POSTED IN Endring av politikken

Politisk toppledere drar ikke til Davos.

Skjer det noe dramatisk i WEF?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen sammen med meldinger om at Soros og Schwab vil utebli (Schwab åpnet møtet riktignok i går) kan være signaler om at noe skjer bak kulissene i WEF. Vi er aldri blitt invitert dit og har overhode ikke tilgang til informasjon fra bakrommene så dette vet vikke noe mer om enn det som rapporteres. Men når den politiske eliten ikke møter mister møtet noe av sin tyngde.

Knut Lindtner
Redaktør

Den globale politiske eliten dropper Davos.

De amerikanske, kinesiske og russiske lederne vil ikke delta i år på World Economic Forum i de sveitsiske alpene.

Av Marcus Schreiber

Det årlige møtet til World Economic Forum i Davos i Sveits startet på mandag. Flere av de viktigste lederne i verden var ikke til stede. USAs president Joe Biden hopper over årets møte sammen med den franske presidenten Emmanuel Macron og den nye britiske statsministeren Rishi Sunak.

Den russiske presidenten Vladimir Putin deltar heller ikke på samlingen, sammen med hele den russiske forretnings-eliten. De er utelatt fra gjestelisten på grunn av de Ukraina-relaterte sanksjonene.

Den kinesiske lederen Xi Jinping og kinesiske forretningsmenn vil også være savnet i forumet på grunn av ettervirkningen av den nylige oppblomstringen av Covid-19, og på grunn av problemer på den hjemlige børsen. Der har de opplevd at 224 milliarder dollar forsvant i fjor fra formuene til Kinas rikeste personer.

I det minste møter Olaf Scholz

Av G7-lederne er det bare Tysklands kansler Olaf Scholz som kommer til Davos i år, sammen med presidenten i Europa-kommisjonen, Ursula von der Leyen.

Til tross for det krympede tallet på politiske ledere er listen lang over  rike ledere. Antallet deltakere, hele  2700 deltakerne på årets WEF-sesjon, «vil antakelig overgå den gamle rekorden fra 2020, med 600 globale administrerende direktører, og  1500 på C-suite-nivå», ifølge WEFs sjef for digital markedsføring, Georg Schmitt.

Ifølge Bloomberg var det tilsammen 116 milliardærer med på WEFs i år. Dette er en økning på 40 % fra for ti år siden. 

Representanter fra USA er den største gruppen, med 33 delegater. 18 milliardærer kommer fra Europa, 13 fra India, inkludert industrialisten Gautam Adani, verdens fjerde rikeste person ifølge Bloombergs milliardær-indeks.

World Economic Forum ble etablert i 1971 som en non-profitt stiftelse, og de har sin årlige samling i Davos. Det er verdens største årlige økonomiske begivenhet.

Dette årets forum vil vare fram til 20. januar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
https://www.rt.com/business/569930-world-economic-forum-davos/

Forsidebilde: Jessie McCall

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Stein Erik Hagen, Nocolai Tangen,Espen Bart Eide og Anne Beathe Tvinnereim står på listen ser jeg. Det er forunderlig at Bilderbergerne og weferne må holde alt hemmelig for folket? Vi får dog greie på det gjennom det de alle prediker og implementerer etter som tiden går. Nå skal jordens befolkning reduseres etter det disse få mener er formålstjenelig for dem!? Med smil om munnen og med en kynisme og iskald intellektuell kalkulerende analyse skal 3/4 av menneskeheten utryddes! Til «vårt eget beste»! Kissinger har fremmet dette i årtier. Flere med ham. Ingen tror det er sant! Det er for jævelig-ingen kan være så onde? De har sagt hva de ønsker å gjøre og vi tier og dermed samtykker vi. Den såkalte pandemien er et tydelig eksempel på at injeksjonene er biovåpnet som tar livet av oss. Corona definisjon: common flu/vanlig influensa! En kokk må vite om alle ingredienser i maten han lager for allergikeres skyld, men Pfizer og Moderna vil holde hemmelig hvilke stoffer de injiserer i oss! Og samtlige regjeringer har fritatt disse firmaene for ansvar mht. vaksineskader. Hallooo!! ringer bjellene? Ikke gi ditt samtykke! Vi er alle alene om beslutningen. «Jeg tar vaksinen så kan jeg reise til syden.»…gå på konsert….etc. Det var direkte motbydelig å se Erna sitte å jatte med Klaus og Pfizer gutta om å bruke nødparagrafen for å få fortgang i vaksinasjonen. Det har nå lekket dokumenter som viser at Pfizer ansatte får innjisert ufarlige doser!!?? Regjeringer vil skape nye kriser oppbacket av media for å drive gjennom sin agenda. Jeg har levd så lenge at jeg husker alle skremselspropagandaer fra rett etter krigen og frem til i dag! «Polene smelter!» «Vi går mot en ny istid!» «Havet stiger!» «Jorden overopphetes!» Ingenting av dette holder stikk! Havnivået er konstant.jfr. et bilde av frihetsgudinnen oppsatt i 1885(?) og et bilde av samme tatt i fjor. Ikke en antydning til forskjell i vannstand. FN’ s forslag til å redusere jordens temperatur 2grader: Jo istedet for en avgift på 10$ pr. tonn co2 utslipp mente de at ved å øke prisen til 14$ tonnet skulle de nok klare brasene. Nok et gisp! Nei globalister dere tror at dere er gud som kan fikse alt etter deres pipe! Lusiferiske stormannsgale hybrisser! Dere skubber dere på sterkere krefter er jeg overbevist om. Dere har laget et sant helvete her på jorden. Og dere fortsetter ufortrødent med kriger, splid og hersk taktikker. Dere bomber det ene landet etter det andre tilbake til steinalderen for å redde demokratiet! ?Høyre og venstre partier! Høyre o venstre vinge er fortsatt samme fugl! For å gi oss inntrykk av valg! Men dere taper til slutt. Vær dere sikker!

