dette punktet, mer og mer i det siste, bruker han ordet populist om hverandre med sterk mann, med autoritær. Ordet endrer betydning, det blir negativt, nedsettende, et skjellsord. For meg er ikke populisme et skjellsord.

Siden børskrakket i 2008, og spesielt Wall Street-redningsaksjonen til en billion dollar (norsk billion), er vi inne i en populistisk tidsalder. Og med god grunn, elitene har sviktet. La meg ta for meg noen vanlige feilslutninger, hvorav noen har blitt fremsatt i kveld. Hvis forslaget var at demagogi var en trussel mot demokratiet, ville jeg vært på den siden. Hvis forslaget var at politisk vold var en trussel mot demokratiet, ville jeg vært på den siden.

Den sjette januar har blitt nevnt, som en mørk dag for USA. Jeg er sikker på at kongresskvinne Pelosi vil være enig i at hele juni 2020, da det føderale tinghuset i Portland, Oregon, var under beleiring og under opprør av radikale progressive, var mørke dager for USA. Ja?

Nancy Pelosi: Det var det ikke. Det er ingen likhet der. Det er ikke som det som skjedde 6. januar, som var et opprør…

Winston Marshall: Så du er ikke enig. Det er helt greit. Du er ikke enig…

Winston Marshall: Så du er ikke enig. Men du vil fordømme disse dagene. Poenget mitt er imidlertid at alle politiske bevegelser er utsatt for vold og faktisk opprør. Og hvis vi argumenterte for at fascismen var en trussel mot demokratiet, ville jeg vært på den siden. Den nåværende populistiske tidsalderen er faktisk en bevegelse mot fascismen. Jeg har mye å gå gjennom. Populisme er, som du vet, vanlige folks politikk mot en elite.

Populisme er ikke en trussel mot demokratiet. Populisme er demokrati.

Og hvorfor ellers ha allmenn stemmerett hvis ikke for å holde elitene i sjakk? Mine damer og herrer, med tanke på Trumps suksess, og nå nylig Javier Milei’s motorsag mot det statlige byråkratimonsteret i Argentina, skulle man tro at dette var en høyrepopulistisk tidsalder. Men det ville være å ignorere ‘Occupy Wall Street’.

Det ville være å ignorere Jeremy Corbin’s «for de mange, ikke for de få». Det ville være å ignorere Bernie Sanders mot milliardærene, RFK Jr. mot Big Pharma, og nylig George Galloway – mot bedre vitende. Alle disse, inkludert Galloway, anerkjenner ektefølte bekymringer hos vanlige folk som ellers blir ignorert av etablissementet.

Jeg er faktisk ganske overrasket over at vår høyt verdsatte opposisjon, kongressmedlem Pelosi, er på den siden av bevegelsen. Jeg trodde venstresiden skulle være anti-elite.

Jeg trodde venstresiden skulle være anti-establishment. I dag, særlig i USA, har den globalistiske venstresiden blitt etablissementet. Hvis Pelosi hadde vært denne siden, ville hun vel ha argumentert seg ut av jobben. Men det er her i Storbritannia hvor høyre- og venstre-populister gikk sammen om demokratiets høyeste lov, Brexit. Meningsmålinger har vist at den viktigste grunnen til at folk stemte for Brexit, var suverenitet for mer demokrati. Takk skal dere ha. Hva var Brussel-elitens respons?

De gjorde alt som sto i deres makt for å undergrave det britiske folkets demokratiske vilje, og eliten i Westminster var like skammelig. Som hørte, så kalte David Cameron velgerne for ‘Fruitcakes’, ‘Loonies’ og ‘Closet Racists’. Liberaldemokratene gjorde alt de kunne for å velte en demokratisk avstemning. Keir Starmer (Labour) drev kampanje for en ny folkeavstemning.

Elitene ville ha oss til å stemme og stemme og stemme helt til vi stemte på deres måte. Det var det som skjedde i Irland og i Danmark. La oss se på noen av de andre populistiske bevegelsene.

Hong Kongs populistiske opprør kalles bokstavelig talt P’ro-Democracy Movement’. Pharma Revolt, fra Nederland til Tyskland, Frankrike, Hellas til Sri Lanka, tar traktorene sine ut på veien for å protestere mot klima-politikken som er sendt ned til oss fra de allvitende, ufeilbarlige elitene i Davos.

