POSTED IN USA

Opprøret i USA:

Er det styrt for å gi Joe Biden valgseier?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Amerikas egen Farge-revolusjon

Av F. William Engdahl

Farge-revolusjon (Color Revolution) er betegnelsen som brukes for å beskrive en serie bemerkelsesverdig effektive CIA-ledede regimeskifteoperasjoner ved bruk av teknikker utviklet av RAND Corporation, «pro-demokratiske» veldedige organisasjoner (NGOer) og andre grupper siden 1980-tallet. De ble brukt i sin enkleste form for å ta ned det polske kommunistregimet på slutten av 1980-tallet. Derfra ble teknikkene foredlet og brukt, sammen med tunge bestikkelser, for å velte Gorbatsjov-regimet i Sovjetunionen. For alle som har studert disse modellene nøye, er det tydelig at protestene mot politivold ledet av dulgte organisasjoner med navn som Black Lives Matter eller Antifa er noe langt mer enn et rent spontant moralsk opprør. Hundretusener av unge amerikanere blir brukt som en rambukk,  ikke bare for å velte en amerikansk president, men også som et ledd i en prosess for å endre selve strukturene i USAs konstitusjonelle orden.

Hvis vi tar et skritt bort fra de opplagte temaene fra videoene som viser en hvit Minneapolis-politimann som presser kneet sitt mot nakken til en svart mann, George Floyd, og ser på hva som har skjedd over hele nasjonen siden den gang, danner det seg et mønster. Det er helt tydelig at visse organisasjoner eller grupper stod klare til å utnytte den forferdelige hendelsen til å fremme sin egen agenda. Og det hele skjedde strukturert.

Protestene siden 25. mai har ofte startet fredelig bare for å bli overtatt av godt trente voldelige skuespillere. To organisasjoner har dukket opp regelmessig i forbindelse med de voldelige protestene — Black Lives Matter og Antifa. Videoer viser velutstyrte demonstranter kledd uniformert i svart og maskert (og ikke for at de skal beskytte seg mot noe koronavirus). De har utført hærverk mot politibiler, satt fyr på politistasjoner, knust butikkvinduer med rør eller baseball køller. Twitter og andre sosiale medier har vært brukt for å koordinere voldelige «hit-and-run» grupper som tydelig nok har operert innenfor demonstrasjonene.

Det som har utfoldet seg etter Minneapolis-hendelsen som startet det hele, har blitt sammenlignet med bølgen av først og fremst sorte ghetto-protestopptøyer i 1968. Jeg opplevde disse hendelsene i 1968, og hva som utspiller seg i dag er helt annerledes. Det blir riktigere å sammenligne det med den jugoslaviske farge-revolusjonen som styrtet Milosevic i 2000.

Gene Sharp: Modell for å velte et sittende styre

I 2000 begynte det amerikanske utenriksdepartementet, hjulpet av dets National Endowment for Democracy (NED) og utvalgte CIA-enheter i all hemmelighet å trene en gruppe universitetsstudenter fra Beograd ledet av en studentgruppe som ble kalt Otpor! (Motstand!). NED og dens forgreininger ble opprettet på 1980-tallet av CIA-leder Bill Casey som et skjult CIA-verktøy for å styrte spesifikke regimer rundt om i verden under dekke av en menneskerettighetsorganisasjon. Faktisk får de pengene sine fra kongressen og fra USAID.

For den serbiske Otpor!-destabiliseringen i 2000 valgte NED og USAs ambassadør Richard Miles i Beograd ut og trente en gruppe på flere dusin studenter, ledet av Srda Popovic, ved å bruke den serbiske oversettelsen av håndboken ‘Fra diktatur til demokrati’ skrevet av avdøde Gene Sharp og hans Albert Einstein institusjon.Washington Post skrev i et ettermæle rundt de serbiske begivenhetene: “USA-finansierte konsulenter spilte en avgjørende rolle bak kulissene i praktisk talt alle fasetter av anti-Milosevic-propagandaen. De kjørte meningsmålinger, trente tusenvis av aktivister fra opposisjonelle grupperinger og hjalp til med å organisere den helt avgjørende prosessen der det ble satt opp en gruppe som foretok en kontrolltelling av alle stemmene etter valget. Amerikanske skattebetalere betalte for 5.000 bokser med spraymaling som ble brukt av studentaktivister for å skrive anti-Milosevic graffiti på vegger over hele Serbia.”

