POSTED IN Midt-Østen

Palestinerne står ikke samlet.

Går det mot palestinsk borgerkrig?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det kløyvde Palestina

Jan Hårstad

For å gjøre det forståelig den bisarre utviklingen som foregår i Palestina nå, må vi faktisk ta i bruk hendelser i Norge under andre verdenskrig. På det meste hadde Nasjonal samling rundt 45 000 medlemmer.

Statspolitiet i stort stilte seg til disposisjon for de tyske okkupasjonsmyndighetene og jaget motstandsfolk sammen med angivere/spioner fra Nasjonal samling og tysk spesialpoliti.

Sånn så fronten ut mot Osvald Gruppa og Peder Furubotns partisaner som heller ikke hadde varme venner blant Sosialdemokratene i Stockholm og London.

Yasir Arafat – Wikipedia
Yasser Arafat

Om Yasser Arafat går det an å si mye rart, men utvilsomt var han en revolusjonær for Palestina og ingen politikuss.

Etter hans død overtok Abbas styringen av den palestinske selvstyremyndigheten og stilte den til disposisjon for Jordan og USAs CIA for væpning, trening og overvåkning. Abbas la absolutt alle eggene sine i den amerikanske kurven.

Den store illusjon besto i at med loyalitet til USA skulle USA presse Israel til å frambringe en palestinsk stat.

Naturligvis bare tøv. Donald Trump maktbasis var den harde zionismen i USA nært opptil Kosher Nostra, jødisk Mafia med Sheldon Adelson som sentral og Mega Group av zionistiske milliardærer.Leslie Wexners folk. Trump ble totalt misforstått av mange i Norge. Hans prosjekt var Make Israel Great Again.

Alt dette kom som et sjokk på PA-Abbas. Det var ikke slik historien skulle utfolde seg som utøvet ved Trump.

Fra denne overraskelsen begynner PA å miste fotfeste og etter kort tid skjønner også Israel at deres partner PA er ille ute og trengte hjelp. Hjelp til hva?

For å knuse den islamske motstandsbevegelsen i Palestina ved Hamas og Islamsk Jihad. I august i år kom da selve forsvarsminister Benny Gantz til Ramallah for å drøfte den prekære situasjonen til PA. Nå melder israelske media at Gantz – og kanskje også statsminister Bennett – skal møte Abbas.

Det meldes at PAs etterretningssjef, Majed Faraj, har gjort ferdig en arbeidsplan for å knuse de islamske rivalene.

En israelsk journalist, Gal Berger, kommenterer: «Israel ilte til hjelp til PA fordi de er ute av stand til å hamle opp med Hamas.»

Eller i ord av en israelsk professor: «Israel opprettholder sikkerheten til PA og PA opprettholder sikkerheten til Israel». Omtrent sånn var det også med det norske statspolitiet/Nasjonal samling og Tyskerne.

Hamas holds military parade in Gaza showing off arsenal | | AW
Hamas, akronym for Harakat al-Muqawamah al-Islamiyyah, er en palestinsk, islamistisk/nasjonalistisk, paramilitær og politisk organisasjon som er ledet av Khaled Mashaal. Wikipedia

Naturligvis vet den islamske bevegelsen at de kan vente seg en samordnet aksjon fra PA og Israel. Og da meldes det fra Beirut fredag 17. des. og fra Vestbredden lørdag 18. des. at islamsk Jihad og Hamas har hatt toppmøter på to temaer: hvordan utvikle mer motstand på Vest-Bredden og hvordan håndtere den kommende palestinske borgerkrigen. 

For en borgerkrig har allerede startet ved at Fatah/PA folk skjøt tre Hamas under en begravelse i Sør-Libanon nylig.

Da fem islamister rømte fra et israelsk høyrisikofengsel for noen uker siden dro de til Jenin, men de rakk å bli helter i den palestinske gata på dette. Men så hevder Islamsk Jihad i Jenin at når de ble fanget igjen så fort, skyldtes dette samarbeid mellom PA og israelsk Shin Bet.

Det er et forferdelig drama som utspilles her. Hvis du vil følge det i videoformer, anbefales bloggen MEMRI.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  25 desember 2021 13:41

  I dag opprettes snart nasjonal samling for kvaksiner. God sammenligning

  Svar
 • Det er lenge siden jeg har lest en så tullete artikkel om Israel og palestinere.
  Påstandene viser ikke bare om bare kunnskapsløshet, men en direkte , jødehat, forakt for det eneste demokrati i Midtøsten, og «forståelse» til den arabisk-muslimske terrorisme.

  Svar
  • Hei Tarud.Så du mener Israel er ett demokrati ?.Hvordan har du kommet frem til det ?.Er det f.eks like demokratisk som det Norske demokratiet ?.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Drømmefabrikkenes betydning for å styre befolkningen.

En god løgn vil folk ofre livet for.

Forrige innlegg

Tyskland risikerer el-kollaps. Er helt avhengig av russisk gass.

Forsvarministeren vil sanksjonere Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.