POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Opprør i Trondheim

Klassekamp er noe AP-ledelsen ikke forstår.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Støre sender AP ned for telling

Av Jan Hårstad

Skal vi tro NTB har Støre sagt om konflikten i Trondheim AP at «Nå må de få slutt på bråket». Det er da man begynner å lure på om Støre og hans folk er tjukke i hue.

Det som skjer i Trondheim i de siste årene er at arbeiderklassen har kommet på banen. «Bråket» som Støre snakker om er kampen mellom de to linjer i dagens AP. Du har den globalistiske kosmopolitiske fraksjonen ledet av Støre som utgjør et kompradorborgerskap. Steigan bruker uttrykket «koloniadministrasjon» og det er akkurat det samme som et kompradorborgerskap.

Her har vi på Derimot og på Steigan gjennom mange år analysert hvordan denne eliten ter seg innen absolutt alle sektorer: krig, våpen, jordbruk, energi, vindmøller etc og vi tar ingen ny runde på dette. Hovedprosjektet er å avskaffe nasjonalstaten Norge og legge den under USA-Nato Og Tyskland.

Vi som er gamle radikalere har i mange år lurt på hva som i all verden har foregått i den norske arbeiderklassen som til helt opp til 60-70 tallet var aktivister innen fagforeninger, idrettslag, boliglag og sto for noe. Plutselig så det ut som om den var fornøyd med livet og trakk seg tilbake til sofaen og tv-apparatet.

Bøndene protesterer ikke bare i Europa. Her fra India.

Som vi ser over hele Europa. Globaliseringsmaskineriet gjør bønder og arbeiderklasse fatttigere og den begynner igjen å røre på seg. Den har faktisk ikke noe annet valg skal den ikke havne i nærheten  av fattigdom som allerede er tilfellet i England.

Nå ser jeg det i forbindelse med «bråket» i Trondheim at Østbyens lag av AP melder seg på i maktkampene. Østbyen i Trondheim har i hundre år vært kjerneområdet for arbeiderklassen i Trondheim. Kaiarbeidere, TMV-folk i hundrevis, smelteverksarbeidere, hermetikk og sjokoladejenter og dette miljøet frambrakte med stolthet og pasjon slike størrelser som FALKEN ,ØRN ,RBK og ATIF.

Det er helt misvisende å lage dette til en intrige maktkamp mellom Støre-fraksjonen og Trond Giske. Giske hadde aldri seilt opp til noe nestledervalg om ikke Østbyen AP skjønte at globalistene rundt Støre ikke ivaretok deres daglige interesser. Stor uro hersker på Youngstorget. Kan Intifadaen i Trondheim spre seg utover det ganske Land?

Det er ikke lenge siden lokallagene i NordNorge var iferd med å bli nedlagt på grunn av sykehus-stridene.

Nå er det klassekamp som hersker inni AP og Støre-folkene er de som skjønner minst av det.

Forsidebilde: Adrian Fleur

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 februar 2024 10:26

  Støre var nyleg i Bodø og sa at Nord-Noreg var «fremmedartet» og ulikt Kontinentet. Ja, han er nok meir på heimebane i Brussel enn i Bodø.

  Hårstad er meir opplysande enn kremlologane i NRK som berre ser spel om posisjonar og einskildpersonar.

  Har dei stilt Trond Giske eitt einaste viktig politisk spørsmål?

  Kosepraten mellom Åsa Vartdal og Jonas «Mikrofonstativ» Støre 14.2. er so glatt at Tucker Carlson vert reine revolver-journalisten i samanlikning.

  Svar
 • Vi som var med i AUF og Arbeiderpartiet på 1970-tallet, vet at da Gro Harlem Brundtland og hennes folk tok makta i partiet, var fagbevegelsen og venstresiden uønsket. På tidlig åttetall var jeg leder i Drammen Arbeiderparti og fikk beskjed via Thorbjørn Jagland at jeg ikke hadde noen framtid i partiet. Lokallaget hadde enstemmig gått imot NATOs dobbeltvedtak, men på årsmøte i fylkespartiet, var statsminister Gro Harlem Brundtland tilstede, hun var rasende og beskyldte meg for ikke ha kunnskaper om NATO og sikkerhetspolitikk. De flest fra Drammen snudde og stemte mot sitt eget forslag. Jeg forlot Arbeiderpartiet og er ikke ansvarlig for markedsliberalismen og krig mot uskyldige folk, hvor USA krever at vi stiller opp. At statsministeren skjeller meg ut kan jeg leve med, men ikke at egne medlemmer i lokallaget stikker en kniv i ryggen på meg. Arbeiderpartiets problemer er manglende skolering og debatt blant medlemmene om de politiske utfordringene, som krigsalliansen NATO og markedsliberalismen fra EU, som har skapte en rekke kriser i Norge. Mangemillionærene Jonas Gahr Støre og Jan Christian Vestre, som leder Arbeiderpartiet, er egentlig Høyrefolk. Fagbevegelsen startet Arbeiderpartiet, for å ha et parti som slåss for vanlig folks interesser. De fagorganiserte må ta kampen og kaste ut markedsliberalister og krigshauker av partiet. Vi trenger klare skiller i norsk politikk.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   15 februar 2024 13:59

   Takk til Boye.

   Kamp mot krigshaukar trengst i alle parti.

   Voss herad med ordførar frå Senterpartiet stiller heile kulturhuset til rådvelde for «Kompani Lauritzen». Offentleg finansiert fest for glad-militarisme.

