POSTED IN Krig-fred, NATO

Østerrikes forsvarsminister:

Nato har krysset den røde linjen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den Østeriske forsvarsministeren sier bare det nesten alle ikke-Nato-land skjønner. Nato forlater den ene militære begrensningen etter den andre, begrensninger de har pålagt seg selv. En kan ikke være så sløv i Norge at en ikke skjønner at som Natomedlem er vi et av de første landene som vil bli angrepet i tilfelle en krig mellom Nato og Russland. Murmansk-basen er så vital for Russland at de ikke kan tillate å la den stå ubeskyttet og avlyttet i en skarp konflikt.

I en krig med Russland risikerer Norge å få ødelagt Finnmark, ifølge Ola Thunander.

Omtrent alle på Stortinget lever i den illusjonen at USA kan beskytte oss i tilfelle en krig. USA er ikke i stand til å beskytte seg selv. Det er vi som må beskytte vårt land og vår dyrebare befolkning, men vi overlater de mest livsviktige oppgaven til USA og EU som ledes av ignoranter og folk som lever i en drømmeverden om sin egen storhet – selv når det nå raser sammen rundt dem.

Russlands svar på bevæpning av Ukraina er bevæpning med svært effektive våpen av USAs fiender: Nord-Korea, Iran, f.eks. militsgrupper i Midt-Østen som houtiene. Med russiske missiler vil USAs krigsskip måtte forlate både Rødehavet og Persiabukten. Med våpen til Latin-Amerikanske land som er mot USA vil det strategiske globale bilde endres dramatisk.

Strategi handler om å se hele sjakkbrettet, ikke bare deler av det. Det er nøkterne vurderinger av egne og motpartens ressurser og ikke storhetsforestillinger av seg selv og undervurdering av motstander.

Men det er denne typen tenkning som nå preger lederne i Nato-zonen, også i Norge. Da er det: «God natt, Nato!»

Knut Lindtner
Redaktør

«NATO «har krysset den røde linjen» – mener Østerrike.

Forsvarsminister Klaudia Tanner har kritisert de vestlige landene for å tillate Kiev til å bruke deres våpen til å angripe Russland.

Ukrainas vestlige sponsorer har krysset en rød linje når de tillater Kiev å bruke deres våpen til å angripe mål inne i Russland. Det sa den østerrikske forsvarsministeren i et intervju med Die Presse på lørdag.

Flere NATO-medlemmer har i de siste ukene åpent gått inn for å bruke vestlig-produserte våpen til å krysse grensen til Russland og angripe mål der. Tilsynelatende innenfor en viss grense. Vesten insisterer på at de ikke er en part i konfliktene, de støtter bare Kievs forsøk på å stanse Russlands framstøt i Kahrkov-regionen, et framstøt  Moskva satte i gang for å bringe frontlinjen vekk fra grensen deres, og hindre Ukraina å komme med flere angrep på russiske sivile.

Klaudia Tanner

«De har krysset en rød linje», sa Tanner, da hun ble spurt om hvorfor USA, Frankrike og Tyskland har gitt tillatelse til å bruke deres våpen i angrep over grensen. Da intervjueren spurte om hvordan Kiev kan stanse en slik operasjon, svarte forsvarsministeren at «som en nøytral stat der det ikke vår sak å dømme om dette».

Den østerrikske forsvarsministeren legger til at hun iallfall er «fornøyd med at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har gjort det klart at NATO ikke vil sende soldater til Ukraina».

På en pressekonferanse på torsdag sa Stoltenberg at den USA-ledede militære blokken ikke har planer om å utplassere bakkestyrker i Ukraina. Til tross for dette har den franske presidenten Emmanuel Macron på fredag kunngjort at han er nesten klar til å få i stand en internasjonal koalisjon som offisielt kan sende vestlige militære «instruktører» til å trene troppene i Ukraina.

Den russiske presidenten Vladimir Putin understreker at Moskva lenge har vært klar over at vestlig personell allerede kjemper inne i Ukraina under dekke av å være «leiesoldater» og «frivillige». Vestlig produserte langdistansevåpen brukt av Kiev til angrep på den andre siden av grensen blir ofte både kontrollert og vedlikeholdt av disse utenlandske troppene. Det sa den russiske president forrige måned.

