POSTED IN Syria, Virkelighetsforståelse

OPCWs troverdighet skal ødelegges helt:

USA vil presse dem til å peke på Syria for terroristenes gassangrep.

0
Print Friendly, PDF & Email

Etter lekkasjer tidligere i vinter og seint i høst er det ganske klargjort at OPCW ikke er et uavhengig organ lenger men tjener USA/Natos politiske interesser. Etter at flere tidligere medlemmer av organisasjonen fortalte hvordan rapportene var manipulert for å gi den syriske regjeringen skylden selv om sporene pekte mot islamistene, har ikke denne organisasjonen lenger troverdighet.

Våre vestlige medier nevnte overhode ikke disse lekkasjene fordi de ikke passer inn i den rådende fortellingen som vår befolkning skal serveres som politisk sikringskost til frokost, middag og kvelds.

At vestlige land nå skal kryste sitronen for resten av propagndasaft ved å få den til å peke den syriske regjeringen er ikke annet å vente. Det minner om tyven som skriker «tyv» for å avlede oppmerksomheten fra seg selv.

OPCW er naturligvis ødelagt etter det som her skjedd. De mister all troverdighet og kan ikke lenger fungere som er uavhengig organ.

Knut Lindtner

Det er ventet at OPCW-rapporten vil skylde på Syria for de kjemiske angrepene.

En FN-resolusjon etterlyser vakthunder for å dele ut skyld.

Av Jason Ditz.

Påstander om angrepene med kjemiske våpen i Syria har fått Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) til å bli en kontroversiell sak, mest fordi rapporten i detalj forteller om hva som hendte, men de har ikke tildelt noen skyld. 

Men nå har de blitt bedt om å komme med hvem de mener er skyldige.

De første slike rapporter er ventet snart, og alt tyder på at de vil skylde på Assads regjering for å stå bak de kjemiske angrepene i 2017.

Så ventes det naturligvis at rapporten vil bli fulgt av nok en runde med vestlige sanksjoner mot Syria.

Dette passer utmerket til den vanlige politikken i Vesten. De vil alltid skylde på Syria, enten de har gjort det eller ikke. Og de behandler det skyldige Syria så selvfølgelig at det betyr ingen ting hva eventuelle beviser virkelig forteller.

OPCW-rapportene er kun nok et trinn på veien, der retningslinjene ble byttet om for at de nok en gang tar fram bruken av kjemiske våpen fra tidligere år.

Angrepene det er spørsmål om har allerede blitt etterforsket av OPCW for flere år siden.  Vesten foreslo allerede da sanksjoner, de mislyktes, men fortsatte med det samme.

Antakelig vil Russland avvise denne runden med krav om sanksjoner. Men det vil jo bare gi USA nok en sjanse til å fordømme Russland.

Syria måtte levere fra seg de kjemiske våpnene sine under oppsyn av OPW før disse angrepene fant sted. Og det var bevis på at IS hadde skaffet seg sin egen leveranse av kjemiske midler. Men Vesten har i hovedsak oversett dette og i stedet legger de skylden på Assad.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde v/ Fabian Gieske

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Udemokratiske tiltak:

Gjennomføres i ly av forsamlingsforbudet i flere land.

Forrige innlegg

Spartakus:

Mindre stolte kapitler i norsk forsvarshistorie.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.