POSTED IN Virkelighetsforståelse, Økonomi

Polens statsminister ber ikke krigsindustrien avstå fra fortjeneste.

Han ber Norge gi overskuddet fra gassen til Polen eller til korrupte Ukraina.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Igjen er representanter for den polske regjeringen ute med synspunkter som har mye for seg, men som skulle vært rettet  til mange andre enn til den norske staten. For det er slik at i økonomiske kriser er det alltid noen som skor seg, noen på lovlig og andre på ulovlig vis.

F.eks. forsvinner store deler av de uhorvelige «økonomiske hjelpepakkene» til Ukraina i alle andre lommer enn til hjelp for vanlige mennesker i landet. Før en kan kreve «økonomisk blodoverføring» fra andre, må en stoppe den enorme økonomiske blodtappingen som skjer i Ukraina av de ukrainske oligarkene og alle de tusener av tjenestefolk som sitter i systemet og skor seg på hjelpepakkene.

Alle skjønner dette, bortsett fra regjeringen i Polen. Kanskje en også skulle be krigsindustrien i USA produsere med 0-profitt for å hjelpe Ukraina?

Dette er en form for selektiv moral i et profitt-styrt system hvor alle prøver å få maksimal fortjeneste. Den moralen er ikke bare meningsløst naiv, men egentlig en form for umoral. 

Hvis en ikke går løs på selve systemet, noe den polske statsministeren ikke gjør, blir dette moralsk posering, denne gangen på det norske oljefondets bekostning. Han vil gjøre forretninger med Norge, men på gamle priser. Og han stiller ikke kravet til noen andre i det kapitalistiske systemet.

Det er mange måter å spare penger på, denne er ved hjelp av dårlig moral.

Å fremme slike holdninger overfor barn i Polen uten å kreve det samme f.eks. overfor alle i Polen som tjener på krigen i Ukraina, det kaller vi gjerne for dobbeltmoral.

Og bare for å nevne det: Polen var en av pådriverne i sin tid for markedspris for bl.a. varen energi. Du skal ikke alltid ønske deg noe du ikke vet hva er eller blir: Du kan få ønsket oppfylt.

Knut Lindtner
Redaktør

Polen ber Norge overlate oljeinntekter

Polens statsminister Mateusz Morawiecki har anklaget det nordiske landet for å tjene «urettferdige» olje- og gasspenger midt i Ukraina-konflikten

Norge bør dele «overskuddet» det har tjent mens olje- og gassprisene stiger midt i den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina, sa Polens statsminister Mateusz Morawiecki på den nasjonale ungdomsdialogkongressen lørdag.

Mateusz Morawiecki – Wikipedia
Mateusz Jakub Morawiecki er en polsk politiker og fra 11. desember 2017 statsminister i Polen. (Fra Wikipedia)

«Men skal vi betale Norge gigantiske penger for gass – fire eller fem ganger mer enn vi betalte for et år siden? Dette er sykt,» sa han og hevdet at overskuddet av den årlige gjennomsnittlige gass- og oljeprofitten «vil overstige €100 milliarder» i år for et land med fem millioner mennesker som Norge.

«De bør dele denne overfortjenesten. Det er ikke normalt, det er urettferdig. Dette er et indirekte rov på krigen startet av Putin,» sa statsministeren.

Morawiecki oppfordret også unge polakker til å gå på nettet og be sine norske «venner» skamme seg over den fete fortjenesten på gass, dette for å presse landet til å dele rikdommen.

«Skriv til dine unge venner i Norge,» sa han. «De bør dele det umiddelbart,» uttalte Morawiecki, og la til at det ikke nødvendigvis bør deles med Polen, men med Ukraina.

I mellomtiden så Polens viktigste gassselskap, statskontrollerte PGNiG SA, sine Ebitda-resultater (eller resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortisering) nesten doblet i første kvartal, og nådde rundt 2,19 milliarder dollar, skriver Bloomberg. Overskuddet kom først og fremst fra den norske enheten til det statseide polske selskapet, som sto for nesten halvparten av det massive tallet.

I tillegg fylte Polen aktivt opp gass før Russland ble avskåret, med tyske Gascade som rapporterte en kraftig økning i omvendt gassstrøm i slutten av april. Moskva stoppet gassforsyningen til landet i forrige måned etter at Warszawas nektet å betale for drivstoff i rubler under en ny ordning som ble presentert fra Russland som svar på de europeiske sanksjonene.

Polen har sett etterspørselen etter gass jevnt vokse de siste årene ettersom landet streber etter å fase ut gammelt kullfyrt utstyr. Warszawa forventes å fullføre en gassrørledning fra Norge senere i år, et stort prosjekt som forventes å hjelpe Polen med å redusere avhengigheten av russisk gass.

