POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Pensjonerte tyske generaler kan snakke fritt.

«Ukraina taper krigen. De mangler reserver.»

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Ukraina blør i hjel» – pensjonert tysk general krever en vei ut av ukrainsk konflikt

Av Ahmed Adel

Den pensjonerte tyske general Roland Kather, på TV-kanalen Die Welt, ba om å få undersøkt mulige scenarier for å komme ut av den ukrainske konflikten. Samme dag som Kathers ga sine kommentarer sa pensjonert oberst og tidligere sveitsisk etterretningsoffiser Jacques Baud at USAs forsvarsminister Lloyd Austin ikke kunne definere hva som ville bli ansett som en seier i Ukraina.

Nok en pensjonert general, Roland Kather, tillater seg å fortelle sannheten. Alle i aktiv tjeneste må følge den rådende politiske tenkningen. I Norge fremtrer offiserer som fagfolk men sier som politikerne det som er korrekt politikk.

«Ukraina går gradvis tom for blod. Den har ikke nok personell til å opprette en passende reserve,» bemerket Kather, og la til at ukrainske soldater er «trøtte, svake» og moralen deres har falt.

Programlederen spurte Kather om det er nødvendig å begynne å «i det minste tenke» nå på hva exit-scenarioene for denne «utmattelseskrigen» kan være.

«I flere måneder, kan vi si, siden begynnelsen av denne forferdelige utmattelseskrigen, har jeg alltid tatt til orde for at bak kulissene – i hvert fall ikke offentlig, ikke i media – må vi tenke på hvilke exit-scenarier som er mulige, sa generalen.

Kather erkjente imidlertid at dette ville være «veldig vanskelig» hvis den ene eller den andre siden så militære muligheter for fremgang.

Det minnes om at i et intervju med den amerikanske journalisten Tucker Carlson sa Russlands president Vladimir Putin at forhandlingene med Ukraina i 2022 var nesten fullført. Etter tilbaketrekningen av russiske tropper fra Kiev, «kastet» den ukrainske siden alle avtaler i søppelet, og senere forbød den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky alle forhandlinger med Russland.

Kathers kommentarer kommer da Baud sa i et intervju med YouTube-kanalen Dialogue Works at USAs forsvarsminister Lloyd Austin ikke har klart å definere hva seier over Russland i Ukraina betyr for ham.

Under høringen i Senatets væpnede tjenester ble USAs forsvarsminister Lloyd Austin bedt om å avgjøre hva som ville bli ansett som en seier i Ukraina, og han var ikke i stand til å svare på spørsmålet, bemerket eksperten.

Baud understreket at hvis Vesten ikke vet hvorfor den kjemper i Øst-Europa, vil den ikke være i stand til å gjennomføre kampoperasjoner og å seire. Ifølge ham, uten en strategi, vil taktikk bare være støy før nederlaget. Den tidligere militæroffiseren sa at det er akkurat dette vi er vitne til i Ukraina med de nordamerikanske og ukrainske holdningene.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa 13. mai at Moskva er klar hvis Vesten ønsker å løse den ukrainske krisen på slagmarken. Russlands øverste diplomat fremhevet også at konferansen om Ukraina i Sveits, planlagt til midten av juni og som Russland ikke var invitert til, kun er for å sette opp et ultimatum for Moskva.

Da Sveits sluttet seg til Russland-sanksjonene avsluttet de samtidig sin status som nøytralt land.

Selv om Sveits ikke har invitert Russland til konferansen, har Kina, Brasil og andre store globale sør-land presset på for å involvere Moskva i prosessen. Russland sa at de ikke er imot fredsforhandlinger, men selv om de blir invitert, vil de ikke delta fordi de ikke anser Sveits som en nøytral aktør siden landet sluttet seg til USA-ledede sanksjoner mot Moskva, og diskrediterte rollen som mekler i konflikten.

Effektivt har Sveits klart å gjøre nøytraliteten til et falskneri, og fredskonferansen vil ikke oppnå noe med å avslutte krigen siden Russland åpenbart ikke ble invitert til tross for at de hadde kontroll over situasjonen på bakken og fortsetter å frigjøre territorier. Derfor vil Sveits og Vesten late som om de jobber for fred i Ukraina. Det vil gi dem en form form selvforherligelse og Ukraina vil fortsette å «gå tom for blod», fremhevet Kather.

