POSTED IN Frankrike, Virkelighetsforståelse

OL-øvelsen dobbeltmoral:

Ordføreren i Paris ligger godt an.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frankrike har sin blodige historie i Vietnam, Afrika – ikke minst Algeriekrigen som kostet 1,5 millioner millioner algeriere livet. Det var aldri snakk om noen OL-boikott av Frankrike av den grunn, eller av Storbritannia etter alle landets blodige kriger i koloniene sine eller etter invasjonen av Irak. USA nevner vi ikke – der er svaret opplagt.

Britiske tropper defilerer i Algerie til støtte for den franske kolonialismen.

Plutselig er idretten blitt en arena for politisk strid. Den skulle være en arena for fredelig konkurranse og samkvem. Den skulle binde verdens befolkninger sammen.

At Israels Gaza-krig ikke kan sammenlignes med det som skjer i Ukraina sier seg selv. Den er langt verre og rettet mot sivilbefolkningen, men siden Israel defineres som et demokrati av alle de gamle kolonimaktene kan lederne i landet tillate seg hva som helst.

Solen er i ferd med å gå ned over hele vesten og mørket tåkelegger enhver fornuftig tanke. Desperasjonen i vest er tydelig for alle som vil se og fører til at normal moral degenerer. Den nye moralen kalles dobbeltmoral.

Knut LIndtner
Redaktør

Russiske idrettsutøvere «ikke velkomne» ved OL – Paris-ordfører


Konkurrentene har lov til å delta som nøytrale i individuelle idretter, men er utestengt fra lagarrangementer.

Ordføreren i Paris har foreslått at russiske og hviterussiske deltakere holder seg unna sommerens olympiske leker i den franske hovedstaden, til tross for at de offisielt får lov til å konkurrere som nøytrale.

«Jeg vil fortelle de russiske og hviterussiske idrettsutøverne at de ikke er velkomne til Paris,» sa Anne Hidalgo til ukrainske idrettsutøvere på et treningssenter i Kiev torsdag, mens hun var på besøk i Ukraina.

Anne Hidalgo

Den internasjonale olympiske komité (IOC) presset først på for et fullstendig forbud mot konkurrenter fra Russland og Hviterussland etter utbruddet av Ukraina-konflikten i februar 2022. I desember i fjor avgjorde imidlertid IOC at et begrenset antall personer fra de to landene kunne delta som AIN-er (individuelle nøytrale idrettsutøvere).
Tidligere denne måneden sa borgermesteren i Paris at hun foretrekker at russiske og hviterussiske deltakere ikke kommer i det hele tatt. «Vi kan ikke handle som om [den russiske militæroperasjonen i Ukraina] ikke eksisterte,» sa hun til Reuters.

På spørsmål om Israels OL-deltakelse – i sammenheng med Gaza-krigen, som har rast siden Hamas-angrepet 7. oktober – insisterte Hidalgo på at det ikke kunne sammenlignes.

Å sanksjonere israelske idrettsutøvere er «uaktuelt fordi Israel er et demokrati,» sa hun.

Russland har kritisert IOCs forskjell i tilnærming til israelske og russiske deltakere. Russlands utenriksminister Sergey Lavrov har anklaget det Sveits-baserte organet for «politisk aktivisme» og kalte dens tilnærming selvdiskrediterende.

Det maksimale antallet russiske og hviterussiske idrettsutøvere som kan kvalifisere seg til de kommende lekene er henholdsvis 55 og 28. IOC viser til at det er usannsynlig at lagene faktisk oppfyller kvoten, med rundt 36 russiske og 22 hviterussiske idrettsutøvere som forventes å komme til lekene, ifølge IOC-direktør James Macleod.

Deltakere fra de to nasjonene kan kun konkurrere i individuelle arrangementer, og ikke lagidretter, under et nøytralt flagg, og er utestengt fra den olympiske åpningsseremonien.

I en kommentar til restriksjonene som russiske og hviterussiske konkurrenter står overfor, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at grepet «ødelegger olympiske idealer og diskriminerer OL-utøvernes interesser.» Slike restriksjoner er «absolutt i strid med hele ideologien til den olympiske bevegelsen», insisterte han.

https://www.rt.com/russia/595177-olympics-athletes-unwelcome-paris/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Russland kan ikke delta i Ol, fordi det ikke er et demokrati. Israel kan delta fordi det er et demokrati.»
  «Jeg har drept naboen, men er ingen morder! Jeg identifiserer meg som Jesus! ergo er jeg uantastelig! Så det så!

