POSTED IN Tyskland, USA

Nye USA-sanksjoner?

Mot borgermesteren i liten tysk by?

0
Print Friendly, PDF & Email

Denne saken er en glovarm potet for den dreier seg om noe langt mer enn gass og gasspriser. Selv klimaspørsmålet er underordnet denne sakens alvor.

Veldig kortfattet dreier den seg om tysk selvstendighet og om freden i Europa.

Gir Tyskland etter i denne saken er den tyske selvstendigheten en saga blott for lang tid fremover. Landets økonomi har dessuten gitt seg en skikkelig økonomisk motbakke fordi de har mistet en billig og stabil energikilde i den globale konkurransen. Det kan få store konsekvenser.

Blir rørledningen realisert mister USA både det politiske og delvis det økonomiske nakketaket på Tyskland. De risikerer også å miste en alliert i opprustningsbestrebelsene overfor Russland.

Men Europa har tatt et viktig skritt mot avspenning og nærmere samarbeid mellom Russland og EU-land. Kampen går nå i Tyskland om deres veivalg fremover. Det er det artikkelen under forteller om.

Knut Lindtner

«Europa skulle ikke la USA blande seg inn i sin økonomi». Tysk borgermester risikerer trusler om USA-sanksjoner på grunn av Nord Stream 2, forteller RT.

En tysk borgermester risikerer å bli svartelistet på grunn av Nord Stream 2-rørledningen fra Russland. Han sa til Russia Today at Europa ikke må la USA diktere sin økonomiske politikk.

To russiske skip som har det travelt med å legge ut rørledninger i Østersjøen ligger til havn i Mukran på den tyske øya Rügen. 

Frank Kracht

Nitti prosent av denne havnen eies av den lille byen Sassnitz. Det er derfor byens borgermester Frank Kracht risikerer å havne på USAs sanksjonslister.

«Jeg aksepterer ikke dette fordi jeg tror det er ulovlig ifølge internasjonale lover», sa Kracht til RT.

« Europa er et selvstendig land. Og jeg mener Europa ikke skal tillate slik innblanding i sine økonomiske saker».

USA har lagt sanksjoner på Nord Stream 2 i et forsøk på å presse Tyskland til å forkaste den. Ytterlige  sanksjoner som vil føre til restriksjoner for selskaper som hjelper Russland med å fullføre rørledningen ble vedtatt av Representantens Hus i USA tidligere denne uken. 

Det offisielle Tyskland, derimot, nekter å forlate Nord Stream 2. Og Kracht sier det er det eneste rette å gjøre.

«Vi kan ikke tillate USA å diktere hvilke skip som skal få legge til i våre havner», understreket borgermesteren. «Vi har utviklet havnen vår fra en enkel fergeterminal til viktig industri-sone med diverse forretningsprosjekter. Nord Stream 2 er ett av disse prosjektene».

«Jeg mener vi ikke trenger å  beskyttes mot Russland. Historisk så har Mecklenburg-Vorpommern-regionen hatt gode økonomiske forbindelser med Russland. Men disse ble stanset av de europeiske sanksjonene».

Tyskland mener at Nord Stream 2 er et viktig prosjekt for nasjonal økonomi, en økonomi som allerede har blitt truffet av utbruddet av koronaviruset.

«Covid-19-pandemien har ført til en global krise, inkludert krise i økonomien», sa borgermesteren. 

«Dette må vi ikke glemme. Og heller samarbeide mer på global skala i stedet for å sende rundt trusler og blande seg inn i utviklingen av vår økonomi. Dette er helt galt».

Havnen i Mukran på Rügen hvor de to russiske skipene ligger

Nord Stream 2-rørledningen som går fra den russiske havnebyen Ust-Luga til Greifswald i Tyskland er mer enn 90 prosent ferdig.

USA argumenterer med at rørledningen underminerer Europas energi-sikkerhet ved å gjøre Tyskland altfor avhengige av Moskva.

Den tyske kansleren Angela Merkel på sin side har gjentatte ganger nektet for dette. Hun understreker at prosjektet tjener Berlins interesser, og utsetter dem ikke for fare.

Hun nekter også for at Tyskland vil bli altfor avhengige av russisk gassforsyning.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/495624-german-mayor-nord-stream/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var ikke helsemyndighetene i Danmark som anbefalte Lockdown:

Hvorfor forteller ikke Norges og Danmarks statsministre hvor anbefalingene kom fra?

Forrige innlegg

Ingen plan for tilbaketrekning fra Afghanistan.

Det sikret mange demokrater flertall for.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.