Og selv om det er Ukraina som trykker på avtrekkeren, så er det USA og deres allierte som skaffer Kiev etterretning om russiske mål, legger han til. Moskva har advart om at vestlig-støttede langdistanse-angrep mot russiske territorium fører til direkte vestlig deltakelse i konflikten, og at Russland forbeholder seg retten til å svare på den slags.

«Vi kan svare på samme måte», sa Putin på onsdag. Han antyder at Moskva kan få tak i lignende våpen rundt om i verden, der de kan bli brukt mot vestlige mål.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Norvald Aasen
  13 juni 2024 9:53

  God natt NATO og god natt Stoltenberg! Dere har gjort nok galt rundt i verden. Nå må forbrytere stilles til ansvar. Men hvem skal hente dem inn, slik de hentet den uskyldige Milosevic, og hvem skal dømme dem når både dommere og forbrytere sitter på samme grønne gren og blunker til hverandre? Og helerne er ikke bedre enn stjelerne.

  Svar
 • NATO-landene blir nå mye mer involvert i krigføringen i Ukraina (både direkte med soldater på slagmarken i Ukraina og indirekte ved å planlegge og styre ulike typer luftangrep med fly og raketter direkte mot Russland).

  USA kommer til å sende våpen og ammunisjon til Europa, men kommer USA til å sende soldater til Europa?
  Dette kan komme til å bli en (tilnærmet ren) europeisk storkrig uten kampsoldater fra USA i Europa. Det kan bli en krig til siste europeer før det hele avsluttes med en (lokal) atomkrig som legger Europa i ruiner.
  Og det uten at Nord-Amerika og USA angripes militært.
  USAs hovedfiende er Kina og sekundært Russland (men krig med Russland og Iran kan skje for å svekke Kina).

  Russland har atomvåpen og vil bruke disse hvis det er nødvendig for å forhindre feks tap av Krim.
  Men det kan hende at Kina vil sende våpen og ammunisjon til Russland istedenfor at Russland bruker atomvåpen (for Kina er det veldig viktig å ikke miste Russland som alliert økonomisk og militært).

  Russland har enorme tap i Ukraina. Tror man virkelig at Russland etter å ha erobret feks hele Ukraina, vil fortsette erobringen videre vestover og fortsette med å pådra seg enorme menneskelige og materiell tap? Russland har det meste av natur ressurser som landet trenger (og Kina trenger). Russland har en god industriell partner i Kina. Det er vel heller vestlige land som ønsker seg kontroll over natur ressursene i Russland. Det finnes feks ikke ubegrenset med billig fossil energi (bla olje og gass) tilgjengelig her i verden.

  Det hele begynte med at USA ville at Ukraina skulle bli medlem i NATO uten at flertallet av befolkningen i Ukraina ønsket dette (og det ble slik, at USA fikk Ukraina som direkte militær alliert delvis på siden av NATO). Henry Kissinger mfl advarte mot dette og sa at de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina alle burde forbli nøytrale for å redusere faren for storkrig.
  Nøytralitet sammen med Minsk2 avtalen burde ha løst problemene mellom Ukraina og Russland (men avtalen ble sabotert av Frankrike og Tyskland med støtte av USA).
  Samtidig med dette drev Azov-militsen med å innlede og utføre etnisk rensing i Donbas og i Øst-Ukraina for å bli kvitt alt som var russisk. Det er ikke bare regjeringen i Israel som driver med etnisk rensing (Benny Gantz har feks gått ut av krigskabinettet fordi politikken i Israel er for ekstrem – det er et dårlig tegn).
  Azov-brigaden har link til Nazi-Tyskland og forhistorien, men det har også Israel, men da på hver sin spesielle måte.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den drives i stor grad av den kapitalsterke Israel-lobbyen.

Hele fortellingen om Israel er falsk.

Forrige innlegg

En stamme i Amazonas fikk Internett med Elon Musks Starlink:

Nå bekymrer de eldre seg for de unges pornoavhengighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.