Opplærte grupper av aktivister iverksatte protester for å overta kvartaler i byene ved hjelp av ‘intelligente hjelmer’ som matet dem med videoskjermbilder for å gi dem fortløpende oversiktsbilder over de områdene de inntok. Ungdomsgrupper som samlet seg ved utvalgte gatekryss var i konstant dialog på mobiltelefoner, og klarte da å overmanne politiet. Den amerikanske regjeringen brukte rundt 41 millioner dollar på operasjonen. Studentgrupper ble i all hemmelighet trent i Sharp-håndbokens teknikker for iscenesette protestene der de gjorde narr av politiets autoritet, og fikk dem til å oppføre seg klønete og impotente mot de ungdommelige demonstrantene. Fagpersoner fra CIA og det amerikanske utenriksdepartementet ledet dem bak kulissene.

Color Revolution Otpor! modellen ble foredlet og iverksatt i 2004 som Ukrainas Orange Revolution med logo og fargetema skjerf, og i 2003 i Georgia som Rose Revolution. Senere brukte statssekretær Hillary Clinton malen til å lansere den arabiske våren. I alle tilfeller var NED involvert med andre frivillige organisasjoner inkludert Soros-stiftelsene.

Etter å ha beseiret Milosevic, fortsatte Popovic med å opprette et globalt treningssenter for farge-revolusjoner kalt CANVAS, en slags forretningsmessig konsulentvirksomhet for revolusjon, og han var personlig til stede i New York og jobbet angivelig med Antifa under Occupy Wall Street hvor også Soros-penger var involvert.

Antifa og BLM

Protestene, opptøyene, de voldelige og ikke-voldelige handlingene som har feid over hele USA siden 25. mai, inkludert et angrep på portene til Det hvite hus, begynner å gi mening når vi forstår CIAs Color Revolution-håndbok.

Innvirkningene som protestene har hatt ville ikke vært mulig hvis det ikke var for et nettverk av lokale og statlige politiske tjenestemenn i Det demokratiske partiet som ga støtte til demonstrantene. Det gikk til og med så langt at demokratenes ordfører i Seattle beordret politiet til å forlate flere kvartaler i hjertet av sentrum slik at demonstrantene kunne overta dem.

De siste årene har store deler av Det Demokratiske partiet over hele USA rolig blitt overtatt av det man kan kalle radikale venstrekrefter. Ofte vinner de med aktiv støtte fra organisasjoner som Democratic Socialists of America (DSA) eller Freedom Road Socialist Organisations (FRSO). I det amerikanske Representantenes Hus bæres mye av de offisielle uttalelsene av nye representanter som Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), Rashida Tlaib og Minneapolis-representanten Ilhan Omar, som alle er medlemmer eller tilknyttet DSA. Åpenbart, uten sympati fra lokale tjenestemenn fra demokratene i viktige byer, ville gateprotestene fra organisasjoner som Black Lives Matter og Antifa ikke ha så dramatisk innvirkning.

For å få en bedre forståelse av hvor alvorlig den nåværende protestbevegelsen er, bør vi se på hvem som har kanalisert millioner av dollar inn til BLM. Antifa er vanskeligere på grunn av sin eksplisitte anonyme organisasjonsform. Imidlertid anbefaler onlinehåndboken åpenlyst at lokale «Antifa-celler» slår seg sammen med BLM-grupper.

FRSO: Følg pengene

BLM begynte i 2013 da tre aktivistvenner opprettet #BlackLivesMatter-hashtaggen for å protestere mot beskyldningene om skyting av en ubevæpnet svart tenåring, Trayvon Martin, av den hvite latin-amerikanske vaktmannen, George Zimmermann. Alicia Garza, Patrisse Cullors og Opal Tometi var alle tilknyttet og finansiert av frontgrupper under en paraplyorganisasjon kalt Freedom Road Socialist Organization (FRSO), en av de fire største radikale venstreorganisasjonene i USA som hadde sitt utspring fra noe som het New Communist Movement, som ble oppløst på 1980-tallet.

12. juni 2020 heter det på nettsiden til FRSO: “Nå er tiden inne for å bli med i en revolusjonær organisasjon! Bli med på Freedom Road Socialist Organization … Hvis du har vært ute i gatene de siste ukene, er sjansen stor for at du har tenkt på forskjellen mellom hva slags styringsform systemet har å tilby, og hva slags endring dette landet har behov for. Kapitalisme er et mislykket system som trives med utnyttelse, ulikhet og undertrykkelse. Den reaksjonære og rasistiske Trump-administrasjonen har gjort pandemien verre. Den økonomiske krisen som utspiller seg er den verste siden 1930-tallet. Monopolkapitalisme er et døende system, og vi må bidra til å fullføre dette endeliktet. Og det er akkurat det Freedom Road Socialist Organization jobber for.”