  Svar
 • Så sant . takk for det. Vi går stygge tider i møte. Dere som er gode til å skrive og forstår , få det ut i mengder.

  Svar
 • En massakre i Davos? Nå som så mange ufyseligheter er samlet på ett brett? Besnærende tanke! Jeg blir i godt humør av å forestille meg det. Litt synd med «collateral damage» på alt tjenerskapet. Og luksushorene.
  Killer-droner som dreper på ansiktsgjenkjenning muliggjør selektiv avlivning, så umenneskene blir myrdet mens man lar menneskene i tjenerskapet få leve. Å bombe hele stedet og alt som kryper og går burde ikke være nødvendig med moderne teknolgi.
  Ved 9/11 var også en del vip og veldig important verdensmafia tipset så de holdt seg vekke mens showt pågikk. Soros og Schwab er kanskje blitt tipset om noe, uerstattelige som de innbiller seg de er. De må da vel snart daue bege to? Håper det.

  Svar
 • Ganske gledelig også, at de lever i frykt og er livredde, med tanke på at de trenger 5000 leiesoldater til å passe på seg, så egentlig har de selv ved sin ondskap gjort seg så forhatt at de ikke kan vise seg blant folket uten å risikere å bli tatt av dage. De kan kun bevege seg i sin egen svindyre og luksuriøse luftegård, og hvis de er redde sine livvakter også, så er det med god grunn, se hvordan det gikk med Indira Ghandi. De styrtrike har ikke egentlig misunnelsesverdige liv. Jo mer materialistisk og kapitalistisk et menneske blir, desto mindre er sjansen for at de har ekte, trofaste venner. Alle meler sin egen kake i slike kretser og de går over lik så lett som ingenting.
  Miliardærer med gode intensjoner for folket er sjeldne. Henry Ford, kanskje? Han våget å pirke litt på de griskeste av de griske, og er selvfølgelig svartelistet på google, som ogå tilhører de griskeste av de griske.

  Svar
 • Krigen i Ukraina hvor det ser ut til at 1/2 parten av våpnene «vi» donerer havner på svartebørs kan ha noe med situasjonen å gjøre. «Hvem som helst» kan kjøpe «hva som helst» derfra. Så egentlig kan man si at med «donasjonene» for å berike MIC, gjør de sin egen fremtid mer og mer utrygg, hvem vet om det ikke kommer litt «shelling» av Davos denne uken, mye forhatte tryner samlet på den plassen nå.
  Et annet aspekt er om de ikke får tak i «renblodede» piloter til sine jets, og derfor ikke tør å fly dit?
  Dette skyggefolket er en merkelig rase, de legger til rette for å «overta» verden med alt og alle, men det svikter hver gang på grunn av IQ, eller rettere sagt mangel på slik, eller er det Gud som «har en finger med i spillet» og lar dem stå der i latterlighetens skarpe lys? NWO er allerede tapt, de er latterliggjort, og vi må bare begynne å le av dem, høyt og tydelig, da får vi total «meltdown» i «systemene» deres.