Forsidebilde: Christian Dubovan

https://www.rt.com/business/555926-poland-norway-gas-profits/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Morawiecki er ikke bare politiker, han er også av Young Global Leaders. Og nok en gang ser vi at YGL utdanner særs aggressive politikere. Dette utfallet mot Norge er vel mere dumt enn aggressivt, men det vitner faktisk også om hans utrolige fortid som hippie. Bare det at noen skal gi fra seg fortjeneste av en moralsk grunn er ikke vanlig hverken i politikken eller forretningsliv. Hans krav er tuftet på en idealisme som ikke finnes blant eliten som han befinner seg i.
  Det tyder på at han har hatt en brå og rask karrierestigning, altså en total «sell-out». Borte er hans hippie fortid (nesten) for hans tidligere aggressive utfall mot Russland har vært i særklasse, han nærmer seg ett Stoltenberg nivå. Han er en tydelig krigshisser, og jobber for at forhold skal bli verre.
  Han er statsminister for Lov og Orden partiet, ett parti beskrevet som høyrepopulistisk og nasjonalkonservativt. I utgangspunktet skulle det vel ikke være så galt, men når en fjernstyrt galning som Morawiecki for styre, tyder det på mer enn viderekommen korrupsjon.

  Her følger en link om Morawieckis utlegninger om Putin og Russere. Om det hadde vært postet i ett kommentarfelt noe sted hadde del blitt ansett for en «rant», men hvis dette skal være den offisielle diskurs og politikk er det bare farlig.

  Svar
  • Mateusz Jakub Morawiecki er en frekk jøde i tillegg. Frekkhetene vedkommende kommer med ikke i bare i denne sammenheng, overrasker ikkeoverhodet. Er det noen som sier det ikke spiller noen rolle at han er jøde? Se hva jøden Zelenski gjør i Ukraina, og si det igjen!
   Det nytter ikke å stikke hodet i sanden, og tro at virkeligheten ikke finnes.

   Svar
 • Her sier Morawiecki bl.a at Putin er farligere enn Hitler og STalin og at Russisk nasjonalisme er en kreft.
  https://www.rt.com/news/555351-morawiecki-russian-nationalism-cancer/

  Svar
  • «…farligere enn Hitler og STalin og at Russisk nasjonalisme er en kreft. »

   Hva ville Hitler? Antagelig et sterkt Tyskland med sterk industri og stor velstand for innbyggerne i Tyskland ved hjelp av nasjonens egne arbeidskrefter/resurser. Nasjonal sosialisme. Antagelig også en diktator for Tyskland for å gjøre teknokratiet mer effektivt. Der penger/byttemidler og renter skulle styres av nasjonen , ikke globale krefter.

   Hva er russisk nasjonalisme? Forhåpentligvis det samme. Og ikke ‘ arbeidere i ALLE land foren eder’, som ved kommunisme.

   Men hva er globalisme?
   Antagelig det samme. – Men med planer om en GLOBAL diktator som har kontroll over ALLE land, og en verdensvaluta.
   Mer skremmende spør du meg. Mange hundre år for tidlig, hvis man tar den menneskelige naturen i betraktning. Menneskeheten må bli voksne først. Menneskene må skjønne sine egne drifter/natur først. Og ikke bare forstå intellektuelt. Det er et stykke fra intellektuell forståelse til å skjønne( helheten).
   Vi kan vanskelig overstyre Allnaturen.

   Svar
   • Kolonialisme,imperialisme,globalisme,er ikke det samme sak da Frikar.
    Og en ting til Frikar,da Hitler bygde opp Tyskland,da var han nasjonalsosialist,da Hitler,skrigsmakt begynte å röre på seg,da viste han sitt sanne jeg,han var en globalist.
    Det er viktig å ikke blande korta nå Frikar,det er lett å havne i spagaten.
    Hitlers Metode er det samme gamle,först smörsida,så pang,masser av frykt og faENSKAP OG DERMED ETT FERDIG HJERNEVASKA FOLK.
    Tolkien,som er mest kjent for Ringenes Herre var i tjeneste for engelsk etterretning men ble dyttet vekk etter hvert,han likte ikke det han lärte å forstå.
    En artig ting han sa var.
    DET SVENSKE FOLKET ER DET MEST FORMATTERTE I HELE VERDEN:
    Oversatt betyr det,det mest hjernevaskede.
    Husk,Adelen som styrer Sverige har aldri delt med det svenske folk,de har misbrukt det,i alle tider.
    Så det svenske folket fikk FOLKHEMMET og Socialdemokratin,adelen tok rikdommene.
    Når Adelens globalistiske fantasier skulle settes ut i livet,så tvang,misbrukte og korrumperte de alle som kom i deres vei.
    Den såkalte velstand som vi i vest har bygget og som vi er stolte av er smulene vi har fått fra herrens bord,men ikke glem at de smulene også har kommet på bekostning av andre.
    På tide med folkemakt nå,synes jeg og på tide å ikke utbytte andre,om vi da vil ha en fredelig verden.

