POSTED IN Virkelighetsforståelse

Ønsketenkning:

Når en mister grepet på virkeligheten.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Professorenes ønsketenkning

Jan Hårstad

Nå er faktisk situasjonen for Israel så elendig at selv dens professorer har slått seg på ønsketenkning.

Debka som huser etterretningsfolk kalkulerer med at den neste krigen mellom Palestina og Israel sannsynligvis kommer om seks år, for da stemmer skjemaet med krigene i 2008 og 2014.

Professor Hillel Frisch
Hillel Frisch er en israelsk statsviter og professor i statsvitenskap og Midtøsten historie ved Bar Ilan University. Wikipedia

Professor Hillel Frisch vil prioritere avvæpning av israelske arabere i Lod, Ramle, Jaffa, Haifa og Acre som det viktigste prosjektet, men også han tror at den neste krigen forhåpentligvis kommer i the more Remote future.

Professor Eyal Zisser lager også en eventyrhistorie om hvor dyktige Israel er på krig og avskrekking, som åpenbart skal utsette neste krig langt fram i tid.

Ikke noe av dette vil skje. Det er en helt ny generasjon av palestinsk ungdom som nå dominerer motstandskampen mot okkupasjon. Flere journalister har fått med seg at disse ungdommene roper i demoer:»Vi er alle Mohammad Deifs menn.» Ingen roper på gammel-millionærene og Abbas i Ramallah.

Mohammad Deif er sjefen for Hamas Qassem Brigadene og har vært utsatt for så mange israelske angrep at han er temmelig lemlestet, men siden Israel gjerne vil likvidere han, er det nærliggende å tro at han lever i de militære katakombene som Hamas har gravd under jorda i Gaza. Men akkurat sånn lever også Hassan Nasrallah i Beiruts Dahyeh og viser seg bare fram via storskjerm.

IDF: We don't need a Gaza operation to take out Hamas leaders - www.israelhayom.com
Mohammed Deif 

Det alle arabiske observatører er enige om er at på det folkelige nivået har palestinere i alle geografiske områder nå vist et samhold og enhet som også kommer som noe av en overraskelse. Det som gjenstår å se er dette: vil gammelkara på 60-80 år oppgi sine posisjoner og privilegier frivillig i Ramallah, eller vil de stadig insistere på at det er Fatah som bestemmer i palestinsk politikk? En kan ikke se bort fra at dette oppgjøret mellom den islamske blokken og PA-Fatah vil inneholde vold. Som sommeren 2007.

Det var også slik at den første palestinske leder, mufti Amin Husseini, prøvde å sette Al-Aqsa moskeen i fokus for palestinsk kamp, men på den tid fantes det ikke tv og heller ikke noe Al-Jazeera. Det sjefen for Hamas, Haniyeh, nå jevnlig gjentar er denne setningen: «Jerusalem is the axis of the struggele.» Dette er noen 1 milliard muslimer nå har forstått, at det er Hamas som leder noe de oppfatter som hele Ummahens kamp.

Ingen av Israels professorer vil ta i dette. De vil gjerne se at konflikten begrenser seg til et bittelite geografisk område og vil ikke se at det koker i Jordan og i Irak, ja i hele den muslimske verden. Til de grader at folk fra den islamske verden nå har begynt å gå løs på jøder i New York som er jødenes maktsenter i verden. Det er ikke lystelig det vi ser derfra, men synagoger i Frankrike og Tyskland ramponeres også. Det er farlig å gå med en jødisk Kippa i forstedene til storbyene i dag. Det er et tragisk aspekt som melder at drastiske saker vil skje også i USA og Europa snart. 

Israel-Palestina krigen pågår også her på gateplan.

Og den vil ikke avta som professorstanden håper på.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Israels målsetting er helt åpenbart å gjøre det de tidligere beskyldte araberne for å ville gjøre med Israel: Å skyfle palestinerne på havet og stjele deres hus og land og slik få et «helhetlig Israel» tuftet på okkupasjon, myrderier og tyveri.

  Svar
 • Det var aldri noen stor jødisk utflytting fra områdene rundt Jerusalem etter romerne slo ned opprøret i år 70. De tilpasset seg og konverterte til Islam mer eller mindre frivillig. 2 undersøkelser fra noen år tilbake viser også at det er mer jødisk DNA i palestinerne og araberne i området enn i innvandre jødene. Man kan ikke utelukke at det var flere konvertittere enn kazarene. Dessuten er språket jiddich som jødene i Europa brukte germansk. Det er alså konvertittere som sloss mot konvertittere. Religion er konspirasjonsteoriene som holder det gående.

  Svar
  • Tor Larsen
   24 mai 2021 0:16

   Etter Arthur Koestlers bok om «The Thirteenth Tribe» og Shlomo Sands «The Invention of the Jewish People» har debatten om jødefolkets opprinnelse og rett til land foreløpig parkert i genforskningen. Implisitt i resultatet konkluderer den med at en tyrkisk stamme av konvertitter til jødedom har drevet en semittisk stamme av konvertitter fra jødedom ut av Israel. Jøder «av Abrahams hus og ætt» konverterte til islam -minus et mindretall jøder som aldri konverterte eller forlot Israel og Palestina. Nitti prosent av dagens «jøder» oppfyller ikke toraens vilkår, men er etterkommere av de tyrkiske khazarene og årsaken til et evinnelig rot som Koestler kalte for verdenshistoriens grusomste spøk.

   Svar
 • Israel vil truleg forsvinne frå kartet på litt sikt og ‘jødane’ må reise tilbake til der dei kom frå. 6 millioner er for få i forhold til over 100 millioner som vil ha dei ut. Oppløysinga av USA til mindre statar vil føre til slutten for staten Israel.

  Svar
  • Kanskje kan Russland og Kina ta over beskyttelsen av Israel, men 6 millioner er ikkje nok for å overleve mot eit stort overtall i lengden.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alarmerende data fra statistiske analyser:

Alvorlige bivirkninger av vaksinene.

Forrige innlegg

Mediekrigen går å for fullt:

Hvordan bekjempe Folkerepublikken Kina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.