POSTED IN Krig-fred

Ønsker vi dette?

Åpen konflikt mellom Nato og Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

VESTLIG ESKALASJON TRUER MED Å UTVIDERE til 3. VERDENSKRIG

av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA analytiker

Tredje verdenskrig har startet. Jeg håper at flere amerikanere begynner å forstå at krigen i Ukraina ikke er en kamp mellom styrkene i Kiev og styrkene i Moskva. Ukraina er bare en stedfortreder. Russland kjemper mot NATO og i Russland er det full forståelse om dette. Russland innser at de står overfor en eksistensiell trussel og oppfører seg deretter. Det ser ut til at de fleste vestlige ledere tror Russland bløffer, og hvis de blir møtt med nok internasjonalt press, vil de trekke seg tilbake. Det er den slags dumhet som gjør global krig til en truende mulighet.

Frem til dette punktet har Russland begrenset sin militære respons til å treffe ukrainske mål og engasjere ukrainske og utenlandske leiesoldater på slagmarken. Men nylige beslutninger fra USA og NATO-land om å sende flere våpen og kjøretøy til Ukraina i et desperat forsøk på å avverge Ukrainas nederlag på slagmarken, risikerer en dramatisk utvidelse av konflikten utenfor Ukrainas grenser.

Som Helmholtz Smith bemerker i sitt siste innlegg, prøver USA og Europa å skaffe (Ukraina, red.) et nytt parti med våpen og kjøretøy (tømmer sine egne ressurser i prosessen). Det henger en duft av desperasjon over tiltaket og Russlands fremgang i Donbas forverrer frykten deres. Jeg tror Putin og hans team av militære ledere forstår nøyaktig hva som står på spill og tar svært synlige skritt for å vise at de forbereder seg på det verste. Radioprogrammet Hal Turner la ut denne overskriften i dag:

Russland installerer «PANTSIR-S» luftforsvar på takene til MoD og Gov’t-bygninger i Moskva

PANTSIR er et overflate-til-luft-missil- og anti-fly artillerisystem. Russland har flere modeller, med PANTSIR SM det mest kapable utplasserte systemet i inventaret. Russland er forberedt på muligheten for at Ukraina, med oppmuntring fra USA og NATO, vil sette i gang et angrep på Moskva med raketter eller droner levert av Vesten. Hvis det skjer, vil det være et forferdelig vannskille for en eskalering i denne krigen.

Hvis eller når et amerikansk eller europeisk våpen treffer et mål på Krim eller Moskva, vil Russland skru opp ting og vil sannsynligvis gå etter amerikanske eller europeiske mål i Ukraina. Avhengig av alvorlighetsgraden av angrepet, tror jeg at Russland vil være klar til å angripe baser i Polen eller Tyskland som brukes til å trene ukrainske styrker. Før de gjør det, tror jeg imidlertid at de vil stenge ambassadene i DC, London og Tyskland og sørge for at Vesten ikke kan ta Russlands diplomater og etterretningsoffiserer som gisler. I verste fall rammer vi Moskva og Moskva rammer DC. Dette kan komme ut av kontroll veldig raskt.

Jeg prøver ikke å skremme deg, men måten Vesten reagerer på er ikke rasjonell og er absolutt ikke basert på noen strategisk visjon. Russland innser tydelig at dette er en varm krig. Vesten arbeider fortsatt under villfarelsen om at USA og NATO ikke er stridende. Nei, de gir bare verktøyene, etterretningen og planleggingen som Ukraina trenger for å drepe russere. Hvis dette var en drapssak, kan USA og NATO bli siktet som tilbehør.

Jeg vil spørre de politikerne og forståsegpåerne i Washington, DC som agiterer for å helle flere våpen inn i Ukraina hvordan USA ville reagert hvis Russland bevæpnet meksikanske narkotikakarteller med våpen som drepte amerikanske borgere? Du vet svaret. Den amerikanske offentligheten ville hyle av raseri og kreve gjengjeldelse. Hvis du tror at russere, hvis historie er skrevet i blodet til århundrer med inntrengere, ikke bryr seg om trusselen som NATO utgjør på sin vestlige grense, så vet du ingenting om Russlands utholdenhet til å slå tilbake slike trusler. Dette er veldig farlige tider.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ingen riksdekkende media i vestlige land har turt å stille spørsmålet om hva USA ønsket å oppnå med sitt engasjement i konflikten i Ukraina (før krigen startet/eskalerte 24. februar 2022).
  Svaret er nok at USA ønsket krig mellom Ukraina og Russland i Ukraina for å svekke og helst knekke Russland som del av USAs kamp mot Kina. Men det har altså ikke skjedd. USA hadde nok håpet på en reprise av krigen i Afghanistan (hvor USA bevæpnet opprørere med bla Stinger raketter og hvor Sovjet deretter gikk til krig i landet).

