POSTED IN Tyskland, Økonomi

Økonomiske eksperter i Tyskland advarer:

Mister vi russisk gass vil Tyskland gå inn i «dyp resesjon».

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det sentrale i denne meldingen som ikke fremgår av teksten er at hele situasjonen, hele energikrisen til Tyskland er selvpåført. North Stream 2 har vært klar siden januar 2022, men Tyskland har etter press fra USA ikke åpnet gassforsyningene gjennom den rørledningen. 

North Stream 1 har stanset 40% av leveringene fordi deler som har vært levert til vedlikehold ikke er levert tilbake fra Canada som følge av sanksjonspolitikken. Ukraina, ikke Russland, har stanset gassleveringen til Europa gjennom en rørledning som går gjennom landet.

Tyskland har selv stengt kjernekraftverk og kullkraftverk i landet som følge av «det grønne skiftet». 

Hele energikrisen er altså selvpåført, selv om en kan få inntrykk av det motsatte av artikkelen. Det vil ta litt tid før det går opp for befolkningen for de vil ikke reagere før den rammer dem direkte. Det er ikke lenge til.

Men velger en ikke ledere for at slike ting som nå rammer Tyskland og resten av EU skal unngåes? Krisen forteller derfor om en ledelse som ikke har sitt land og sin befolkning sin interesse for øyet. Dette er folk som hopper når USA sier hopp selv om det er utfor stupet det bærer.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyske banker forbereder seg på energirelaterte «default» (mislighold) – Bloomberg

Landets långivere hamster kontanter for å støtte bedrifter hvis Russland stopper gassforsyningen

Banker i Tyskland forventes å sette av ekstra midler for å kunne takle en potensiell økning i mislighold dersom Russland stenger naturgassforsyningen, sa flere høytstående banktjenestemenn, sitert av Bloomberg.

Lutz Diederichs

I tilfelle en fullstendig suspensjon av russiske gassforsyninger, anslås Europas største økonomi å falle inn i resesjon, og långivere vil bli pålagt å styrke bedriftslån med mer kapital, ifølge BNP Paribas Tyskland-sjef Lutz Diederichs, sitert av media. Han gjentok kommentarer fra Commerzbanks finansdirektør Bettina Orlopp publisert i helgen i et intervju med det ukentlige Focus Money.

Ledende personer i finansnæringen er angivelig bekymret for planlagt vedlikehold ved Nord Stream-rørledningen, den viktigste gassruten som forbinder Tyskland med Russland, ettersom flere EU-tjenestemenn har sådd tvil om den potensielle gjenopptakelsen av forsyninger.

Begge strengene i rørledningen vil stanse driften for årlige reparasjonsarbeider fra 11. til 21. juli, sa operatøren forrige uke, og la til at nedstengningen tidligere var avtalt med alle partnere.

Forholdsreglene som er tatt av de tyske långivere i møte med potensielle økonomiske konsekvenser som stammer fra den nåværende sanksjonskrigen mellom Russland og Vesten, har så langt vært lavere enn de store reservene de samlet på høyden av Covid-19-pandemien.

grayscale photo of train on rail tracks
Tyskland risikerer at landet stanser

Tyskland er svært avhengig av fortsatt energiimport fra Russland, og et fullstendig tap av tilgang til forsyningen vil ramme landets økonomi hardt.

Deutsche Banks administrerende direktør Christian Sewing sa angivelig at en slik hendelse ville fremtvinge «en dyp resesjon».

https://www.rt.com/business/558359-german-banks-gas-defaults-russia/

Forsidebilde: Jordan Bebek

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Tyskland på vei mot Weimar 2.0?
  Dette kan bli en tragisk situasjon, men også en form for voksenopplæring (på overtid).
  Man kan blakomme til å lære at industrisamfunnet trenger billig energi i store mengder for å overleve
  (Uttrykt mer fysisk: energi som har en EROEI-faktor over et visst nivå som igjen betyr at kostnadene forbundet med produksjon/fremstilling av energi ikke må være for høye – ellers kollapser hele industrisamfunnet)

  En svakhet innenfor (norsk) marxisme er at man ikke betrakter billig energi for å være en sentral og viktig produktivkraft (i tillegg til arbeidskraft). Kaffe er feks også viktig naturressurs, men samfunnet kollapser ikke pga høye kaffepriser. Men samfunnet kan kollapse pga høye energipriser.

  Svar
 • Nå trer jo Norge til og skal «avhjelpe» den bevisstløse konsensus som rår i «Den Vestlige Siviliserte Verden» ved å innføre tvungen lønnsmekling for oljearbeiderne slik at ikke leveringen av gass til «klima» komplekset stopper opp, det må kjøres det remmer og tøyler greier å holde. Drit i arbeiderne, det er «eliten» som må reddes fra sine egne fatale feilgrep ser parolen ut til å være. La folket sulte og fryse, «eliten» har kake nok til seg selv.
  Kan ikke sette på trykk nøyaktig hva jeg mener om den demonstyrte «regjeringen» vår og resten av «stortingspartiet» på Lyvebakken, det blir å betegne som «hatprat» i dagens woke samfunn, men nå har de rett, det er et rødglødende hat, som kanskje begynner å deles av flere og flere ekte nordmenn.
  Jeg kan kun si: KARMA is a bitch, og noen kommer til slutt til å oppdage at dette er et ordtak med innhold.

  Svar
 • FRIHET !!!
  6 juli 2022 13:54

  Alt dette er gjort med viten og vilje av tvert igjennom korrupte politikere som jobber for WEF / FN agenden som skal frembringe WEF grunnleggeren Klaus Schwabs visjoner om «the great reset» som skal gjøre verden klar for hans globale New World Order regjering hvor «du vil eie ingenting og være lykkelig»… Alt dette både hvordan og hvorfor står forklart i boken «the great reset» skrevet av WEF grunnleggeren og megalomane milliardæren Klaus Schwab. Boken kan finnes gratis på nett som PDF.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

NATO truer kinesiske verdier (som verden trenger mer av).

Forrige innlegg

Det har sin pris å være alliert med USA.

Sanksjoner ødelegger tysk industri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.