  Svar
  • Viktig påminning at Europa (og Afrika) blir oversvømt av illegale våpen frå Ukraina og Polen. Det er grunn til å vere redd.
   Vil all flytrafikk stoppe dersom eit par rutefly blir skotne ned ved ein flyplass med handholdt Stinger?

   Svar
 • Northern Light.
  19 januar 2023 17:25

  Klaus Schwab advarer mot utslettelse av store deler av menneskeheten – Davos 2023.

  Av Kristoffer Hell.
  I en tale i Davos 17 januar 2023, advarte WEF-grunnlegger og styreleder Klaus Schwab om at store deler av menneskeheten vil bli utslettet. Blant de mulige truslene var, i tillegg til den påståtte klimakrisen, også atomkrig og flere andre globale trusler.

  «Vår generasjon har nådd et vendepunkt og står overfor reelle eksistensielle problemer. Klima forandringer. Utnyttelse av naturen. «Atomhendelser» eller til og med krig. Ekstrem fattigdom og virus. De kan alle føre til utslettelse av store deler av verdens befolkning».

  Veien ut for menneskeheten, ut av denne farlige situasjonen, ifølge Schwab, er:
  «Ved å virke sammen har vi muligheten til å bygge en mer fredelig, motstandsdyktig, inkluderende og bærekraftig verden. Men for å gjøre det vi trenger for å overvinne den kritiske splittelsen, den fragmenteringen, mellom de som har en konstruktiv holdning og de som bare er tilskuere og vitner, hvorav noen også er negative, kritiske og konfronterende».

  Etter Schwabs advarsel talte presidenten for Sveits’ føderale regjering, Alain Berset, og det ble klart at det en gang nøytrale fjell-landet i hjertet av Vest-Europa, har et føderalt regime som i dag er fullstendig globalistisk. Det var kanskje ikke noe annet å forvente fra landet som har flest milliardærer per innbygger i hele verden.

  Berset: «Russlands angrepskrig mot Ukraina utgjør et brutalt angrep på et fredelig land. Men det er også et brutalt angrep på folkeretten og multilateralisme. Krigen forårsaker store lidelser og har en avgjørende innvirkning på den globale utviklingen av demokrati. Det er derfor viktig at demokratiske land viser stor solidaritet med Ukraina – Solidaritet med menneskene i landet men også med de som har flyktet. Et medlem av FNs sikkerhetsråd står bak denne aggresjonen».

  Krigen i Ukraina er mellom det USA-ledede Vesten og Russland, som under slagord som demokrati og sist multilateralisme ønsker å fortsette å presse på utvidelsen av det amerikanske imperiet, inntil alle land er underkuet og innlemmet i det under en verdensregjering.

  Agendaen har møtt motstand fra resten av planeten, flertallet av menneskeheten, for tiden representert ved den russiske føderasjonen, som Vesten via Ukraina ønsker å bryte opp i mindre deler som er lettere for Vesten å kontrollere. Allerede i 2007 advarte Russlands president Vladimir Putin mot denne Vestens unipolare agenda og ba i stedet om en multipolar verden, hvor land samarbeider i fred og respekt for hverandres unike verdier.

  Fra NewsVoice, publisert 19januar 2023. Skrevet av Kristoffer Hell.
  Oversatt fra svensk. Video med Schwabs tale i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Klaus Schwab varnar för utplånandet av stora deler av mänskligheten – Davos 2023.

  Kommentar:
  Schwab kaller en verden med selvstendige nasjoner, hvor landenes folk har råderett og suverenitet over egne landressurser, for en fragmentert verden. Det er klart, når alle landegrenser er utvisket, og den globale storkapitalen Schwab representerer eier alt i alle land, blir det ingen krig lenger, for da har Wall Streets økonomiske- og militære krigsmaskin nedkjempet alle, og Schwabs verdens-regjering av billionærer kan utforme sin nye verdensordning med en herskerklasse og en slaveklasse som de vil.

  Schwabs advarsel kan tolkes som, at den globale storkapitalen vil drive krig mot menneskeheten til hele verden er globalisert og under deres kontroll, og får de ikke kontrollen over jordens land og folk som de vil, ødelegger de Jorden i en storkrig.

  Svar
 • Børge Brende har sikkert begynt med utrenskninger av mest brutale sort. Giftmord og vindusutkastinger. Sikkert mye moro i vente.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Med navnet «Verden» i tittelen lurer de deg til å tro de er til for å hjelpe oss.

Hvem? Verdens Økonomiske Forum og Verdens helseorganisasjon.

Forrige innlegg

Fryktelige tap for Ukraina i Donbas.

Utstyret fra vest forsvinner underveis.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.