I korte trekk brukes nå protestene mot det påståtte politi-drapet på en svart mann i Minnesota for å starte en revolusjon mot kapitalismen. FRSO er en paraply for dusinvis av mer eller mindre obskure grupper inkludert Black Lives Matter eller BLM. Det som er interessant med de egendefinerte marxist-leninistiske røttene til FRSO er ikke så mye deres venstrepolitikk som selve etableringsstøtten deres fra en gruppe velbeslåtte stiftelser fritatt for skatt.

Alicia Garza er en amerikansk borgerrettighetsaktivist og skribent kjent for å ha stiftet den internasjonale bevegelsen Black Lives Matter. Wikipedia 

Alicia Garza fra BLM er også styremedlem eller leder av fem forskjellige FRSO-grupper, inkludert styreleder for Right to the City Alliance, styremedlem i School of Unity and Liberation (SOUL), for People Organised to Win Employment Rights (POWER) og Forward Together. Dessuten er hun spesialprosjekt-leder for National Domestic Workers Alliance.

Right to the City Alliance fikk 6,5 millioner dollar mellom 2011 og 2014 fra en rekke veletablerte veldedige stiftelser inkludert Ford Foundation (1,9 millioner dollar) og begge George Soros store organisasjoner – Open Society Foundations, og Foundation to Promote Open Society (1,3 millioner dollar). Også Kellogg Foundation gav 250.000 corn-flakes dollar, og kuriøst nok gav Ben & Jerry’s Foundation (iskrem) sine 30.000 dollar.

Garza fikk også store pengesummer som administrerende direktør for FRSOs frontorganisasjon, POWER, der Obamas tidligere “keiser for utvikling av grønne jobber” Van Jones var i styret. Van Jones er en selvbeskrevet “kommunist” og “bøllete svart nasjonalist,” og nå ansatt i CNN. Alicia Garza var også styreleder for Right to the City Alliance, et nettverk av aktivistgrupper som er imot urban oppussing. Den fronten har siden 2009 mottatt 1,3 millioner dollar fra Ford Foundation, samt $600 000 fra Soros-stiftelsene og igjen, Ben & Jerry’s ($ 50 000). Og Garzas SOUL, som hevdet å ha trent 712 “organisatorer” i 2014, da hun var med og stiftet Black Lives Matter, fikk 210 000 dollar fra Rockefeller Foundation og ytterligere 255 000 dollar fra Heinz Foundation (ketchup og John Kerry-familien) blant andre. Med FRSOs Forward Together satt Garza i styret for en «multi-rase-organisasjon som samarbeider med samfunnsledere og organisasjoner for å transformere kultur og politikk slik at det kan brukes som en katalyse for samfunnsendring.» Den fikk offisielt 4 millioner dollar i donasjon i 2014, og i 2012 og 2014 mottok organisasjonen totalt 2,9 millioner dollar fra Ford Foundation ($655 000) og andre store stiftelser.

Opal Tometi er en nigeriansk-amerikansk svart menneskerettighetsaktivist, skribent, strateg og organisatorer i samfunnet. Hun er medgründer av Black Lives Matter. Wikipedia 

Nigeria-fødte BLM-medgründer Opal Tometi kommer også fra nettverket til FRSO. Tometi ledet FRSOs Black Alliance for Just Immigration. Merkelig med en «stab» på to fikk den penger fra store stiftelser inkludert Kellogg Foundation med $75.000 og Soros-stiftelsene med $100.000, og igjen, Ben & Jerry’s ($10.000). Tometi fikk 60.000 dollar i 2014 for å administrere gruppen.

Den sosialistiske organisasjonen Freedom Road som nå åpent etterlyser en revolusjon mot kapitalismen i kjølvannet av Floyd George-drapet også har en annen forgrening, The Advancement Project, som beskriver seg selv som «neste generasjons fler-rasete borgerrettighetsorganisasjon.» Styret inkluderer en tidligere Obama US Department of Education Director for Community Outreach og en tidligere assisterende riksadvokat for borgerrettigheter hos Bill Clinton. Prosjektet for å fremme FRSO fikk i  2013 millioner av dollar fra de samme store amerikanske stiftelsene som er unntatt skatter og avgifter inkludert Ford (8,5 millioner dollar), Kellogg (3 millioner dollar), Hewlett Foundation fra grunnleggeren av forsvarsindustrien (2,5 millioner dollar), Rockefeller Foundation (2,5 millioner dollar) og stiftelsene til Soros (8,6 millioner dollar).

