POSTED IN Sanksjoner, Økonomi

Polen redder seg på tysk gass som tyskerne har kjøpt fra Russland.

Men Polen vil straffe Tyskland for det samme gasskjøpet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Polen sier at Tyskland må straffes fordi de kjøper rubler for å betale for den russiske gassen. Det gjør ikke Polen og har derfor mistet gassleveringen fra Russland. De kjøper heller gassen fra Tyskland, men fordømmer Tyskland for deres gasskjøp som redder dem (Polen) fra katastrofe.

Jeg må si at dette er en spesiell moral som jeg sjelden støter på. Etter å ha blitt presset opp i et hjørne økonomisk av sine egne straffetiltak overfor Russland, fordømmer de Tyskland fordi de ikke følger opp Polens linje – noe som ville ført til krise både i Polen og Tyskland.

Det er Russland som gir dem livbøyen, men Polens regjering fordømmer Tyskland fordi de tar imot redningsmidlet som de selv henger i. «Det er bedre med god moral enn å overleve!» Men Tysklands dårlige moral som redder Polen må fordømmes. Jeg lurer på hva som egentlig feiler den polske regjeringen.

Lifebuoys along the canal walk in Kilkenny have been vandalised yet again.
Denne «livbøyen heger Tyskland i, og Polen henger i Tyskland som polakkene fordømmer.

Overordnet ser vi hvordan lederne i det ene EU-landet etter det andre, uten å si det høyt, bøyer seg for de russiske kravene. Hadde de tenkt litt lengre enn nesetippen før sanksjonstiltakene ble iverksatt ville de ikke havnet i denne situasjonen. Men da hadde fått USA på nakken – og det er kanskje verre enn økonomisk ruin.

Løsningen blir høylytt å straffe Russland i ord offisielt av hensyn til opinionen, mens de i handling gjør det stikk motsatte. Polen har sin egen vri åpenbart, men gjør i praksis det samme, men tar omveien via Tyskland som de fordømmer i samme slengen. 

Russland selger olje og diesel i bøtter og spann i Asia og tjener mer enn noen gang. EU kan risikere at Russland ikke har noe å selge til dem når de kommer til sans og samling.

Knut Lindtner
Redaktør

Om å overleve på russisk gass fra rubel-betalende Tyskland.  

Polen sier at om Tyskland betaler med rubler må de straffes.

Av Alan Charlish

Redaktørens bemerkning: Om bare alle var så «prinsippfaste» som Polen!

I prinsippet har Polen sanksjonert russiske eiendeler i Polen. Og så skriker de ut når Russland sier opp gass-kontrakter og forlanger betaling til kontoer som er pålydende rubler.

I prinsippet har Polen nektet å åpne rubel-kontoer for å kunne betale for gassen. Og så skriker de ut om lureri når Russland stanser levering av gass som ikke blir betalt.

I prinsippet har Polen i stedet kjøpt russisk gass som først kom til Tyskland. 

Altså – russisk gass som Tyskland betaler for via de rubel-pålydende kontoene. 

Så i prinsippet sier Polen nå at land som Tyskland, som betaler for gassen med rubler – må sanksjoneres. 

Polsk takknemlige kjenner visst ingen grenser! 

Europa-Unionen må straffe land som bruker rubler til å betale for russisk gass, sier Polens klima-minister. Det sier hun etter at Moskva kuttet gass-forsyningen til Polen og Bulgaria fordi disse nekter å betale på den måten. 

EU-medlemmene er dypt splittet om hvordan de fortsatt kan betale for gassen uten å bryte de europeiske sanksjonene som ble innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina den 24. februar.

Mange EU-land er svært avhengige av import av energi fra Russland.

Polen var en av EUs mest trofaste talsmenn for å innføre straffetiltak mot Moskva. De sa at EU-blokken burde forby russisk gass totalt. [Men indirekte så kjøper de den likevel].