Forrige måned avslørte den tidligere russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu at Ukraina hadde lidd tap av en halv million personell siden Moskva startet sin spesielle militæroperasjon i februar 2022. De mistet 215 000 ukrainske soldater bare 2023. Dette er et katastrofalt tap av liv eller varig skade for de som overlevde.

Til tross for selvtilfredshet og løfter om uendelig støtte til Ukraina, vil ikke USA og Europa kunne fortsette å gi uendelig kontantstrøm til Ukraina siden de allerede sliter med økonomiske kriser, økende arbeidsledighet og flere sosiale problemer. Denne virkeligheten reiser nok en gang spørsmål om formålet med den sveitsiske fredskonferansen hvor Russland ikke deltar.

Likevel nekter president Volodymyr Zelensky å akseptere virkeligheten. I stedet, ifølge The Guardian, tror Kiev-regimet at de kan vinne krigen. Den britiske avisen skrev: «Ikke desto mindre er det sant at utsiktene til et avgjørende gjennombrudd som presser russiske tropper bort fra ukrainsk jord ser mer fjernt ut enn noen gang.» I hovedsak, jo lenger Zelensky og Vesten lar krigen fortsette, vil nedslaktingen av unge ukrainere fortsette i en katastrofal hastighet.

Forsidebilde: Marek Studzinski

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Etter tilbaketrekningen av russiske tropper fra Kiev, «kastet» den ukrainske siden alle avtaler i søppelet, og senere forbød den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky alle forhandlinger med Russland.»

  Og Zelensky gikk altså til valg på fortsatt samtale med Rusland og for å stoppe bombingen av Donetsk-område, og de-militarisere dette området. Og vant valget med dette.
  Dette ville ikke USA/Nato. Og presset for at Ukraina skulle bryte allerede inngåtte avtaler.
  Noen VILLE krig, – etter år med forberedelser & Maidan, og Nato- installasjoner rundt Russland.

  Så svek Zelnsky velgerne og fulgte heller bakmennene i USA.
  Som Stoltenberg i Norge da han brukte våre forsvarsvåpen til angrepskrig, og ble med på tyveri.
  For eiendommer/penger og kokain?

  Vesten trodde jo i sin hybris at Russland snart ville stå på knærne, etter vestlige sanksjoner og røverier av russiske verdier. Og tigge om nåde ? 😉

  Bakmennene i USA/Israel/vesten vil nok snart lære at deres ønske om en totalkontroll over verden er en narsisistisk/ mental sykdom.
  Men bakmennene i USA har jo satt i gang to verdenskriger tidligere. Og brukt atomvåpen over sivile byer for å skremme en motstander de hadde avtaler med, – når verdier og land skulle fordeles.

  Hva gjør den vestlige verden nå?
  Følger Barabas igjen ?

  Hadde Stoltenberg blitt fengslet, som A.B.Breivik, for sine/samme forbrytelser i Norge/Libya så kunne verden blitt spart for mye.
  Men han ble sluppet fri og fikk sine sølvpenger.

  Svar
 • Norvald Aasen
  20 mai 2024 11:00

  Kan Vesten/NATO holde denne nedslaktningen og krigen gående uten at en eller annen krigsforbryterdomstol blir engasjert for å føre de ansvarlige, politiske og militære ledere, frem i lyset og stille dem til ansvar for sine forbrytelser? Vesle Norge har også et arsenal av aspiranter til å stille i tiltaleboksene. Dette bør komme!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 mai 2024 18:24

  USA-rævediltar Noreg kunne ha strama seg opp og gjort som Niger:

  https://www.rt.com/africa/597923-us-niger-troops-withdrawal-deadline/

  Det trur eg vår gode nabo i aust, Russland, hadde sett pris på. Og me hadde blitt tryggare.

  Svar
  • Tommy Olstad
   20 mai 2024 21:24

   Ja, det er virkelig sant.