Store penger og ActBlue

I presidentvalget i 2016, det året Hillary Clinton utfordret Donald Trump, hadde Black Lives Matter etablert seg med et godt organisert nettverk. Det året kunngjorde Ford Foundation og Borealis Philanthropy dannelsen av Black-Led Movement Fund (BLMF), «en seksårig donorkampanje som tar sikte på å skaffe $100 millioner til koalisjonen Movement for Black Lives» der BLM var en sentral aktør . Da hadde Soros-stiftelsen allerede gitt rundt 33 millioner dollar i tilskudd til Black Lives Matter-bevegelsen. Dette var store og viktige summer for å etablere disse organisasjonene.

BLMF identifiserte seg som en organisasjon etablert av midler fra velrenommerte stiftelser, som i tillegg til Ford Foundation, inkluderte Kellogg Foundation og Soros Open Society Foundations. De beskrev sin rolle som: “BLMF gir tilskudd, ressurser og teknisk assistanse til oppbygging av organisasjoner som jobber med å fremme ledelse og visjoner til unge, svarte, seksuelle minoriteter, feminister og innvandrerledere som former og leder en nasjonal dialoggruppe rundt kriminalitet, politiarbeid og rase i Amerika. ”

Movement for Black Lives Coalition (M4BL) som inkluderer Black Lives Matter, etterlyste allerede i 2016 muligheten for “å avskaffe politiavdelinger, etablere rasebaserte erstatninger, gi stemmerett til ulovlige innvandrere, avvikling av fossilt brensel, få en slutt på privat utdanning og alternative skoler, en universell grunninntekt og gratis college for svarte.”

Når vi klikker på nettstedet til M4BL, lærer vi at donasjonene vil gå til noe som heter ActBlue Charities. ActBlue sørger for donasjoner til «demokrater og progressive.» Fra 21. mai hadde ActBlue gitt 119 millioner dollar til kampanjen til Joe Biden.

Det var før den 25. mai og BLMs verdensomspennende protester. Nå kan store selskaper som Apple, Disney, Nike og hundrevis av andre tildele utallige og ikke-bokførte millioner inn i ActBlue under navnet Black Lives Matter, midler som faktisk kan gå til å finansiere valget av den demokratiske presidentkandidaten Biden. Kanskje er dette den virkelige grunnen til at Biden-kampanjen har vært så trygg på støtte fra svarte velgere. Det som klart kommer frem gjennom denne beretningen om den avgjørende rollen til storkapitalen bak protestgrupper som Black lives Matter, er at det er en langt mer sammensatt agenda som driver protestene som nå destabiliserer byer over hele Amerika. Rollen som skattefrie stiftelser knyttet til formuen til de største industrielle og finansielle selskapene som Rockefeller, Ford, Kellogg, Hewlett og Soros, sier at det er en langt dypere og langt mer truende agenda for de pågående uroligheten enn bare et spontant opprør.

*

F. William Engdahl er strategisk risikokonsulent og foreleser, han har en grad i politikk fra Princeton University og er en bestselgende forfatter om temaer rundt olje og geopolitikk, og skriver utelukkende artikler for nettmagasinet “New Eastern Outlook” hvor denne artikkelen opprinnelig ble publisert. Han er forskningsmedarbeider i Center for Research on Globalization.

Oversatt av Bjørn Thorsønn

Forsidebilde: Mike Von

http://www.williamengdahl.com/englishNEO16Jun2020.php

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  7 juli 2020 7:42

  Påfallende at lettvektere som resett.no og document.no aldri publiserer ett innlegg med tilnærmelsesvis samme vinkling og kvalitet som det F. Willian Engdahl er kjent for. De fungerer heller som fluefangere for de som ikke vil vite at superkapitalen finansierer kampen mot superkapitalen for ytterligere kapitalisering. Vladimir Lenin: «Den beste måten å behandle opposisjonen på er å kontrollere opposisjonen (mot seg selv).» Det nye raseopprøret ble da også startet med et drap som oppviser 21 selvmotsigelser: https://phibetaiota.net/2020/06/owl-twenty-one-questions-challenging-the-false-flag-death-of-george-floyd/

  Svar
 • Var George Floyd-saken en rigget/falsk kampanje for å få Biden valgt ?

  «ActBlue under navnet Black Lives Matter, midler som faktisk kan gå til å finansiere valget av den demokratiske presidentkandidaten Biden. Kanskje er dette den virkelige grunnen til at Biden-kampanjen har vært så trygg på støtte fra svarte velgere.»

  George Floyd i alive ….. Begynn å tenk sjøl:
  https://www.bitchute.com/video/rrWEbFBykwrI/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sverige:

Krise for det grønne skiftet.

Forrige innlegg

Åtaket på historia

– flya som ikkje kom att.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.