Trucker-bevegelsen i Canada ble anti-elitistisk da den smålige tyrannen statsminister Justin Trudeau frøs bankkontoene deres, noe som ikke er en demokratisk statsleders oppførsel verdig. De Gule Vestene i Frankrike, Ulez-kamera-sabotørene i London, dette er arbeidsfolk som protesterer mot en politikk som skader dem. Og hvordan blir de behandlet? De kalles konspirasjonsteoretikere. De blir kalt høyre-ekstreme av politikere i maktposisjoner også. Mine damer og herrer, populisme er de stemmeløses stemme.

Den virkelige trusselen mot demokratiet kommer fra elitene. Misforstå meg rett, vi trenger eliter.

President Biden har vist oss at vi trenger noen til å styre landene. Når presidenten har alvorlig demens, er det ikke bare Amerika som smuldrer opp, hele verden brenner. Men la oss se nærmere på elitene. Europeiske selskaper bruker over 1 milliard euro i året på lobbyvirksomhet i Brussel. Amerikanske selskaper bruker over 2 milliarder euro i året på lobbyvirksomhet i Washington DC.

To tredjedeler av kongressen mottar støtte fra farmasøytiske selskaper. Pfizer alene brukte 11 millioner euro i 2021. De tjente over 10 milliarder dollar i profitt. Da er det ikke rart at 66 % av amerikanerne mener at økonomien er rigget mot dem til fordel for de rike og mektige.

Og forresten, vi pleide å ha et ord for når storkapitalen og store myndigheter var i ledtog.

La meg lese noen overskrifter fra mainstream media:

– The New Yorker, dagen før valget i 2016, «Saken mot demokratiet».

– Washington Post, dagen etter valget: «Problemet med vår regjering er demokratiet.»

– LA Times, juni 2017: «Det britiske valget er en påminnelse om farene ved for mye demokrati.»

– Vox, juni 2017. «De to fremtredende statsviterne sier at problemet med demokratiet er velgerne.»

– New York Times, juni 2017. «Problemet med deltakerdemokratiet er deltakerne.«

Mainstream-medie-eliten er en del av en klasse som ikke bare forakter populisme, de forakter folket. Hvis Demokratene hadde brukt halvparten av sin energi på å levere politikk for folket, ville Trump ikke engang hatt en sjanse i 2024. Han burde ikke ha en sjanse.

Dere har hatt makten i fire år. Fra det fabrikkerte Steele-dossieret til forsøket på å ta ham av stemmeseddelen i både Maine og Colorado, er Demokratene nå antidemokrat-partiet. Nå trenger vi bare at republikanerne viser seg som det det folkelige partiet som bryr seg om mennesker lavt på rangstigen.

Mine damer og herrer, populisme er ikke en trussel mot demokratiet, men jeg skal fortelle dere hva som er det. Det er elitene som beordrer sosiale medier til å sensurere politiske motstandere. Det er politiet som stenger ned meningsmotstandere, transkjønnskritiske røster her, eller forrige uke i Brussel, den nasjonalkonservative bevegelsen.

Jeg skal si deg hva som er en trussel mot demokratiet.

Det er Brussel, Washington DC, Westminster, mainstream-mediene, big tech, big pharma, korporasjonenes hemmelige samarbeid og Davos-kumpanene.

Trusselen mot demokratiet kommer fra dem som avskriver vanlige folk som beklagelige.

Trusselen mot demokratiet kommer fra dem som stempler arbeidsfolk som rasister.

Trusselen mot demokratiet kommer fra dem som avskriver arbeidsfolk som populister.

Og jeg vil si en siste ting. Denne populistiske tidsalderen kan avsluttes med et knips med fingrene. Det eneste som må gjøres, er at elitene begynner å lytte til, respektere og, Gud forby, arbeide for vanlige folk. Takk skal dere ha.


Publisert 11.05.2024
Originalartikkel: UK’s Winston Marshall Gives Nancy Pelosi a Proper Spanking at Oxford Union
Linker og video i originalartikkelen
Oversatt av Per Johansen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våpenstoppen til Israel var en bløff.

Ny våpenpakke vedtatt.

Forrige innlegg

Det er begynt:

Den store oppløsningen av den vestlige verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.