POSTED IN religion

Paven sier at Nato har et stort ansvar.

Begge parter er ansvarlige for krigen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når Paven (I virkeligheten er det ledelsen i den katolske kirken) uttaler seg slik de gjør om krigen i Ukraina forteller det sitt om at den er splittet i spørsmålet om holdningen til den krigen. For det er ikke slik at «en hel verden» fordømmer ensidig Russland for krigen. Men det er slik det fremstilles i våre medier. Derfor blir meldingen under overraskende for mange å lese.

Realitetene er at holdningen og opplevelsen av denne krigen rundt om i verden er ganske ulik den opplevelsen vi får i Norge av den massive og ensidige propagandaen vil dusjes med daglig. Derfor er ikke pavens uttalelse overraskende, men gjenspeiler den virkeligheten som pavekirken må forhold seg til.

En stor del av pavekirkens tilhengere befinner seg i Latin-Amerika og de to mest folkerike Latin-Amerikanske statene, Brasil og Mexico, ville ikke fordømme Russland i FN. Deres folketall er større samlet enn USAs.

Dette er realiteter som den romersk-katolske kirken må ta hensyn til. Det er i disse landene tyngden av katolikker befinner seg.

Knut Lindtner
Redaktør

Paven sier at det er NATO som har forårsaket Russlands invasjon av Ukraina.

Pave Frans sier at den transatlantiske alliansen lenge har «bjeffet» ved Russlands dør.

Fra Politico.

Roma: Pave Frans sier at når NATO stadig har «bjeffet» ved Russlands dør. så kan det ha fått Vladimir Putin til å invadere Ukraina.

Pope Francis - Wikipedia
Pave Frans

Han sier han har tilbudt seg å møte den russiske presidenten i Moskva.

I et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera funderer paven over russernes dødelige aggresjon mot nabolandet. 

Han sier at han ikke vil gå så langt som å si at NATOs nærvær i Russlands naboskap kan ha «provosert» Moskva, men at det «kanskje kan ha lagt til rette for» invasjonen.

Paven fordømmer krigens «brutalitet», og sammenlikner det med borgerkrigen i Rwanda på 1900-tallet, krigen som resulterte i folkemordet på tursi-minoriteten.

Den Hellige Stol har siden midten av mars bedt om et møte mellom pave Frans og Putin i Moskva.

Paven sier: «Naturligvis trenger vi en leder i Kreml som kan se dagens virkelighet. Vi har ennå ikke fått noe svar, men vi forsøker stadig, selv om jeg frykter at Putin ikke kan og ikke vil ha et slikt møte på det nåværende tidspunkt».

I intervjuet sier paven at han foreløpig ikke vil dra til Kiev. «Først må jeg dra til Moskva, først må jeg få møte Putin».

Franz sier han har avlyst et møte med patriark Kirill, leder for den russiske ortodokse kirken. Han er en at Putins støttespillere, og har støttet krigen.

Kirill

 

Begge disse to mener at et slikt møte vil se «tvetydig» ut. Men i en telefonsamtale har paven advart Kirill mot å «oppføre seg som Putins altergutt». 

Siden invasjonen i Ukraina har pave Frans gjentatte ganger kritisert invasjonen. Han unngår å nevne Putin spesielt. 

I tråd med Vatikanets utenrikspolitikk holder han døren åpen for en mulig dialog.

Den russiske ambassaden i Vatikanet har ikke umiddelbart svart på forespørsler via telefon eller e-poster.

En talsmann for Vatikanet har heller ikke ikke svart på en henvendelse om kommentarer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde av Vladimir Kush: Korsfarere

https://www.politico.eu/article/pope-francis-nato-cause-ukraine-invasion-russia/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Hehe.Paven ja,denne pappfiguren skal uttale seg om moral ?.Det vet han ikke hva er,der han har beskyttet sine kardinaler og prester slik at de kan fortsette i mörket med sine korgutter.
  Det nesegruse fascistisk styrte italienske folket står på romaplassen og gråter og skriker i vanvidd til vanviddets far.
  Han forsöker å bytte side nå,denne Paven,men det er for sent.
  Religion er fascisme,de forteller deg hvordan de vil du skal leve(tjene Herren),mens de selv tjener seg selv og sine eiere.

  Svar
  • Helt enig med deg. Paven (forøvrig den delen man fjerner fra krabben fordi den er giftig/farlig) er for meg, og har faktisk alltid vært det, verdens største klovn.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  7 mai 2022 17:53

  Gledeleg at kyrkja og presidentkandidat da Silva i Brasil er meir nyanserte enn våre eigne USA-styrde leiarar.

  Tyskland ser meir og meir ut som ein USA-koloni for kvar dag. Kansleren let seg fornærma av den ukrainske ambassadøren utan at det få fylgjer for ambassadøren.

  Russland vert fjerna frå namneskiltet på viktig tysk-russisk museum i Tyskland. Alt russisk skal fjernast. Lavrov har rett når han peikar på at Vesten driv med Vernichtung/tilinkjegjering av russisk kultur.

  Svar
  • Kortversjonen er at vestmaktene tok total kontroll over Vesttyskland ved krigens slutt,de ble satt under administrasjon som også Norge ble.
   Östtyskland ble satt under administrasjon av Sovjetunionen.

   Svar
 • Den forrige krigen,den folket tror tyskerne sto bak,var ganske så anderledes enn historien forteller.
  Norsk Hydro leverte aluminimsoksyd til tyskland,da ville bombene de produserte få bedre sprengkraft.Kan noen av de bombene ha funnet veien tilbake til Norge ?.
  I 1944 ble staute bondegutter rekrutert til oppläring i politiarbeidets edle kunst.
  Oppläringen foregikk i Sverige og sjefen for prosjektet var en av dem som var avbildet sammen med blant annet Astrid Lindgren i denne ukens avslöringer om svenske nazister.
  Astrid,folkhemmets frontfigur arbeidet hele sitt liv for svensk etteretningstjenester.
  Iallefall,når freden kom var politiet klar for innsats og mange norske jenter mistet håret mens storfisken fortsatte i embedsverk eller politikk.
  Ja den historien,dette lärte ikke jeg på skolen og huff og gru,jeg befinner meg i Sverige,det banker nok snart på döra.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bare en versjon av det som skjer skal vises.

Sveriges TV fjerner intervjuer som setter Azovfolkene i dårlig lys.

Forrige innlegg

Etter at vaksineringen startet:

Dødsfall blant amerikanske flypiloter økte med 1750%

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.