POSTED IN Sverige

Opptøyene i Sverige:

5 svenske politifolk må betale bot til dømt syrisk migrant som brutalt angrep dem.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det nye Europa: Svenske politioffiserer som ble skadet mens de forsvarte mennesker mot migranter i opptøyer, blir tvunget til å betale erstatning til sin dømte overfallsmann.

Av John Cody.
Med ett sjokkerende utfall av en rettssak, blir fem politifolk tvunget til å betale bot til en syrisk migrant som ble dømt for å ha skadet en av dem alvorlig, under opptøyer knyttet til en koran-brenning påsken i 2022. Politioffiserene må betale ut totalt 12 650 svenske kroner fra egen lomme til den 45 år gamle dømte syreren, som er dømt til to år og syv måneder for sin rolle i opptøyene.
Politiffiserene har reagert med nær vantro over utfallet av saken.

«Det føles som om noe har gått veldig galt i rettssystemet her. Vi er der og gjør oppdraget vårt, men tvinges til å betale av egen lomme til folk som virkelig ville ha oss døde, sier Aleksandar Jeremic, som er gruppeleder i en sivil sak som involverer Botkyrka lokalpolitiområde. Nå er også en av de fem polititjenestemennene dømt til å betale saksomkostninger til utlendingen, ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter.

Rasmus Paludan som brenner en koran utenfor Tyrkia sin ambassade i Stockholm i 2023

Saken stammer fra Koran-opptøyene, som startet i Örebros bypark påskehelgen 2022. De ble innledet av høyreekstreme-aktivisten Rasmus Paluden som brant en Koran, noe som førte til de voldelige opptøyene som varte i flere dager.

Dommeren i saken forsvarer imidlertid beslutningen om å bøtelegge polititjenestemennene, og sier han holder seg til lovens bokstav. – Jeg forstår om det virker støtende fra politiets side. Men det er ingen feil som er gjort, reglene er som de er. Erstatningsspørsmålet ble avgjort i en sivil sak, og politiet trakk sine krav, så de anses som den tapende part og må betale, sier rådmann ved Örebro tingrett, Johan Nordgren og dommeren som tok avgjørelsen.

Flere politifolk ble så alvorlig skadet av steinkastende opprørere i Sveaparken at de trengte akutthjelp. Blant dem var Johan Westberg, som ble innlagt på sykehus med en kraftig hjernerystelse og håndskader som forventes å ta år før de gror. Westberg er en av offiserene som ber om erstatning, etter at den 45 år gamle syreren ble dømt til fengsel for «grov sabotasje mot politioperasjoner».

Straffesaken og den sivile saken ble behandlet som to separate saker. Syreren ble dømt til over fem års fengsel, som senere ble omgjort av Høyesterett og redusert til to år og syv måneder. Høyesterettsavgjørelsen ødela imidlertid også offiserenes sivile sak. Dommerne hevdet at tjenestemenn ikke har krav på erstatning i en sak om «grov sabotasje mot politioperasjoner», fordi det anses som en forbrytelse mot staten og ikke mot individuelle polititjenestemenn.

Basert på dette hadde ikke betjentene noe håp om å vinne saken. Westberg og de øvrige polititjenestemennene i saken trakk derfor sine erstatningskrav. I prosessloven anses imidlertid alle som trekker sin sivile sak for å ha «tapt» saken, og må betale den andre partens advokatsalærer. Dette er hva som skjedde i denne saken, noe som resulterte i at hardt skadde offiserer ble tvunget til å betale erstatning til syreren som angrep dem.

«Jeg har ikke tenkt å betale en krone. Dette er så feil, jeg var i Sveaparken i tjeneste, det var ikke valgfritt å arbeide, sier Johan Westberg, som ikke lenger arbeider i politiet, ifølge Dagens Nyheter. Politiet har anket til Göta lagmannsrett. Deres advokat, Ester Andersson Zandvoort, sier det er veldig merkelig hvordan saken ble skilt ut i en straffesak og en sivil sak til å begynne med. «Det er akkurat det samme erstatningskravet som i andre rettssaker, og i ingen av de andre sakene er det skilt ut. Det er veldig overraskende at dommeren har opptrådt på denne måten. Vi kommer til å anke, sa hun.

Fra ReMix News, publisert 18 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og videoer i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: It feels like something has gone terribly wrong – 5 police officers forced to pay fine to a convicted syrian migrant who brutally attacked them during Quean-burning riots.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Hårreisende respektløst , men aldri så galt det ikke er godt for noe: en sånn provokasjon mot politiet fra høyesterett er så ille at de kan velge å bli medlem av policeforfreedom.org og joine modige kolleger med selvrespekt som har stått opp mot tyranni en god stund allerede, som vises på nettsidens video. Skjønt i Sverige er det så ille at å skifte yrke virker mer hensiktsmessig.
  I Norge fjerner politiet Fosen-demonstranter på tross av høyesteretts dom.
  Samfunnet går opp i limingen.

