POSTED IN Virkelighetsforståelse

Paul Craig Roberts:

Putins storhetstid er nå!

0
Print Friendly, PDF & Email

Paul Craig Roberts har tidligere jobbet som statssekretær i Ronald Reagans regjeringstid. Han driver sitt eget nettsted og er en av de krasseste kritikerne av USAs utenrikspolitikk som han anser som en trussel mot verdensfreden.

Han har tidligere kritisert Russland (Putin) for ikke å være harde nok i klypen overfor USAs trusler og utpressingspolitikk og har ved flere anledninger gjort vurderingen om at ettergivenhet overfor USA setter verdensfreden i fare.

Men siden verden fortsatt eksisterer og vi ennå ikke har en stormaktskonflikt men mindre stedfortreder-kriger, ikke minst i Midt-Østen, har tonen til Paul Craig Roberts endret seg noe. Det er det dette innlegget under forteller.

Det finnes med andre orde fremtredende folk i USA som setter pris på Russlands politikk og som tør å gi uttrykk for dette. Og dette er i sterk kontrast til det bildet av Putin som våre medier tegner.

Personlig liker ikke jeg ikonisering av mennesker, men det er interessant å observere hvor ulikt virkeligheten kan oppfattes.

Knut Lindtner

Putins storhetstid er innen rekkevidde

Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West og How America Was Lost.

Paul Craig Roberts

Vladimir Putin er en av de dyktigste aktørene som opererer på verdensscenen. Han berget restene og gjenreiste et stort og mektig rike som ble ødelagt av Washington og Israel i løpet av Jeltsin-årene. Han reetablerte Russland som en verdensmakt. Putin håndterte med stor suksess amerikansk / israelsk aggresjon mot Sør-Ossetia og Ukraina og innlemmet på Krim-forespørsel den russiske provinsen tilbake i folden til mor Russland. Han har tålt uendelige fornærmelser og provokasjoner fra Washington og dets imperium uten å la seg friste til å svare med samme mynt. Han er forsonende og lavmælt, en fredsmegler med et sterkt defensivt utgangspunkt.

Han vet at det amerikanske imperiet som er basert på arroganse og løgn, svikter økonomisk, sosialt, politisk og militært. Han innser at krig ikke på noen måte tjener russiske interesser. 

Washingtons drap på Qasem Soleimani, en stor iransk aktør og en av de sjeldne taktisk dyktige lederne i verdenshistorien, har nedskalert Trumps lederegenskaper og satt rampelyset på Putin. Scenen er nå beredt til at Putin og Russland skal innta verdenshegemoniet til fulle. 

Washingtons drap på Soleimani er en kriminell handling som kan starte 3. verdenskrig på lignende måte som det serbiske drapet på den østerrikske erkehertugen og hans ektefelle satte første verdenskrig i gang. Bare Putin og Russland med Kinas hjelp kan sette en stopper for denne krigen som Washington nå har satt i gang.

Den russiske flybombingen i Syria har vært avgjørende for krigsutfallet. Jihadistene satt forskanset i bakken i armerte bunkere bygget og betalt av Nato/Gulfmonarkiene.

 Putin forsto at Washingtons/Israels intensjon om destabilisering av Syria var rettet mot Russland. Uten advarsel grep han inn, beseiret de vestlig finansierte og væpnede proxyene (leiesoldatene) og gjenopprettet stabiliteten til Syria. 

Utmanøvrerte som de er, har Washington og Israel bestemt seg for å omgå Syria og rette angrepet mot Russland direkte gjennom Iran. Destabiliseringen av Iran tjener både Washington og Israel. For Israel vil Irans eventuelle fall stoppe støtten til Hizbollah, den libanesiske militsen som to ganger har beseiret Israels hær og forhindret Israels okkupasjon av Sør-Libanon. For Washington ville et iransk tap medføre at CIA-støttede jihadister i første omgang vil destabilisere Russland. 

