POSTED IN Israel

Palestina-Israel konflikten er uløst.

Den kan fortsatt sette verden i brann.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bemerkning om Palestina-Israel konflikten.

Av Jan Hårstad

Fra midten av desember 2022 begynte jeg å følge den gryende palestinske intifada på okkuperte Vestbredden. Hver dag leste jeg om hedelsesforløp som nå har trappet seg så høyt opp at i januar 2023 er det cirka 1 drept palestinsk tenåring hver dag.

Det vakte stor oppmerksomhet at tre-fire palestinere hadde rømt fra fengslet gilboa. Finn dem, skrek mange i Israel. Ta det rolig, vi finner dem, sa sikkerhetspolitiet Shin Bet. Og det gjorde de den gang og det gjør de hver dag også nå. Finner dem.

Står vi overfor en ny palestinsk intifada?

Som vi vet har det vært store ekskluderinger av ubekveme blogger og personer på Internett de siste årene. En lang periode mente man på Document.no at det var ledelsen i BIG TECH som sto bak disse utrenskningene. Først i den siste tida har man erkjent at det er CIA og National Security Agency som styrer dette.

I den grad Nato-media skriver om det, går myten slik: Det var unge Edward Snowden som avslørte dette rundt 2013. Men mange år før Snowden utkom det bøker i USA som grundig redegjorde for dette, det er gamle innsikter. Alle borgere i Nato-Vesten som er egentenkere eller aktivister av noen art, er under overvåkning, på nettet og i mobiltelefonen.  Hva har så dette med Palestina å gjøre?

Mine observasjoner av de israelske raidene av drap og fangetakning på Vestbredden har ført til følgende konklusjon. Hele Vestbredden er under totalovervåkning, satellittbilder, lyttestasjoner, elektronisk overvåkning og alt denne infoen er plassert i store computere som omhandler hver eneste familie og individ som kan kalles politiske aktivister.

Shin Beth visste på forhånd hvor rømlingene fra Gilboa-fengslet ville gjemme seg og de fant alle uten å anstrenge seg ,noe de gjør hver dag. 

Når du ser fotografier av palestinsk ungdom elsker de å la seg avbilde med en mobiltelefon. De syns dette er noe å skryte av, men kanskje er det ikke forstått av da vet israelske Shin Bet nøyaktig hvor du befinner deg hen. Ikke for ingenting selger Israel som knapt noen stat, overvåkningssystemer. Satellitter og mobilspaning er en uslåelig kombinasjon og derfor mener faktisk den nye regjeringen at et endelig oppgjør med palestinerne gjerne må komme nå. De tror de har overlegne kort på handa.

To ideer om hvordan det palestinske problem skal løses er oppe til debatt: å få flyttet palestinerne til Jordan og den andre heter EMIRAT-løsningen. Emiratløsningen tar utgangspunkt i at palestinerne er et klanbasert samfunn. Hvis man da hakker om rest-Palestina i klanfragmenter og kaller disse rivaliserende Emirater, er Palestinaproblemet løst og Israel kan annektere hele Vestbredden militært og bosettingsmessig.

Er det en voksende antisemittisme i verden?

Det nye ved denne konflikten er at den globaliseres. De jødiske institusjonene i USA som ADL har til sin forskrekkelse oppdaget at antisemmittismen i landet øker drastisk. 20% avaAmerikanerne går nå rundt med antisemmittiske forestillinger hevder de. Dette gir seg nå utslag i at New York-jødene utsettes for gatevold av alvorligste slag, men denne tendensen gjelder også i Paris og andre metropoler. Skulle en ny Intifada blusse stort opp i media vil den også bli utkjempet langt utenfor Midtøsten. Blant arabisk ungdom er de unge krigerne i Jenin og Nablus iferd med å bli de nye rollemodellene og det er slett ikke sikkert at den israelske-arabiske normaliseringeniI Abrahams Accord varer til evig tid.

Det som naturligvis er håpløst i Norges offisielle tenkning er at en ikke setter Ukrainakrigen inn i en større geopolitisk kontekst. Kina-Russland og Iran er nå i en allianse og til denne hører også alle palestinske organisasjoner.

En ny Intifada eller et angrep på Iran vil bidra til å sette hele verden i brann. En definitiv tredje  verdenskrig som vi på derimot har varslet i mange år nå.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Ta det rolig, vi finner dem, sa sikkerhetspolitiet Shin Bet. Og det gjorde de den gang og det gjør de hver dag også nå. Finner dem.»

  ‘- Det er slik Israel gjør det. De ser deg kaste stein eller noe sånt, men de venter gjerne med å ta deg. De vil at man skal sove utrygt, alltid være på vakt, aldri være trygge i sine egne hjem. Helt lovlig kan Israel fengsle deg uten dom i seks måneder. Jeg vet om mange som aldri er seg selv etterpå. Livet kan være ødelagt, sier han alvorlig.
  – Er du antisemitt, Amsha?…
  – Du vet, alltid snakker noen om antisemittisme. Det er jo et mektig ord. Det er veldig enkelt å kalle noen terrorister og antisemitter, og slik forsøke å demonisere dem. … Det er viktig å merke seg hvem som snakker om antisemittisme – det er alltid Israel og deres støttespillere. Det er aldri oss. ‘
  dagbladet.no/nyheter/se-pa-deg-selv-du-er-et-dyr/70721141

  Og:
  ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Så lenge vi ikke ønsker å erkjenne helt åpenlagte ting fordi vårt hode ikke liker tanken, da finner vi heller ingen sannhet.

  Svar
 • Jeg tror disse skapningene ser seg om etter et annet land. De skjønner at det brenner under deres rasistiske psykopatiske kultur som ‘guds utvalgte’.
  Kanskje er de snart ferdig med både Israel og USA?
  Er Ukraina deres neste ormebol; de må bare få det ødelagt det først for å kjøpe det billig?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glenn Diesen:

Tysklands politikk et lærestykke i selvskading.

Forrige innlegg

Er det etter press fra USA?

Brasil vil utsette BRICS-møtet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.