Valgkampen i USA spiller en stor rolle for disse beslutningene om troppereduksjoner. Krigene i Midt-Østen er meget upopulære hjemme i USA. Ikke bare fordi mange i USA må betale gjennom reduksjoner i levestandard og ved å få gutter og jenter hjem som er drept og lemlestet, men fordi det er umulig å forklare på en rimelig måte hva de har der å gjøre.

Befolkningen er krigstrøtt og lei av den uendelige krigen mot terror som aldri tar slutt og som de må betale for. De eneste som tjener på dette er krigsindustrien og de som leverer til den.
Men nå er det valg og Trump vet hva som lønner seg. Det er påfallende at Demokratene ikke går foran her med kravet om å få troppene hjem og å avslutte krigene. Men slik er det blitt. De som skulle representere lønnstakere, fagorganiserte og de brede befolkningslagene er nå støttet av krigskreftene og som alle vet: «money talks». Pengene bestemmer.
Det demokratiske partiet er på noen områder verre enn sine motstandere. Egentlig er dette to uklare fløyer i en ettpartistat: Kapitalens stat hvor befolkningen er gissel. De kjemper om hvilken fløy som skal få administrere systemet fire år fremover uten at det blir vesentlig endret av den grunn.
Knut Lindtner
USA vil kutte en tredjedel av troppene i Irak de neste månedene
Administrasjonen bekrefter kutt, Pentagon har ennå ikke sagt noe.
De første offisielle tallene fra Trump-administrasjonen om tilbaketrekning fra Irak kom på fredag hvor det offisielt sies at av de 5200 troppene vil det kuttes ned til ca. 3500 i løpet av de neste to-tre månedene.
Det er ca. en tredjedel av USAs tropper i Irak, i virkeligheten er det mer enn dette i og med at det er mer enn 5200 tropper i Irak nå. USA har ikke levert noen offisielle tall på troppenivået i månedsvis og 5200 er det høyeste tallet det er tillatt å oppgi ifølge USA-Irak-avtalen. Selv da flere tropper ble sendt forble tallet 5200.

Som med andre planlagte tilbaketrekninger fra USA har ikke Pentagon kommentert dette i det hele tatt. I Afghanistan pågikk tilbaketrekningen i månedsvis før Pentagon i det hele tatt innrømmet at det forelå en ordre å kutte troppenivået. I Irak går det nå mot den samme typen uklarhet.
President Trump annonserte sin hensikt om tilbaketrekning tidligere denne måneden under et besøk fra Iraks statsminister. Forventningen er at troppekuttet kommer før valget. Selv om det ikke vedgås offisielt at dette er hele kuttet antyder tidsrammen at det er dette det planlegges for akkurat nå.
Oversatt av Knut Lindtner
Forsidebilde: Levi Clancy
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 121 ganger.
No Comments