POSTED IN Syria

OPCW-spesialist til FNs Sikkerhetsråd:

Gass-sylindrene plassert manuelt, altså av jihadistene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vitneprovet som en tidligere OPCW-spesialist, Henderson, fremla for FNs sikkerhetsråd ble forsøkt blokkert. Han fikk ikke delta på møtet ved å nektes visum. USA bryter nå hele tiden sine forpliktelser som vertsland for FN for å fremme sin egen politiske agenda.

Ian Henderson

Vi merker oss at rapporten som ble publisert var forfattet av en gruppe som aldri hadde vært i Syria og dermed mangler første hånds kjennskap til hendelsen. Deres informasjon bygget utelukkende på jihadistiske gruppers vitneutsagn. Den var renset for «funn, fakta, informasjon, data og analyser» som var samlet inn av det teamet som faktisk hadde vært på stedet. 

Vitneprovet til Henderson og teamet konkluderte med at gass-sylindrene mest sannsynlig var plasser manuelt i boligområdet, altså av jihadistene; altså ikke sluppet ut fra fly/helikopter (dvs. fra den syriske regjeringen). Likevel blir den andre manipulerte rapporten den offisielle rapporten fra OPCW. Det var den som ga grunnlaget for NATO-landenes bombing av Syria.

Vi konstaterer av våre medier ikke klarer å bringe frem disse korrigerte faktaene. Årsaken er åpenbar: Det vil diskreditere både dem og Nato-landenes politikere enten som løgnere eller som en saueflokk som bræker i kor når de får beskjed om det uansett hva som er sant eller ikke.

Knut Lindtner

Verste løgn siden falske anklager om Irak-krigen? OPCW-rapporten om Syrias bombing ble endret, forteller varsler til FNs sikkerhetsråd.

En tidligere inspektør ved OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) har beskyldt denne vakthunden mot kjemiske våpen for å komme med en «renset» rapport om det påståtte angrepet mot Douma i i Syria 2018. Han sier at rapporten har utelatt alvorlige funn fra sitt eget utsendte team. 

Den endelige rapporten om Douma-hendelsen kom sist mars. Men den har utelatt nøkkelfunn deres eget inspeksjonsteam hadde gjort, funn som ville ha kastet alvorlig tvil om det syriske kjemiske angrepet hadde funnet sted i det hele tatt. 

En tidligere OPCW-spesialist, Ian Henderson, fortalte dette til medlemmene av FNs sikkerhetsråd i et video-opptak. Han selv var blitt nektet visum for å delta på møtet.

Konklusjonen til åstedsgranskerne fra OPCW var at de mest sannsynlig var plassert manuelt, altså av jihadistene.

Selv om flere medlemmer av undersøkelses-gruppen «hadde bange anelser om det virkelig hadde vært et kjemisk angrep» så tidlig som i juli 2018 – så konkluderte sluttrapporten – skrevet av en annen gruppe som aldri hadde besøkt Douma –  at det var «rimelig grunn» til å beskylde Damaskus for angrepet. 

Renset for enhver annen oppfatning, så utelot  rapporten «funn, fakta, informasjon, data og analyser» samlet inn av teamet som besøkte området. De vitnet om toksologiske studier, kjemiske analyser, og også ballistiske undersøkelser om  eventuelle raketter, fortalte den tidligere inspektøren.

Washington og deres allierte beskyldte den syriske regjeringen for Douma-hendelsen. Det førte til at USA, Frankrike og Storbritannia gjennomførte felles angrep mot Syria en uke senere, til og med før den offisielle etterretningen i det hele tatt hadde kommet i gang – og den ble til og med forsinket. 

Vestlige politikere og medier påstod på det tidspunktet at det var sannsynlig at syriske regjeringsstyrker hadde droppet to sylindre med giftig gass, som hadde drept mange sivile. Dette var basert kun på visuelt materiale og vitneprov fra de notoriske Hvite Hjelmene og andre milits-kontrollerte kilder.

Henderson kom med en nærmere analyse av et par sylindre som mystisk nok var funnet i boligområdet i Douma.

Hans «ingeniør-evaluering» lekket ut sist mai, og la grunn for en rekke hypoteser om hvordan sylinderne hadde kommet til Douma. Teamet mente «at høyst sannsynlig» var sylinderne «plassert der manuelt» i stedenfor i å ble «sluppet ned fra fly». Dermed kom de til en annen konklusjon enn at det var den syriske regjeringen som hadde sluppet dem der.

For min del så har jeg i seks måneder etterpå gjennomgått ingeniørarbeidet og ballistiske studier rundt sylinderne. Resultatet gir enda mer støtte til den oppfatningen at det ikke hadde vært noe kjemisk angrep.

Senere Wikileaks-publikasjoner avslørte at en senior-ansatt i OPCW beordret at «alle spor» av Hendersons evaluering skulle bli fjernet fra arkivet. Men til tross for den indre disputten som kunne underminere OPCWs troverdighet, så insisterte Henderson på at disputten ikke måtte bli «en politisk debatt». Han ba om at enhver mangel på samsvar måtte bli «skikkelig  løst —- gjennom vitenskap og ingeniørarbeid».

Det uformelle møtet i FNs sikkerhetsråd for å vurdere situasjonen rundt teamets rapport var kommet i stand etter påtrykk fra Moskva på mandag. 

USA og deres allierte beskyldte Russland for å prøve å «diskreditere det respekterte OPCW og deres ansatte». Dette selv om Moskva insisterte på at deres hensikt tvert imot var å gjenopprette tilliten til organisasjonen.

«Den kjemiske hendelsen i syriske Douma? Hvorfor er det så viktig? Er det fordi det rettferdiggjorde rakettangrepene fra USA, Frankrike og Storbritannia i april 2018, og som øyeblikkelig sa at den syriske regjeringen var skyldig?» sa Vassily Nebenzia, Russlands permanente representant i FN, han som beskyldte USA og deres allierte for «Å rope ulv, ulv».

For ikke lenge siden ….oppfant noen av våre kolleger et nytt paradigme, en verden av «høyst sannsynlig».

I tillegg til å høre på Hendersons vitnesbyrd i sikkerhetsrådet, så talte også Russlands representant i OPCW, Alexander Shulgin og sjefen for et NGO som tidligere hadde intervjuet mer enn 300 innbyggere i Douma og som knuste den offisielle beretningen til Vesten.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/478754-opcw-whistleblower-un-douma/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pence går til krig:

Amerika vil alltid krige.

Forrige innlegg

Lei historieomskrivingen vest:

Russland åpner historisk arkiver.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.