File:Anna Moskwa.jpg - Wikimedia Commons
Anna Moskwa

«I dag mangler vi fullstendig sanksjon mot russisk gass. Det ville løst problemet med betaling via Gazprom – da ville sanksjonene fungert 100 %. Vi venter på disse sanksjonene» fortalte Anna Moskwa til den private kringkasteren Polsat News på onsdag.

Men de viktigste EU-medlemmene som gjør motstand mot tøffere gass-sanksjoner er Østerrike, Tyskland og Ungarn, legger hun til.

«Vi regner med at dette vil få konsekvenser for disse landene (altså de som betaler med rubler), slik at de vil slutte å betale for gassen med rubler».

Hun vil ikke spesifisere hva slags konsekvenser Polen gjerne vil se. 

Russlands nye betalingssystem for gass innebærer at de åpner en konto i Gazprombank. Der vil betaling i euro eller dollar bli konvertert til rubler.

Dette er et tilbud som gjør at noen land fortsatt kan kjøpe russisk gass, og på den måten snike seg unna EUs forente front mot Moskva.

Tysklands kraftselskap Uniper sier til avisen Rheinische Post på torsdag at de vil overføre betaling for russisk gass til en russisk bank – og ikke lenger til en Europa-basert bank.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  6 mai 2022 9:06

  Kvinner er seg kvinner verst

  Svar
 • «Jeg må si at dette er en spesiell moral som jeg sjelden støter på.»

  Dessverre er det blitt ‘moralen’ i Norge .
  Fra politikere og media i Norge som har en ide om at dobbeltmoral er dobbelt så god som ærlig moral.
  Når disse i tillegg er demente og allerede har glemt angreps-krigene ( og tyveri av disse landenes statskasse) Norge har vært i front i, som Libya og Afghanistan for å nevne noen få..
  Da vet vi at røvernasjoner og deres media har gått ut på dato.
  Slikt vil ikke foregå ustraffet. En dag vil komme. Det er lystet som kan fortrenge mørket, – ikke omvendt.

  Men en slik ‘moral’ er selvfølgelig både trist ogg farlig.

  Svar
  • De har en dement sinnslidelse,de husker bare det de vil huske,derfor glemmer de det meste.Jeg har mött noen prakteksemplarer av den arten gjennom mitt liv,men i mitt hode er deres sett å bröyte seg gjennom livet på galskap og er det noen som fortjener betegnelsen vaskeekte psykopat og sosiopat,ja kast på alt du har av skjellsord for å beskrive disse teflonbelagte klovnene på,de bör brennes på bålet synes jeg,på langsom gjennomsteking.
   De innrömmer aldri noe som helst,beundret av denne liberalistiske venstresiden som har adoptert deres väremåter,denne venstresiden som får sine lommer fylt av Sorospresten og statens ansettelsesbyrå for idioter.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  7 mai 2022 8:19

  MDG, som vil ha Noreg vekk frå fossil energi, ynskjer no full gass i norsk gasseksport. Alt er mogeleg når målet er å ruinera Russland. Hyklarskapen er ikkje avgrensa til Polen. Me har nok av den sorten her heime.

  Svar
  • Hei Torfinn,en rettelse.Olje er ikke fossilt brensel,det er lögnen.Dette fossilbegrepet ble lurt inn i gamle avtaler,en lögn gjentatt så mange ganger at det har blitt sannhet.MDG er bare det det er og de skal gå planken sammen med dets skapere.Lögnaktige horer er de,men vi har flere horer som skal gå samme veien,fra rödt til blått,de skal smake steken.Rart det ikke finnes noen hvite folkepartier ?.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trusler og drap.

Det er farlig å ønske forhandlinger om fred i Ukraina i dag.

Forrige innlegg

Den som kontrollerer matforsyningen kontrollerer folket. Den som kontrollerer energien, kan kontrollere hele kontinenter.

Den som kontrollerer penger, kan kontrollere verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.