 • «..Hitler,skrigsmakt begynte å röre på seg,da viste han sitt sanne jeg,han var en globalist.»

  Tja.
  Hitler/ Nasjonal-sosialistene, sa : ‘Vi ønsker ikke krig ( Vi vil bygge opp egen nasjon gjennom ‘ alle NASJONENS krefter må forenes’, – for å bygge velstand og frihet i egen nasjon )
  ; – men HVIS dere vil ha krig skal dere få TOTAL krig. Ikke en provosering til krig her & der som dere bedriver hele tiden, økonomisk og militært, for å utmatte og ødelegge nasjoners frie utvikling. )
  Hva gjorde ‘de gode’ vestmaktene?
  De baserte seg på koloni-utbytting og militær og økonomisk undertrykking av det meste av verden.
  ( Og beskyldte Hitler for å ville ‘erobre verden’ ;- ) )

  Hva ville Sovjetunionen/Marx med sin kommunisme? De ville globalisme, gjennom ‘arbeidere i ALLE land foren eder’. Styrt fra Sovjetunionen. (?)

  «…smulene vi har fått fra herrens bord,men ikke glem at de smulene også har kommet på bekostning av andre.»

  Det er jo dette som er i globalistenes politikk. At man ikke skal bygge nasjonens velstand i forutsigbarhet og med egne krefter og stolthet. Men gjennom ‘lavkostland’ og røver-kapitalisme.
  Styrt av noen bakmenn som styrer verdensalutaen, rentene, og dermed verdenshandelen.

  Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet ‘samholdskraft:
  “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres årdning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
  “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.”

  Svar
  • Frikar,du sitter fast i gamle forestillinger,sovjetunionen er ikke russland,Putin er ikke Stalin,Bresjnev eller hva,han er Putin og han bryr seg om sitt folk.
   Om du ikke har fått det med deg,Hitler ble finansiert av ?,hvem da Frikar ?.Hitler hjalp til med etablere Israels komme,hvem tror du dikterte Hitler Frikar ?.
   Jeg orker ikke gå gjennom alt det jeg har postet för,noe var galt,da nye opplysninger stadig strömmer inn,men puslespillet er öyeblikkelig ferdig.
   Du får bare kjöre på den veien du har valgt Frikar,det er fritt å velge vei.

   Svar
  • Jeg har tidligere postet info om hvordan Hitlers Tyskland og det jödiske verdenssamfunn gjorde avtaler seg imellom om hvordan flytte jöder ned til dagens Israel.Dette ble gjort för krigen startet,faktisk 3 til 4 år före.så hitler og hans skjulte mentorer var ganske så globalistiske.
   Jeg vet ikke hvor du har lest deg opp på ditt verdenssyn Frikar ?,men dette er andre gangen du driter på draget,forrige gang var da du benektet at Tyskland eksporterte vitenskapsmenn til USA for å lage atombombe.
   Det bor noe ganske annet enn frihet og nasjonalisme i deg Frikar,du er nok noe annet, du står liksom ikke frem i sannhet,du skjuler noe,tror jeg.

   Svar
   • «… hvordan flytte jöder ned til dagens Israel.Dette ble gjort för krigen startet,faktisk 3 til 4 år före»

    Ja, alle jøder kunne fritt reise fra Tyskland helt opp til 1939. Også etter at jødiske organisasjoner hadde erklært Tyskland verdensomspennende økonomisk krig i 1933.
    ( I USA ble alle sivile japanere kalt apekatter og satt i interneringsleire etter at Japan erklærte USA krig i 1943.)
    Men England styrte Palestina som koloni, og forlangte stadig høyere summer for å slippe jøder inn. Hitler prøvde å få verdensamfunnet til å invilge et lån for å betale dette, men null respons.
    Det var liten interesse fra de fleste land til å slippe inn jøder. Sikkert en av grunnene til at jødiske organisasjoner hentet fram en gammel jødisk myte fra deres skrifter: ‘ 6 millioner jøder skulle bli brennoffer/ Holocaust før jødene fikk igjen ‘sitt lovede land Israel.’
    Så satte de i gang propagandaapparatet. Jøder har jo lov til å lyve overfor ikke-jøder/Goijm.
    Og etter 1945 ble det fart i propagandaapparatet og løgnene. Alle som sa noe demonisk om nasjonalsosialistene fikk jo full pressedekning.

    Og neida, jeg tror ikke Putin er Stalin, eller Russland er det samme som Sovjetunionen.
    Hvor har du det fra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingenting går etter oppskriften.

Store diplomatiske nederlag for USA i Midt-Østen og overfor India.

Forrige innlegg

Apekopper kan bli den nye skremselen

Ble det planlagt for minst et år siden? Skal WHO erklære ny pandemi?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.