POSTED IN Økonomi

Økonomi er konge. Billigere og bedre trumfer politikk.

Vinner Huawei likevel?

0
Print Friendly, PDF & Email

Bolsonaro tvunget til retrett i striden om Huawei og 5G

Brasils regjering vil likevel ikke nekte den kinesiske telekomgiganten Huawei i å delta i anbudskonkurransen om utbyggingen av 5G-nettet i landet. 

Anbudskonkurransen er planlagt til juni i år, ifølge avisen Estado de S. Paulo, som viser til regjerings- og bransjekilder.

Med Donald Trump ute av Det hvite hus og mulige kostnadsbesparelser på mange milliarder dollar har president Jair Bolsonaro blitt tvunget til retrett i striden om det er forsvarlig i et sikkerhetsperspektiv om Huawei skulle vinne anbudskonkurransen om hvem som skal stå for utbyggingen av neste generasjons mobilnett i Brasil, ifølge Estado de S. Paulo.

Som følge av risiko for at Huawei  vil kunne gi Kinas kommunistiske regjering konfidensielle data med potensiell fare for å true rikets sikkerhet, har Bolsonaro i likhet med Donald Trump motsatt seg at Huawei kan være involvert i utbyggingen av 5G.

Jair Messias Bolsonaro er Brasils 38. president, og tiltrådte embedet 1. januar 2019. Han er en tidligere offiser som gikk seirende ut av landets presidentvalg 28. oktober 2018.

Med Kina som Brasils største handelspartner og Huaweis evne til å konkurrere på pris, har Bolsonaro imidlertid møtt motstand både fra industrien og i sin egen regjering, inkludert visepresident Hamilton Mourao.

Alle selskaper som gir nødvendige garantier om at Brasils nasjonale suverenitet og sikkerhetsbehov vil bli repsektert, vil få anledning til å delta i anbudskonkurransen, sier Mourao til Estado de S. Paulo.

I forrige måned fortalte kilder til Reuters at Bolsonaros regjering lette etter en lovlig måte å ekskludere Huawei fra å delta i 5G-nettverksutbyggingen i Brasil.

Kilde: Reuters

Oversatt av Erik Engebretsen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

75 år med atombomba –

Frå Hiroshima til drap på sivile.

Previous Post

Sergei Lavrov i intervju:

Den første betingelsene for europeisk samarbeid er gjensidig respekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.