POSTED IN Klima

Over 31000 vitenskapsfolk i USA:

CO2 fører ikke til ukontrollert global oppvarming!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Her er et opprop i USA om å avvise Kyoto-avtalen som ble undertegnet i 1997. Over 31000 vitenskapsfolk fra USA har undertegnet det. Av disse har over 9000 doktorgrad.

Oversatt til norsk lyder oppropet slik:

«Vi oppfordrer USAs regjering til å avvise avtalen om global oppvarming som ble undertegnet i Kyoto, Japan, i 1997 – og også alle andre tilsvarende forslag. De foreslåtte grensen for drivhusgasser vil skade miljøet, hindre fremskritt i vitenskap og teknologi og vil skade menneskehetens velferd og helse.

Det foreligger ingen overbevisende vitenskapelig evidens at menneskenes utslipp av karbondioksid eller andre drivhusgasser forårsaker eller i overskuelig fremtid vil forårsake en katastrofal oppvarming av jorden atmosfære og en ødeleggelse av jordens klima. Videre foreligger det store mengder av av vitenskapelige bevis at økningen av karbondioksid i jordens atmosfære fører til mange fordelaktige effekter på både plantenes og dyrenes miljø på jorda.»

Oversatt av Knut Lindtner

Kommentar til underskriftsaksjonen

Jeg har prøvet å finne tidspunktet for denne underskriftsaksjonen men har ikke klart det. Det har imidlertid ikke så stor betydning og det er åpenbart den pågår fortsatt.

Antallet vitenskapsfolk er så stort at det ikke kan avvises med de forslitte og meningsløse argumentene som at de er «konspirasjonsteoretikere» eller «virkelighetsfjerne fantaster.»

På dette nettstedet derimot.no har vi presentert mye stoff om klimaet, global oppvarming og konsekvensene om vi avslutter eller sterkt reduserer bruken av hydrokarboner – det viktigste energi-grunnlaget for samfunnet vårt.

Personlig har jeg vært tilhenger av kjernekraft men er oppmerksom på at det vil ikke kunne erstatte hydrokarbonene. Det vil bare kunne bli en tilleggs-energi. Mengden hydrokarboner på jorden er begrenset. Stor bruk av hydrokarboner, kull, olje og gass, vil føre til at vi en gang i fremtiden vil mangle energi såfremt vi ikke finner en ny energikilde som kan erstatte dem.

Kull er en lager-ressurs som en dag vil ta slutt. Har vi ikke funnet noen erstatning for den blir det ille. Det samme gjelder olje og gass.

Erstatningenergikilde når hydrokarbonene tar slutt er etter min mening et langt viktigere spørsmål som i liten grad ofres oppmerksomhet. Slutten på hydrokarbonene uten en ny stor energikilde vil også være slutte på samfunnet slik vi kjenner det.

Og når menneskene i andre land krever samme levestandard som oss vil også energikrisen eskalere. For dette er ikke mulig uten en tilsvarende økning i energiforbruk. Hydrokarbonene har vært de umælende slavene våre under hele 1900-tallet og frem til i dag.

Blir de borte står vi overfor middelalderen igjen og med en mangedoblet verdensbefolkning. Det er ikke et forlystelig perspektiv.

Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimot.no

http://petitionproject.org/index.php

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Det går altså til helvete uansett hvordan utslipp av CO2 påvirker verden.

  Svar
  • Det store triste og farlige er at folk blir jaget inni mismot.
   Det konstrueres (parti-politiske) kriser/»problemer» som skal holde oss fast i ( helst global) håpløshet.

   CO2. Fra problem , – til resurs?
   ( Akkurat som Kongekrabbe-problemet som kom til å ødelegge kysten vår. – Før noen oppdaget at det var mat? Nå er «problemet» at fangstmennene ikke betaler skatt av «problemet». ;-) )

   ‘ Carbon Solutions. Selskapet jobber med å utvikle teknologi som skal konvertere CO2 til karbonnanofibre (CNF).
   CNF brukes i mange sektorer som luftfart, bilindustrien, sport, elektronikk og bygg. Dagens globale marked for CNF er anslått til å være rundt 400 millioner dollar pr. år, men det forventes å øke med 10 prosent pr. år fremover. ‘
   https://finansavisen.no/nyheter/energi/2020/12/11/7597263/spetalens-saga-pure-med-oppkjop

   Svar
 • Otto Støver
  4 mai 2020 21:06

  Neida, CO2 er ikke noe problem. Det som er et stort problem er alle de som TROR det er et problem og kommer med utrolige løsninger. Felles for disse «frelserne» er at det de foreslår ikke har betydning for klimaet, kun koster en masse penger for oss vanlige og beriker noen få. DET er problemet.

  Svar
 • Nei, CO2 er en resurs, i luft , eller f. eks, som biokull pløyet ned i åkeren.
  Akkurat som Kongekrabben var en (politisk) «trussel», men nå er akseptert som en resurs.

  Svar
  • «Slutten på hydrokarbonene uten en ny stor energikilde vil også være slutte på samfunnet slik vi kjenner det».
   Derfor er det ingen grunn til å krisemaksimere. Vi får bruke arbeidskrefter på å bygge istedet for å skape uforutsigbarhet, (parti )politikk og frustrasjon.
   Vindmøller, til havs, eller solceller; alt som kan gi mer energi over tid enn det det koster å bygge/vedlikeholde er bra. Olje»kildene» er ingen uutømmelig kilde og vil en gang ta slutt.
   I vinterlandet Norge har vi vannkraft nok til oppvarming/kjøling og transport hvis vi vil. Lik som mat må ikke denne resursen selges ut av landet før nasjonens befolkning har fått til sitt behov.
   Så kan vi videre bruke naturresursene for langsiktig oppbygging, og som bytte mot andre nasjoner.
   Hver nasjon bør holde orden i egen stue, kjøkken og soverom og hage.
   Da blir summen i hver nasjon, og i verden, i pluss.

   Svar
 • Hei, du skriver følgende: « Personlig har jeg vært tilhenger av kjernekraft men er oppmerksom på at det vil ikke kunne erstatte hydrokarbonene. Det vil bare kunne bli en tilleggs-energi.» Jeg leser nå i internasjonale kommentarer at en videreutvikling av kjernekraft-teknologi gir nye muligheter for nok energi så lenge menneskeheten kan eksistere på jorden – dvs noen 100 talls millioner av år.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor ikke sjekke påstander om valgjuks?

Da sitter den valgte helt trygt.

Forrige innlegg

WHO snur:

Stopp nedstengningene. Det går mot katastrofe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.