POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Påskefeiringen er ikke en fredelig periode.

Ukraina fortsetter beskytningen av sivile områder i storbyen Donetsk.

0
Print Friendly, PDF & Email

Beskytningen av sivile mål inne i storbyen Donetsk fortsetter fra ukrainsk side. Dette har de holdt på med helt siden våren 2014 og er en vesentlig grunn for krigen som nå pågår. Naturligvis omtaler ikke våre nyhetsmedier dette fordi det vil undergrave hele fortellingen om Russland som den eneste og store agressoren i krigen.

Krigen er dermed ikke bare en fysisk krig på bakken men en krig om hvilken informasjon som skal tilflyte befolkningen. For fortsatt støtte i den norske folket til vedvarende penge- og våpenoverføringer til den korrupte regjeringen i Ukraina er avhengig at folk tror det går til den gode siden. Oppstår det tvil om dette kan den politiske støtten til prosjektet tørke inn på et øyeblikk, ikke minst i en situasjon hvor lønnstakerne i Norge akkurat nå kjemper for å opprettholde levestandarden sin.

Knut Lindtner
Redaktør

Militante fra Kiev-regimet bombarderte  Donetsk  under påskefeiringen.  Flere ble drept.

Av Kolozeg.

De ukrainske styrkene angrep det sentrale Donetsk med flere rakettsystemer tidlig på morgenen påskedagen. Minst én person er rapportert drept etter at rakett-missiler falt ned nær en ortodoks kirke.

De ukrainske styrkene skjøt målrettet mot sentrelse Donetsk med flere rakettsystemer tidlig søndag morgen. Flere prosjektiler er rapportert landet like i nærheten av Spaso Preobrazhensky-katedralen og tvang menigheten til å evakuere da feiringen av påskegudstjenesten ble forstyrret. Tyve MLRS-raketter ble avfyrt mot Donetsk i løpet av natten ifølge Joint Center for Coordination overvåkingsgruppe  (JCCC).

M270 Multiple Launch Rocket System

Bombardementene skjedde rundt klokken 3.24, akkurat da et dusin ortodokse kristne forlot katedralen etter tidlig påskemesse. Eksplosjonene tvang flere panikkslagne mennesker til å forlate stedet., mens andre, inkludert barn, sprang inn i kirken for å søke ly.  Dette er blitt  vist på video på sosiale medier.

Minste en person ble drept og fem andre ble skadet, ifølge foreløpige rapporter. 

Ingen av missilene traff katedralen direkte, men minst ett missil traff et marked omtrent 100 meter unna.

«Det var kraftig bombardement i området rundt katedralen hvor menigheten akkurat feiret påskefesten» fortalte en representant for byens administrasjon til TASS.

Flere andre steder i området rundt byens sentrum ble også truffet, sier tjenestemannen.

Etter det dødelige angrepet mot byen Yasinovataya på fredag har lederen for Russia Donetsk People’s Republic (DPR) advart innbyggerne om på være ytterst forsiktige «i påskehøytiden fordi «fienden har intensivert bombingen»

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det skjer mye i verden nå:

Nyheter med en helt annen vinkling.

Forrige innlegg

Å la reven passe hønene:

Kontrollorganer av legemidler finansieres av legemiddelindustrien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.