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   2 april 2024 22:00

   Paris Mayor Anne Hidalgo tilhører de «selvutvalgte». Som har som to av sine hemmelige læresetninger i Talmud, som sier:
   «Even the best of Goyim should all be killed.» – Soferim 15.
   «All children of Goyim are animals.» – Yebamoth 98a.

   Svar
   • wasan Totland
    4 april 2024 0:49

    Enda en premenstruell kvinne med makt til å uttale seg.

 • Bondefangeri av «stjerner» og grooming av folket på høyt plan. Super Bowl, OL, vinterleker/sommerleker; toppidretten er ingen lek, men en form for hypnose av massene.
  Søk litt og finn åpningsseremonier og se at de er fulle av predictive programming, enten det sport, oscarsutdelinger, grammys, følg med Eurovision Song Contest, husk Madonnas groteske åpning av Melodi grand Prix for noen år siden…..

  https://www.youtube.com/watch?v=gDvjxm0xPQE

  Sirkus for folket som sitter klistret til skjermen, vanvittige seertall, et utmerket redskap til politisk påvirkning. Sporten er eiet av verdensmafiaen på samme måte som den eier hollywoodskuespillere, influencere, musikkindustri og styrer disse folket ser opp til og vil være som, så da ønsker beundrerskaren også å mene det samme som dem. For ikke å miste sponsing, eller verre, hvis stjernene har vært med på «fester» eller annet som ikke tåler dagens lys, er de marionetter som politikerne.
  Husker jeg riktig? Var ikke dopingdømte Therese Johaug påfallende iherdig til å veive med det ukrainske flagget?
  Alle basketballspillere gikk, etter ordre fra innehaverne, på kne for å påpeke hvor grusomt rasistiske hvite er, så BLMs berserkerganger blir dermed vakkert og riktig i ungdommens øyne.

  Toppidrettssutøvere er som vandrende, sprintende, fotballspillende etc. reklameplakater, så de er kjøpt av storkapitalen og må gjøre som de får beskjed om akkurat som andre som blir brukt som forbilder for det nesegrus beundrende folket. Smågutter vil ha den samme drakten som Ronaldo. Vi skal tidlig krøkes/groomes til å beundre slike.
  Så blir de med stjernestatus lett offer for å ha gått på limpinnen og svalgt kameler for rikdom og berømmelse, eller en edlere intensjon: å følge drømmer om å uttrykke sin kunst på et instrument eller med sangstemmen eller kroppen. Barnestjerner/naturtalenter med eller uten ambisiøse foreldre er mat for mons for disse industriene.
  Hvor ble det av Filip Ingebrigtsen etter at han ble «fullbeskyttet?»
  Hva skjedde med DAMAR HAMLIN?
  Hvordan går det med pedofilimisbrukte Justin Bieber?
  Hvis de avslører bildet i all sin gru ligger de tynt an.
  De som beundres er slaver.
  Verden vil bedras.

  Svar
  • youtube gjør det som ikke passer utilgjengelig; jeg sikter ovenfor til:

   The Complete London 2012 Opening Ceremony
   Eurovision Song Contest- Madonna Live

   Husker vi hvordan marionett Zelensky fikk sendetid ved Grammy’s 2022?

   Svar
 • Tommy Olstad
  2 april 2024 14:40

  At Russland og Hviterussland er ofre for ekstrem negativ forskjellsbehandling sammenlignet med hva ikke minst USA har gjort tidligere uten at det har vært snakk om at de ikke skulle få delta i OL, er selvsagt helt åpenbart.

  Hvis man derimot mener at Israel skulle utelukkes pga. krigen i Gaza, er man på linje med ideologien bak Nürnberglovene. Israel fører en helt nødvendig krig mot en avskyelig fiende, og med tanke på hvor tett befolket Gaza er, er antall drepte sivile i forhold til antall drepte bevæpnede terrorister meget lavt sammenlignet med hva som har vært vanlig i tilsvarende kriger. Dette er spesielt imponerende og rosverdig fra Israel, siden fienden så aktivt søker å maksimere sivile tap.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   2 april 2024 22:15

   A Jew may violate but not marry a non Jew girl.
   Abodah Zarah 36b:
   Gentile “Goy” girls are in a state of niddah (filth) from birth.
   Sanhedrin 54b:
   A Jew may have sex with a child as long as the child is less than nine years old.

   Gi beskjed hvis du trenger hjelp til oversettelsen, Tommy Olstad?

   Svar
 • Lurer på kor lenge verdens land gidder å delta i konkurransar etablert av land som massakrerte deira folk i kolonitida.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glenn Diesen:

Når virkeligheten innhenter løgnen.

Forrige innlegg

Jorden ‘koker’ ikke.

Tallene viser at vår planet er uvanlig kald akkurat nå.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.