   Svar
  • De fagorganiserte må først kaste ut den samme sorten fra LO. Situasjonen i LO er som en gjenspeiling av AP-ledelsen. Peggy Hessen Følsvik er gift med Håvard Garseth, en av Røkkes toppdirektører. Sammen er de to knapt mindre mangemillionærer enn Støre og Vestre. Det skjer noe med folk når de har innekt som gjør det mulig å akkumulere hundretusener av kroner – kanskje over en million hvert år for en luksusprostituert «tillitsvalgt» som Hessen Følsvik – hvert eneste år og med utsikter til at det skal fortsette slik livet ut. Det gjelder selvsagt også for både fagforeningsledere og politikere.

   Svar
   • Helt klart, det må ryddes opp i LO’s ledelse. Hvem kan ta ansvaret for skolering av tillitsvalgte og medlemmer, det må bli den første oppgaven?

   • Jan Hårstad
    15 februar 2024 19:36

    Boye: dette er jo så viktig og interessant samtidshistorie at du skulle alliere deg med likesinnede
    og skrive historien om dette. Du har faktisk en slags plikt til å gjøre det med de unike
    erfaringene som du har. jeg bestiller din bok allerede nå. Det er jo utrolig det du har å melde.

 • Northern Light.
  15 februar 2024 17:37

  Den globale storkapitalens folk har etter annen verdenskrig infiltert, og etterhvert tatt over arbeiderpartiene, landsorganisasjonene og store fagforeninger i alle vestlige land. Globalisten Brundtland, folkelig, karismatisk, overbevisende for folk på tv og i tv-debatter, med evner til å overtale forsamlinger, og delegasjoner på bakrommet når noe skulle bankes igjennom, tok over AP med mål om at Norge skulle bli medlem i EU.

  Hennes autoritet og lederskikkelse, gjorde at APs ledelse ble AP, det ble ledelsen som instruerte lokallagene hva de skulle stemme for, for at hun og hennes folk skulle få igjennom sine saker til fordel for kapitalen og EU. I motsetning til før, hvor lokallagene i Norge sammen hadde mye mer innflytelse, og mer bestemte APs politikk.

  Finansfolket fikk også sine folk på plass i landsorganisasjonene. Ingenting skulle ha engasjert ekte fagforeningsfok mer enn EU, og EØS, som med Lisboa-traktaten ble direkte arbeider-og lavere middelklasse fiendtlig. Fri flyt av kapital, billigste tilgjengelig arbeidskraft, varer og tjenester innenfor EU, rammer arbeider-og lavere middelklasse med at blant annet lønn og arbeidsvilkår blir dårligere. Men landsorganisasjonene har blitt passivisert, ledelsen representerer ikke medlemsmassens interesser eller beste, de gjør som kapitalen vil, de opptrer som agenter for storkapitalen.

  Da blir motstanden, mobiliseringen, engasjementet og streikeviljen fra LO mot utnyttingen av arbeidskraft og dårligere vilkår bare halvhjertet av LO, og dekningen i hovedstrømpresse og media tilsvarende. Arbeiderpartienes ledelse og landsorganisajonenes ledelse i EU-landene virker for kapitalens interesser. Acer er bare et eksempel, privatiseringen av øvrig infrastruktur et annet.

  Kapitalens folk har korrumpert det parlametariske systemet og det representative demokratiet helt. Det er det samme hvordan partiene på Stortinget settes sammen til en regjering, over tid vil de politiske beslutningene alltid komme kapitalen til gode, og ikke folk og land.

  Grasrota i AP og SP i lokallagene, må ta tilbake Norge ved å ikke la seg, eller delegasjoner fra distriktene, overkjøre av partiledelsen, som med ACER. Det er bare med et opprør fra distriktene med en tilhørende overtakelse, vil kan få et Storting og regjering som representerer vanlige folk og landets interesser, som for energi, bolig og landbrukspolitikk, og at pengene i statsbudsjettet brukes i Norge, og ikke sendes av storkapitalens politikere til deres prosjekter i utlandet.

  Svar
  • Northern Light.
   15 februar 2024 17:48

   Rettelse:
   Det står: «Globalisten Brundtland, folkelig, karismatisk».
   Det skal stå: «Globalisten Brundtland, med folkelig appell, karismatisk».

   Svar
   • »Rettelse:»
    Den utvetydige og helt KORREKTE betegnelsen er: JÆVLA DÅRLIG SKUESPILLER! . . .

    (Det samme gjelder forøvrig i like stor grad multimillionær Støre!)

 • Det finnes bilder hvor Trond Giske virker å ha en hyggelig samtale med George Soros?? » Trojansk hest?» Kanskje virkeligheten ikke er helt som den synes. Jeg er redd for at hvis vi skal finne politikere som ikke er globalister, må vi nok danne et helt nytt parti selv i det alle som sitter på tinget i dag er akkurat det. Globalister. Uansett politisk retning. (Om det er noen retning igjen.) Det gjelder også de fleste på grasrotplan. De som er i opposisjon til dette, blir ikke vurdert som noen man skal satse på. Vi behøver et parti som setter det nasjonale individ i fokus, favoriserer Norges resurser til innbyggerne i Norge og som har som intensjon å terminere Norges medlemskap i EØS og NATO. Sveits klarer seg med bilaterale avtaler ovenfor EU uten at de har vårt ressursgrunnlag. Så hvorfor skulle det være så vanskelig hos oss?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forsøkene på å tie ihjel og latterliggjøre Tucker Carlson slo helt feil.

Over 200 millioner har åpnet intervjuet med Putin.

Forrige innlegg

Sjokkerende CDC-rapport:

Autoimmune hjertesykdommer øker kraftig etter covid-vaksinasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.