Med mindre Putin underkaster seg amerikansk og israelsk vilje, har han nå ikke noe annet valg enn å blokkere et hvert US/israelsk angrep på Iran. 

Den enkleste og greieste måten for Putin å gjøre dette på er å kunngjøre at Iran er under Russlands beskyttelse. Denne beskyttelsen bør formaliseres i en gjensidig forsvarsavtale mellom Russland, Kina og Iran, muligens med India og Tyrkia som medlemmer. Dette er vanskelig for Putin å få til, fordi inkompetente historikere har overbevist Putin om at allianser er årsaken til kriger. Men en slik allianse som denne ville forhindret krig. Selv ikke den sinnssyke kriminelle Netanyahu og de fallerte amerikanske nykonservativene, selv om de var stupfulle og i desillusjonert tilstand, ville erklære krig mot Iran, Russland, Kina. Ihvertfall ikke hvis disse landene i tillegg inngikk i partnerskap med India og Tyrkia,  Det vil bety døden for Amerika, Israel og ethvert europeisk land som er tilstrekkelig lettlurte til å delta.

S-400 luftvern-missil-systemet

Hvis Putin ikke klarer å løsrive seg fra innflytelsesfæren til inkompetente historikere, som faktisk tjener Washington og ikke russiske interesser, har han andre alternativer. Han kan roe ned Iran ved å gi dem de beste russiske luftvernsystemene med russiske mannskaper til å trene iranerne og hvis tilstedeværelse fungerer som en advarsel til Washington og Israel om at et angrep som rammer russiske styrker er et angrep på Russland.

Etter at disse tingene formodentlig er i boks kan Putin da ikke bare tilby, men insistere på å mekle. Dette er hans sterke rolle, da det ikke finnes noen andre med makt, innflytelse og objektivitet nok til den oppgaven.

Putins oppgave er vel så mye å redde Iran som å få Trump ut av en tapende krig med som ville være totalt ødeleggende for den amerikanske presidenten. Putin kunne sette sin egen pris. For eksempel kan Putins betingelser være gjenopplivingen av INF/START-avtalen, den anti-ballistiske missiltraktaten, fjerning av NATO fra russiske grenser. Faktisk er Putin posisjonert til å forlange så og si hva han vil.

Det nye russiske Kinzhal-missilet (under buken på flyet) har potensiale til å slå ut hangarskip som er ryggraden i USAs globale militære makt.

 Iranske missiler kan senke amerikanske fartøy hvor som helst i nærheten av deres egne farvann. Kinesiske missiler kan ta ut amerikanske flåter hvor som helst i nærheten av Kina. Russiske missiler kan desimere amerikanske flåter hvor som helst i verden. Washingtons evne til å projisere makt i Midt-østen nå som alle, Shia, Sunni og Washingtons tidligere leiesoldater medregnet IS, hater amerikanere og ser på dem med en lidenskap lik null. Utenriksdepartementet har nå måttet beordre amerikanere ut av Midt-Østen. Hvordan teller Washington som en styrke i Midt-Østen når ingen amerikanere er trygge der? 

Selvfølgelig er Washington dum nok i sin arroganse, og Putin, Kina og Iran må selvfølgelig som vanlig ta dette med i betraktningene. En dum regjering er i stand til å ruinere, ikke bare  seg selv, men også andre. 

Så det foreligger en risiko her for Putin. Men det er også en sjanse for at Putin feiler med å ikke ta roret. Hvis Washington og Israel angriper Iran, som Israel nok vil prøve å provosere ved en eller annen falsk flagg-hendelse som å senke et amerikansk krigsskip og beskylde Iran, vil Russland uansett være i krig. Bedre for alle at initiativet vil være i Putins hender. Og bedre for verden og livet på jorden at Russland er i førersetet. 

Oversatt av Jostein Bjoerkmo

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Politikus:

Enig og tro til å underkaste oss EU!

Forrige innlegg

Vil ikke ut av Irak:

USA stritter imot med triks og krumspring.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.