POSTED IN Helse

Overvekt?

Sammenhengen mellom overvekt og covid-19

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En ny rapport fra World Obesity Federation fant at 88% av dødsfallene det første året av pandemien skjedde i land der over halvparten av befolkningen er klassifisert som overvektig.

Rapporten fra World Obesity Federation kan lastes ned her (pdf).
__________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_________________________________________________________________________

I sammendraget av rapporten skriver redaksjonen:

Gjennom detaljerte analyser av de nyeste fagfellevurderte dataene viser vi hvordan overvekt er en svært signifikant faktor for å utvikle komplikasjoner fra COVID-19, inkludert behov for sykehusinnleggelse, intensivbehandling og mekanisk ventilasjon. Overvekt er også en faktor for død av COVID-19. Denne rapporten viser at i land der mindre enn halvparten av den voksne befolkningen er klassifisert som overvektig, er sannsynligheten for død fra COVID-19 en liten brøkdel – rundt en tidel – av det nivået vi ser i land der mer enn halvparten av befolkningen er klassifisert som overvektige.

Av de 2,5 millioner COVID-19-dødsfallene som ble rapportert innen utgangen av februar 2021, var 2,2 millioner i land der mer enn halvparten av befolkningen er klassifisert som overvektige. Vi anerkjenner at disse tallene nødvendigvis er ufullstendige, og at et klarere bilde kan komme fram som pandemien utvikler seg videre. Tallene er påvirket av et lands evne til å kontrollere sine grenser og av hastigheten som viruset og dets varianter spres gjennom befolkninger og inn i fjernere områder. Mønstre av sykdommen vil endres ettersom noen fylker vaksinerer befolkningen raskere enn andre. Likevel har våre funn alvorlige folkehelsemessige implikasjoner.

Fagfellevurdert forskning viser dette

World Obesity Federation har gjort en metastudie av de fagfellevurderte studiene som er gjort, og presenterer resultatene av de relevante studiene, og de viser det samme fra land til land:

LandStudieResultat
KinaCai Q et al Personer med overvekt (ikke fedme) hadde 84% økt odds for å utvikle alvorlig COVID-19, og personer med fedme økte ririkoen med 240% for å utvikle alvorlig COVID-19.
USASteinberg et alPersoner med fedme: mer enn dobbelt så stor sannsynlighet for å trenge sykehusinnleggelse og mer enn seks ganger så sannsynlig å trenge mekanisk assistert puste og mer enn seks ganger så sannsynlig å dø etter utvikling av COVID-19.
StorbritanniaHippisley-Cox et alPersoner med overvekt 67% større sannsynlighet for å trenge intensivbehandling, og personer med fedme tre ganger så sannsynlig å trenge intensivbehandling, etter utvikling av COVID-19.
SpaniaBorobia et alPersoner med fedme har mer enn 51% så stor sannsynlighet for å dø etter utvikling av COVID-19.
FrankrikeSimonnet et alPersoner med alvorlig fedme mer enn sju ganger høyere odds for å kreve mekanisk ventilasjon etter utvikling av COVID-19, sammenlignet med ikke-overvektige populasjoner.
SverigeAhlstrom et alMennesker med fedme tre ganger så stor sannsynlighet for å dø etter utvikling av COVID-19.
ItaliaRottoli et alPersoner med fedme mer enn fem ganger så stor sannsynlighet for å trenge intensivbehandling etter utvikling av COVID-19

Det samme viser forskning fra Sveits, Kuwait, Brasil og Mexico.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Stilken Gundersen
  6 mars 2021 10:22

  Man snakker hele tiden om tvungen vaksinering via reisepass og andre ordninger. Men hvis man absolutt skal drive med tvang i disse korona-tider, så burde vi vel tvangsslanke statsministeren og de andre tungvekterne i regjeringen først?

  Foreslår bare salat på Erna inntil hun er under 70 kg, så vi kan se våres store leder gå foran som et godt forbilde for andre feite folk.

  Svar
 • Terje Aune
  6 mars 2021 13:48

  Isterpandemi. Nå må dette ta slutt.

  Svar
 • Er det lov å påpeke at overvektige er den største risikogruppen for alvorlig D-vitaminmangel? De tre andre er ikkevestlige innvandrere (spesielt pakistanere, ifølge Helsedirektoratets siste rapport om D-vitaminstatus i befolkningen), eldre og diabetikere, som til sammen er identiske med risikogruppene for å dø av covid-19.
  Folk bruker å le rått når jeg sier det, men vitamin D er ikke et vitamin. Det er et hormon og det vi kaller D-vitaminmangel er ei hormonforstyrrelse.
  I Norge er det av en eller annen grunn forbudt å spre informasjon om vitamin D og du kan få bøter for å gjøre det, hvis informasjonen har med helse å gjøre. Derfor kan ikke avisene skrive om vitamin D i sammenheng med covid-19. At NRK skrev en artikkel om D-vitaminstudien i Madrid, var en glipp, men artikkelen ble fort slått ihjel av Faktisk.no, så det gjør ikke noe. Ifølge kosttilskuddsforskriften, er det ikke lov å spre informasjon om helserelaterte forsøk med vitamin D i Norge. Er ikke det rart?
  Enda rarere er det at tilskudd av et hormon kroppen lager sjøl er klassifisert som næringsmiddel. Er hormonene østrogen og testosteron også næringsmidler det ikke er lov til å spre helseinformasjon om?
  Her er litt informasjon om hormonet vitamin D fra Endocrine Society, som er ei amerikansk legeforening med 17.000 endokrinologer. Jeg vet ikke om jeg har lov til å linke dit, men jeg prøver. Vitamin D er viktig. Mest for kvinnfolk og unger.
  https://www.hormone.org/your-health-and-hormones/glands-and-hormones-a-to-z/hormones/vitamin-d

  Svar
 • Så politiker- falskt!
  Hun kan jo ikke være i dyp sorg over folk hun ikke kjenner.
  Og hvorfor sa hun ikke at vi «har mistet» kun 1/3 av de som vanligvis dør av tidligere års influensavirus?

  ‘ Vi har tillit til hverandre. En tillit som er verd mange ganger mer enn et oljefond .’
  Hvorfor har ikke regjeringen da tatt av oljefondet for å hjelpe f. eks. kreftsyke som har trengt ny medisin, vi har jo hatt oljefondet også tidligere?

  Myndighetene har tydeligvis IKKE tillit til innbyggerene.
  Da hadde de, fra 1 mars, oppgitt antall døde i forhold til tidligere års døde, og oppgitt at de som døde var på slutten av livet, med tilleggslidelser.
  For å redusere frykt i befolkningen, siden vi vet at frykt nedsetter folks immunforsvar.
  Men vi skal altså ikke opplyses, men skremmes til lydighet.

  Nå er det bare dobbeltmoral og politikk, – for å bli valgt på ny selv om hun har sløst bort en stor del av oljefondet pga. en mild influensasesong.

  https://www.nrk.no/norge/solberg_-_-vi-er-i-dyp-sorg-over-de-vi-har-mistet-1.15406808

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ganske dramatisk forslag:

Regjeringen vil kunne prøve eksperiment-vaksiner på befolkningen.

Forrige innlegg

Ukrainske nasjonalister forsøker å fjerne seg fra alt russisk:

Definerer russisk som et steppespråk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.