POSTED IN Krig-fred, NATO

Olav Boye:

«NATOs angrepskrig på Libya i 2011 er en av mine verste opplevelser»

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Olav Boye

NATOs angrepskrig på Libya i 2011 er en av mine verste opplevelser. På 1980-tallet møte jeg LO-lederen i Libya på en ILO-konferanse i Paris, om Sosiale og politiske følger av nedrustning. Konferansen var boikottet av faglige organisasjoner tilknyttet ITUC, så ingen fra norsk LO var med.

Min libyske faglige kollega og jeg hadde mye å snakke om, så han inviterte meg til sitt hjemland. To ganger dro jeg til Libya, den ene gangen til et solidaritetsmøte med den palestinske frigjørings-kjempen George Habash. Vi holdt kontakten med e-post i en rekke år, senere med hans sønn. LO-lederens barnebarn på 5 år ble drept av terrorbombingen av Tripolis sentrum. Norske fly?

Jeg er godt orientert om situasjonen i Libya og kunne avvise NATO-propaganda i tiden før, under og etter NATOs terrorbombing. Det misbrukte FN-vedtaket var basert på løgner, og USAs egen terrororganisasjon CIA var sentrale i kampen mot Gaddafi og hans folk. Kampen sto mellom de klanene i øst som hadde levd godt under den tidligere kongemakta, og Gaddafi og hans offisers-kamerater, som ville dele de økende oljeinntektene til hele folket.

Olav Boye har tidligere hatt ledende posisjoner i internasjonal fagbevegelse (Grafisk Forbund).

Gaddafi hadde visjoner om et samarbeid mellom de arabiske landene i Vest-Asia og på den annen side et anti-imperialistisk samarbeid med andre afrikanske stater. Libya under Gaddafis styre var en velferdsstat, både for libyerne og de mange innvandrere fra afrikanske land. For USA-NATO-EU var Libya en trussel mot deres imperialistiske kamp for olje- og mineraler i Vest-Asia og Afrika. Gaddafi måtte fjernes.

Norges rolle i USA-NATO-EUs angrepskriger på en rekke land som ikke følger opp vestens krav, er godt kjent og tydeligvis akseptert av det store flertall i vårt land. Jeg anbefaler lesning av boka: Strengt fortrolig, som viser Jens og Jonas spill i deres kamp for NATOs rolle i ødeleggelsen av Libya. De behøver ikke bekymre seg for å stå til ansvar for sine krigsforbrytelser.

Pilotene som slapp mer enn 800 bomber over uskyldige i Libya har fått sine medaljer og ifølge Jens Stoltenberg fikk de god trening av terrorbombingen av Libyas folk. Det foreligger flere bøker om krigen mot Libya på norsk og engelsk. Jeg anbefaler spesielt de to bøkene av Ola Tunander: Libyakrigen og Libyenkrigets geopolitik.

Hentet fra kommentarspalten til derimot.no.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • «Regjeringen gir to milliarder til økt produksjon for forsvarsindustrien.» nrk.no
  Skattebetalerne bestjeles; det kalles «Regjeringen GIR….» og gir av folkets lomme
  til økt produksjon av ammunisjon og våpen. NAMMO sponses av deg.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   17 januar 2024 9:57

   Glimrande kommentar! Det er lett å forstå at makta foraktar kommentarfelt og alternative media. Det får vera grenser for ytringsfridom.

   Svar
   • Øyvind Aarsnes
    17 januar 2024 17:15

    Ytringsfriheten i Norge er den største vits som finnes. Ha en kompis som har skrevet nærmere 11.000 leserinnlegg til avisen siden han begynte å skrive på 60 tallet, ca 5 % har kommet på trykk. Men han forteller sannheten min gode venn Amund Garfors.

 • «NATO-propaganda i tiden før, under og etter NATOs terrorbombing. Det misbrukte FN-vedtaket var basert på løgner, og USAs egen terrororganisasjon CIA var sentrale i kampen mot Gaddafi og hans folk.
  Kampen sto mellom de klanene i øst som hadde levd godt under den tidligere kongemakta, og Gaddafi og hans offisers-kamerater, som ville dele de økende oljeinntektene til hele folket.»

  En god, viktig artikkel om Norges/Ap/Stoltenberg sine krigsforbrytelser.
  En Nato angreps-krig som forsøkes gjemmes.

  Aldri glemme.
  Denne terrorhandlingen bør løftes fram ved alle anledninger.
  Norsk utdeling av Nobels Fredspris uten å vise til dette ovegrepet bør aldri forekomme.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 januar 2024 21:28

  I dag kom det igjen, Støre-mantraet: -Vi truer ingen.

  Denne gongen direkte frå ammunisjons-fabrikken Nammo, som no skal utvidast kraftig.

  Norsk presse hamrar inn i skallane våre at det er grunn til stor frykt for at Trump trekkjer USA ut av Europa. Det skapar «usikkerhet», seier Nato-avisene i kor. Nei. Tvert om. Det ville vera ei stor lukke. Men diverre er det lite truleg at USA nokon gong gjer alvor av lovnaden. Då kunne jo vassallane finna på å styra etter sine eigen interesser og leva i velstand og fred.

  Kor mykje er att av Ukraina og ukrainarar når Vesten er ferdig med si «støtte»?

  Svar
  • T.S.:
   » I dag kom det igjen, Støre-mantraet: -Vi truer ingen.»

   Jeg så det på Nrk. , – og visste ikke om jeg skulle le eller gråte.
   ‘ Norge angriper ingen. Vi produserer for vårt forsvar.’ ;-)

   Korttidhukommelse kortere ennn både Biden og Stoltenberg.
   Og en frekkhet og dobbeltmoral på høyde med begge.

   – Eller er alle tre stokk dumme?

   Svar
   • Overdrevet pragmatisme er første uttrykk jeg kommer i hu, men det holder ikke. Jeg mener et nytt begrep må introduseres.
    Selv klarer jeg ikke lenger å se vedkommende utfolde seg – harmen dekket en stund ubehaget, så ikke lenger. Løgn og fanteri som driver kostebinderiet er forlengst avslørt.

    Kommer knapt til å søke by min stemme i 2025* for et eneste parti. JEG i alle fall har en integritet å ivareta. Karieresnylterne står i veien – de opprettholder foræderiene, lar seg kjøpe, så tydelig. Noe, egenlig mye gikk tapt på veien, fikk GRO og utvikles

    Det er godt å våkne, ANBEFALES :)

    * ville bety å sementere av ondskapen som vedvarer over det hele.

 • Tore Karlsen
  21 januar 2024 4:13

  De fleste nordmenn mener fremdeles Nato er en forsvarsallianse

  Svar
 • Bjørn-Erik Boye
  27 januar 2024 11:40

  Bjørn E. B.
  Meget bra. En fullstendig uhørlig dominant inngripen i et land. Historien viser jo at dette maktspillet bare gjentar seg. Situasjonen for innbyggerne blir jo da også ofte satt i en ennå verre situasjon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Medvedev:

Britiske styrker i Ukraina vil være en krigserklæring som risikerer at atomvåpen blir brukt.

Forrige innlegg

De krever svar av andre.

Når stor-mediene blir spurt om løgnene sine svarer de ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.