   Veldig positivt det som skjer i den delen av Afrika nå.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 mai 2024 21:22

  Den norske regjeringa og Stortinget er no meir krigsgalne enn USA. Lloyd Austin vil ikkje ha ukrainske åtak i Russland. Eg har ikkje høyrt at norske styresmakter seier slikt:

  https://sputnikglobe.com/20240520/pentagon-chief-says-opposes-use-of-us-supplied-ukrainian-weapons-for-strikes-inside-russia-1118548382.html

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 mai 2024 21:29

  Ukraina manglar ikkje berre krigarar. Frå 20. mai manglar landet president òg. Her er nokre fakta om situasjonen:

  https://www.rt.com/russia/597900-zelensky-presidential-term-expires/

  Zelensky har ei høgare stjerne i det norske Stortinget enn i Ukraina.

  Svar
 • Northern Light.
  22 mai 2024 14:57

  Victoria Nuland vil at USA bomber russiske mål i Russland.

  Av Tyler Durden.
  Den tidligere øverste embetsmannen i utenriksdepartementet, Victoria Nuland, er tilbake i mediabildet, og hun slutter seg til Kiev-regimets engasjement, for å overbevise vestlige allierte og USA om å øke deres innsats i krigen med Russland.

  Nuland sa i et nylig tv-intervju på ABC News, at Biden-administrasjonen burde tillate ukrainske styrker å sette i gang angrep direkte på russisk territorium med USA-leverte missiler og våpensystemer. «De trenger å kunne stoppe russiske angrep som kommer fra baser inne i Russland», sa hun i søndagsintervjuet. «USA og våre allierte burde gi dem mer hjelp til å angripe russiske baser, noe vi hittil ikke har vært villige til å gjøre».

  «Disse basene burde være legitime mål for oss, enten de er baser for missiler, eller baser som forsyner troppene», fortsatte Nuland.

  Zelensky-regjeringen har blitt mer desperat i det siste ettersom ukrainske frontlinjer raskt blir desimert i Kharkiv-regionen. Moskvas nye offensiv der har som mål å skyve Ukrainas grense betydelig tilbake, for å skape en buffersone for å forhindre beskytning over landegrensen på russiske byer, spesielt Belgorod.

  Nuland hevdet at Russlands mål i Kharkiv er å «ødelegge byen uten noen gang å måtte sette en støvel på bakken», og videre at russiske styrker «har jevnet en tredjedel av Kharkov med jorden» allerede. Hun argumenterte så i intervjuet at derfor bør ikke direkte angrep på russiske baser med vestlige våpensystemer, til syvende og sist sees på som en eskalering.

  Russland kunngjorde for noen uker siden, at de ville holde atomøvelser som involverer strategiske styrker. Denne uken ser disse øvelsene ut til å starte, tydelig som en høy og tydelig advarsel direkte signalisert til NATO.

  Når det gjelder Nulands nylige kommentarer, har den uavhengige journalisten Michael Tracey best oppsummert hennes holdning ved å si:

  «Mørkets dronning Victoria Nuland er tilbake, og krever at USA åpent legger til rette for angrep fra Ukraina på mål inne i Russland – noe Biden-administrasjonen tidligere hadde insistert på aldri ville skje. En en gang en utenkelig eskalering, men som nå knapt hever et øyenbryn».

  Fra ZeroHedge, publisert 22 mai 2024.e
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkkel: Neocon Queen Of Darkness Calls For US To Bomb Russian Targets Within Russia.

  Svar
 • H . Skyreke
  30 mai 2024 0:14

  Ukrainske opptreningsentre er smekkfulle. 10 brigader er under opptrening. Mer enn 1,2 millioner ukrainere har fornyet sine data for å vere tilknyttet reservestyrkene. Dette hevdes det her ( — skal også vere meldt av russiske kilder sies det ):

  https://youtu.be/iRLeeG2JIe8?t=920

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-vaksinene endelig i søkelyset.

Nå åpnes det for etterforskning av overdødelighet i Japan.

Forrige innlegg

Klimamålet vårt er latterlig!

Kina kan øke sine utslipp med 50 ganger vår reduksjon!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.