POSTED IN Kina, Krig-fred

Nytt utspill fra Kinas leder Xi Jinping til de væpnete styrkene:

Forbered dere på krig!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er tydelig at den kinesiske og russiske presidenten har snakket sammen og samordner de politiske og militære utspillene sine. Det nære samarbeidet mellom de to landene er naturligvis også et strategisk samarbeid som er rettet mot USA som på ulikt vis truer dem, slik de oppfatter det. Russland er truet av USA/Nato i Ukraina og Kina av USA m/allierte i Asia i Taiwan-spørsmålet.

Heinz «Henry» Alfred Kissinger er en tyskfødt amerikansk diplomat, statsviter og republikansk politiker. Han spilte en viktig rolle i amerikansk utenrikspolitikk som nasjonal sikkerhetsrådgiver 1969–1975 og utenriksminister 1973–1977 under presidentene Richard Nixon og Gerald Ford. Wikipedia

USAs gamle utenriksminister og strategiske rådgiver, Henry Kissinger, har advart USAs regjering mot å plassere seg i en slik politisk situasjon hvor de tvinger frem et samarbeid mellom USAs definerte fiender. Han var ekspert på bruk av den gamle imperialistiske strategien «Splitt og hersk» og spilte i sin tid ut de gamle vennene Kina og Sovjetunionen mot hverandre. 

Men den politiske ledelsen i USA har i 30 år vært vant til å true seg frem for å få sin politikk gjennom som den eneste globale supermakten. Og den strategien fortsetter de med tross kvalifiserte advarsler fra sine egne. Det er dette de kan, ikke diplomati som de ikke har trengt på mange år.

Situasjonen er nå endret. Russland er militært så sterkt at de ikke lenger lar seg presse og Kina er på mange måter sterkere økonomisk enn USA og vokser fort militært. Og Russland og Kina ikke bare snakker sammen, men de samarbeider på en rekke områder, både militært, økonomisk og politisk.

Og når USAs fiender snakker sammen og samordner seg kommer også avtalte utspill. I denne farlige situasjonen er det faktisk de fagmilitære i Pentagon og i USA væpnete styrker som forstår at denne linjen til USAs regjering vil kunne ende med katastrofe.

Xi og Putin snakker altså sammen og de kan både samordne og planlegge. Nå lar de seg ikke lenger presse av trusler, men svarer med samme mynt. Det skaper naturligvis en farlig situasjon, for noen må gi seg.

Knut Lindtner
Redaktør

Kina forbereder seg på krig

Xi Jinping, president i Folkerepublikken Kina og leder av den sentrale militærkommisjonen, oppfordret landets væpnede styrker til å forberede seg på krig.

Han utstedte instruksjonen på seminaret om reform av nasjonalt forsvar og de væpnede styrkene. Det ble holdt i Beijing. Budskapet hans ble formidlet av nasjonalt TV.

Xi Jinpings tale kommer på et tidspunkt da USA og dets allierte benekter at Taiwan er en kinesisk provins (som Washington har anerkjent til nå) og da hans allierte, president Vladimir Putin, vedtok delvis mobilisering i Russland.

https://www.voltairenet.org/article218072.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Vestens hovmod står for fall. Selvforskyldt. «Vår» egen feil, kanskje faktisk, eller ikke, hvis deltagere i et folkestyre får sine forutsetninger gitt og opplysninger sannferdig presentert for å se det sanne bildet, men sånn er det ikke, det som foregår blir bevisst forkludret av en statskanal som skattebetalere plyndres for, for å bli pumpet full av halve sannheter og blank løgn, som bløffen i Bucha og likene russere måtte grave ned for nazister som ser slavere som noen under seg selv, for de er nemlig ariske, for de stammer fra vikingene. Trøste oss. Dette støtter norge.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen grunn til panikk

Ikke tro på hypen om smeltende isbreer i Antarktis

Forrige innlegg

Krigen går over i en ny fase

RUSSLAND MOBILISERER

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.