  Svar
 • Jeg kommer i håg en litt eldre sak fra trøndelagen i norge for en tid tilbake. Fritt etter hukommelsen: Lensmannen dro på en eller annen tilstellining fredag ettermiddag. Da han ankom tilstelningen ringte mobilen og «Anna» på åtti år kunne fortvilet meddele Lensmannen at det var noen som holdt på å bryte seg inn i hennes hus. Som god politimann som han var, heiv han seg i bilen og grisekjørte til «Anna’s» hus. Der fersket han to østeuropeere i ferd med å begå innbrudd. Han overmannet tyvene og satte dem i kasjotten. Dro tilbake til tilstelningen. Resultat: Lensmannen ble straffedømt for å ha utført politioppdrag i Sivil!?? Tyvene lo hele veien til «banken». ..jeg sier ikke mer…

  Svar
 • Northern Light.
  15 mars 2024 13:56

  Professor og muslimsk teolog: Muslimer vil bli flertall i svenske byer i løpet av bare en generasjon.

  «Å gå gjennom gatene i Malmö er som å gå gjennom Bagdad», sier den amerikanske professoren og teologen Yasir Qadhi.

  Av John Cody.
  Yasir Qadhi, en pakistanskfødt amerikansk teolog, spår at svensker vil bli en minoritet i Sveriges storbyer innen én generasjon. Svenske kvinner har aldri fått så få barn som i 2023, viser nye tall. På grunn av dette, spår Yasir Qadhi, en pakistanskfødt amerikansk teolog, at om bare én generasjon vil halvparten av Malmös befolkning være muslimer.

  «Å gå gjennom gatene i Malmö er som å gå gjennom Bagdad, Iraks hovedstad, eller Damaskus, hovedstaden i Syria», sa Yasir Qadhi, sa den pakistanskfødte amerikanske teologen, som rapportert i den svenske avisen Samnytt. Qadhi, som har en doktorgrad i teologi fra Yale University, holdt foredrag om islam for unge muslimer i Stockholm og Malmö. Han sier han spurte seg selv under besøket i Malmö om han var i Sverige, ifølge en video han la ut på YouTube.

  Han delte også sin teori med verden om at byene han nevnte ville bli muslimske byer fordi mens svensker har få barn, er det ikke uvanlig at en muslimsk familie har fem eller seks. Om en generasjons tid vil ikke Malmö være dominert av svensker, mener teologen.

  Som Remix News tidligere rapporterte, er etniske svenske barn allerede en minoritet i skolesystemet i Malmö, med en svensk akademiker som reagerer på den massive demografiske transformasjonen kjent som «den store utskiftningen», ved å hevde at det bør undervises på arabisk på skolene, ettersom svensk nå er en minoritetsspråk. Førsteamanuensis i sosialt arbeid, Erica Righard, som jobber ved Malmö universitet, skrev i sin rapport for Vekstkommisjonen at de demografiske endringene gir «nye utfordringer for integrering».

  Konservative i Sverige har lenge pekt på Malmø som en advarsel om en fremtid som flertallet av svenskene fortsatt er motstandere av, ettersom byen fullstendig har forvandlet seg fra en by hvor nesten alle var etniske svensker, til et flerkulturelt område preget av urbant forfall, no-go-soner kontrollert av migranter, klaner, og en by som er utrygg for kvinner på mange områder.

  Statistiskken viser også at migranter og de med migrantbakgrunn, er ansvarlige for det store flertallet av drap, skyting, gruppevoldtekter og ran i Sverige. Ifølge de siste tallene fra Statistiska Centralbyrån, har fødselstallene for etnisk svenske i landet sunket til et rekordlavt nivå i 2023.

  Righards rapport bekrefter også det som en gang ble avfeid som høyreretorikk og en konspirasjonsteori. I denne europeiske byen er «den store utskiftningen», som beskriver den demografiske utskiftningen av europeere med ikke-europeere i deres hjemland, statistisk ubestridelig og pågående.

  Fra ReMix News, publisert 13 Mars.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Qadhi, PhD, er bosatt stipendiat ved Memphis Islamic Center, professor ved Rhodes College i Institutt for religiøse studier, dekan ved AlMaghrib Institute, dekan ved The Islamic Seminary of America og bosatt stipendiat ved East Plano Islamic Center i Plano, Texas.
  Orginalartikkel: Muslimer vil bli flertall i svenske byer i løpet av bare 1 generasjon, skryter pakistanskfødt teolog.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Franske leiesoldater drept i Kharkov.

Her er listen over de drepte.

Forrige innlegg

Det koster å være grønn.

Det store spørsmålet er hvem som skal betale for ineffektive CO2-lagrings-tiltak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.