  Men USA var så heldige at Russland gikk til angrep på Ukraina 24. februar 2022 uten at folk flest i vestlige land betraktet den eksisterende borgerkrigen/krigen i Øst-Ukraina som en gyldig grunn for Russland å angripe Ukraina som et forsvare av utbryterrepublikkene i Øst-Ukraina.
  USA er dyktigere med sitt narrativ (propaganda) enn Russland. Det russiske narrativet fremstod nærmest som om Russland hadde historisk rett til å okkupere hele Ukraina.

  Trolig hadde det vært bedre for Russland å bruke økonomiske virkemidler slik som feks redusert/halvert eksport av alt mulig av ressurser/produkter til EU-landene fremfor å sette inn store militære virkemidler over hele Ukraina i første fase.

  Svar
 • Krig er forferdelig men vi er pliktige til å stille oss spørsmålet om hvordan og hvorfor denne konflikten egentlig oppstod!

  Dersom USA hadde vært i samme situasjon som Russland ville de reagert annerledes ? – Neppe!
  Dette handler ikke om Russisk Aggresjon men om noe helt annet ! Vi burde vel innse at når det gjelder verdensfreden er det langt fra Russland som er problemet, men NATO og USA. Det er bare å telle kriger denne alliansen har vært involvert i, Norge inkludert !
  Det er mange faktorer vi elegant utelukker fordi vi synes synd på den ukrainske befolkningen og det er det all grunn til, men dette handler om storpolitikk og ikke mennesker !

  Dette handler om at Russland vil avverge at Ukraina blir medlem av NATO og vil dermed få muligheten til å plassere hypersoniske missiler langs grensen til Russland. – Missiler som vil treffe Moskva i løpet av få minutter ! . Dette har lenge vært målet til NATO, – helt siden NATO-toppmøtet i 2008 i Bucuresti, Romania. Der ble Georgia og Ukraina lovet medlemskap i denne alliansen, men det ble aldri spesifisert når.

  Alle tenker sitt i denne konflikten, men det foregår så mye bak kulissene i denne konflikten som de fleste av oss ikke har muligheten til å forstå, men det er åpenbart at en absorpsjon av Ukraina i dette EU-NATO-«dyresystemet» vil etter all sannsynlighet gi oss en verdenskrig før vi aner !
  Globalistenes egentlige mål !

  Svar
 • Slike land som Sverige og Finland må vel for tiden leve ganske farlig for tiden?
  Landene produserer og sender våpen til Ukraina. Landene er ikke NATO-medlemmer. (Så lenge USA støtter kurderne i Midt-Østen så vil vel ikke Erdogan gi etter i denne sak?)
  Kan det tenkes at Russland sender noen av sine hypersoniske raketter mot Sverige og Finland for å ødelegge fabrikker og lagre for våpen som sendes til Ukraina? (Skjer slike rakettangrep feks på en søndag kan det muligens skje med veldig få drepte mennesker).
  Dansk etterretning har en vurdering som sier at begge disse land også kan bli utsatt for atomangrep fra Russland hvis situasjonen for Russland skulle bli ekstrem vanskelig.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  22 januar 2023 15:03

  De dårlige nyhetene er
  1) at Ukraina i praksis er «ute» både militært, økonomisk og politisk, – et konkursbo som venter på å bli plukket opp av noen, eller et regime som blir avhengig av velferd fra NATO-landene
  2) at krigen i dag allerede føres av NATO også på bakken (mer eller mindre fordekt) og dermed også blitt en av USAs skitne kriger
  3) Norge har i PRAKSIS erklært krig mot Russland

  Den gode nyheten er at stadig flere kloke hoder i USA nå ser galskapen i det de neokonservative holder på med og kanskje vil gå for å forhandle. Det er ikke mange slike kloke hoder i Norge, her kappes vi fortsatt om hvem som kan bidra til størst eskalering av krigen selv blant tidligere «fredsapostler».

  Svar
 • pravdamedia
  23 januar 2023 0:40

  Nei Norge (friske oppegående Nordmenn ,som er norske mennesker) ønsker ikke krig med Russland, som er vårt naboland i nord øst.
  Men dessverre har Globallistene overtatt styringen i landet, å innen disse bli stilt til ansvar for sine ugjerninger mot menneskene, vil det bli strid.
  Håper at dette ikke eskalerer i en begrenset atomkrig, men det ser slik ut nå ,dessverre.

  Lurer på når det norske folk våkner opp?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når sprekker demningen?

Offentlighetsloven om innsyn tvinger CDC til å frigi rapporter om farene med covid-«vaksinene»

Forrige innlegg

Honnørord uten betydning

Når «Verdens» er i navnet er det ikke for verdens befolkning – Det er for storkapitalen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.