POSTED IN Virkelighetsforståelse

Oberst MacGregor:

Det er lett å lyge til USA befolkning fordi den ikke er informert.

0
Print Friendly, PDF & Email

I et intervju før påske diskuterer oberst MacGregor med Stefan Gardner på video om situasjonen i verden i dag. En trenger ikke være enig i alt han sier, men både formen hans, den er kort og svært presis, dvs. lite diplomatisk og uklar, og tema som taes opp gjør dette til en interessant presentasjon av ulike aktuelle tema.

Et av temaene er naturligvis krigen i Ukraina. Her gjentar han det samme han har hevdet tidligere. Ukraina taper krigen og Russland har brukt Bakhmut som en felle for å ødelegge den ukrainske hæren. Han er redd landet nå vil gå i oppløsning. Et av det store problemene og farene for en utvidelse av krigen er den polske regjeringens holdning og involvering i Ukraina.

På spørsmål om hvorfor general Milley (presidentens øverste militære rådgiver) sier åpenbart ting han må vite er ukorrekte sier MacGregor at general Milley sier det han får beskjed om. Det var derfor han fikk jobben.

Kina-konflikten taes også opp. USA prøver nå å få i stand en krig mot Kina og da må landet demoniseres. Til det brukes den muslimske minoriteten uyghuerene. En delegasjon fra Saudi-Arabia hadde nettopp vært i området for å undersøke forholdene og kunne rapportere at de som var internert i leirer var stort sett jihadister som USA sjøl sier de bekjemper og at disse utgjorde en svært liten del av den muslimske befolkningen.

Floridastredet

En god illustrasjon på det USA foretar seg i Taiwan-stredet: Hvordan ville USAs regjering hadde reagert med kinesiske marinefartøy i Florida-stredet? En trenger ikke tenke lenge for å forstå hvordan kineserne oppfatter USAs militære virksomhet utenfor landets kyster.

Kineserne har for lengt forstått at det som er bra for business er handel og ikke krig. Derfor vi de ha slutt på kriger og få videreført deres store handelsnettverk: Silkeveien (BRI). Det vil knytte sammen hele det aurasiatiske kontinentet fra Portugal til Japan.

Han tok også opp konflikten på den koreanske halvøyen og sa at det var en fordel for Russland at USA i dag å holder den oppe. Det fører til at USA måtte spre sine styrker i større grad og det bidrar til å svekke USAs muligheter for å hjelpe Ukraina militært. Nord-Korea er overhode ingen trussel for USA, men reagerer slik de gjør fordi de oppfatter USA som en trussel.

Han berører også finsk og svensk Nato-medlemskap. Finlands nøytralitet har vært en stor fordel for landet på samme måte som den Østeriske har vært for Østerrike. Nøytralitet er en god ting, ikke dårlig. Det er påfallende at Nato-medlemskapet nå gjennomføres uten debatt og folkeavstemning i befolkningen både i Sverige og i Finland. Hvorfor? Fordi tilhengerne risikerte å tape den.

Sammendraget er gjort av redaksjonen.

Forsidebilde: iStockfoto

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er tungt å lære av historia:

Finland vel enda ein gong konfrontasjon

Forrige innlegg

Lekkete dokumenter forteller i klartekst:

Ukraina lyger rutinemessig. De nedskalerer egne tapstall og overdriver russiske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.