POSTED IN Helse

Nye tall viser:

Den svenske koronamodellen vinner.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå kommer de første analysene av den svenske tiltaksmodellen som står i sterk kontrast med den Norge og en rekke andre land har fulgt. Så langt tyder altså data og beregninger på at den svenske modellen er den mest fornuftige både helsemessig og ikke minst samfunnsmessig.

Det er det jeg har hevdet her på derimot.no siden nedstengningen av Norge startet for over en måned siden. Naturligvis kunne ikke jeg vite noe sikkert like lite som alle andre – selv ekspertene. De den norske regjeringen har benyttet som eksperter har altså ikke vært mer eksperter enn andre – tvert imot.

Dette er noe som skulle være selvsagt. Ingen tiltak skjer i et sosialt vakuum. Dette dreier seg ikke om et lite virus men om et samfunn, hvordan det skal organisereres og hvordan menneskene skal leve med hverandre. Når en avbryter en helt naturlig sosial kontakt mellom menneskene da forstyrrer en noe grunnleggende. Hvis menneskene har en natur så er den sosial.

Vi er dømt å leve sammen i et felleskap og brytes dette ned brytes noe grunnleggende menneskelig ned.

Hester får skylapper for ikke å se skremmende og forstyrrende ting. I overført betydning har det en helt annen mening: En person som har skylapper, ser ikke helheten av noe.

Og eksperter som ikke har et helhetlig samfunnssyn er ikke eksperter men fagidioter. 

Regningen for disse tiltakene vil komme til mange i tiden fremover og kunne vært unngått. Den vil komme i form av konkurser, arbeidsledighet, psykiske og helsemessige seinskader.

All utsatt diagnostisering og helsebehandling av andre sykdommer vil noen måtte betale for flerdobbelt i årene som kommer. Og noe vil måtte dø tidligere enn nødvendig fordi en kom for seint i gang med behandlingen.

Jeg har fått kjeft fordi jeg ikke har støttet helhjertet opp om regjeringens tiltak. Jeg er jo ingen ekspert har noen hevdet. Men overlater vi politikken til ekspertene bærer det galt av sted. Hvis generalene får ansvaret for krigspolitikken får vi fort krig og hvis legemiddelindustrien får ansvaret for legemiddelpolitikken får vi piller for alt.

Enhver menneske har ansvar for å tenke sjøl. Det er den første forutsetningen for å leve i et demokrati.

Knut Lindtner

GAME OVER: Den svensk-hviterussiske COVID flokkimmunitets-strategien har vunnet!

Av Ulrika Engstrøm

Game over. Den svensk-hviterussiske modellen har vunnet. Flokkimmunitet er veien å gå. Studier og tilfeldige tester viser at 600 000, eller en tredel av Stockholm og omegns befolkning har vært smittet av coronaviruset.

De hadde ingen symptomer, eller så lite at de ikke en gang visste at de hadde hatt sykdommen.

Omtrent 1500 har dødd, det gir en dødsrate på 0,25 prosent. Dette i konkurranse med sesong-influensaen som fortsatt leder.

0,25 prosent er andelen som har dødd av korkonaviruset., Dødeligheten i forhold til hele den svenske befolkningen vil være 0,015 prosent. Her vinner sesongens influensa stort.

Håpet er at når Putin hører om dette i dag så vil han beordre borgermester Sobyanin å rive ned sitt cyber-gulag. Han har jo moro av å eksperimentere med hyper-teknologi og menneskenes liv.

I dag har Folkhälsomyndigheten presentert en ny studie som antar at en tredel av befolkningen i Stockholmsområdet vil være smittet med sars-cov-2 innen 1.mai i år.

Det vil si omtrent 600 000 mennesker.

Mange ubekreftede tilfeller.

Studien er en matematisk modell om spredningen av viruset i Stockholm kommune. Den er basert delvis på den såkalte Stockholm.studien som ble gjennomført for få uker siden da man hadde testet 700 tilfeldige stockholmere og delvis de nye smittede tilfellene som blir rapportert daglig.

Lisa Brouwers

Det som er overraskende er at det er så mange tilfeller, det er 99 prosent av alle saker. Det er absolutt ubekreftet, sier Lisa Brouwers, sjef for analysen ved Folkhälsomyndigheten.

Et ukjent antall er smittet i resten av Sverige.

Studien fra Folkhälsomyndigheten kommer til samme resultat som matematikeren Tom Brittons beregninger. Denne weekenden presenterer han en studie som også indikerer at 30 prosent av befolkningen i Stockholm har hatt covid-19.

Når det gjelder resten av Sverige finnes det ingen beregninger på foreløpig. Men den høye andelen av smittede i Stockholm skiller seg fra resten av verden.

«Foreløpige data atyder at bare en liten del av verdens befolkning har blitt smittet, ikke mer enn to – til tre prosent», sa WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus ved en pressekonferanse på mandag.

Se på Frankrike.

I går presenterte det franske Pasteur-instituttet en studie som beregner at seks prosent av den franske befolkningen vil være smittet innen 11. mai dette året.

Johan Giesecke

Det lave tallet overrasker ikke Johan Giesecke, ekspert på infeksjons-beskyttelse. 

De fleste land har hatt en unntakstilstand. De har ikke hatt samme framgangsmåte som Sverige.

Vi har hatt en spredning av infeksjonen i befolkningen, sier han. 

Ikke registrerte.

Men det kan også være mørke tall i den internasjonale beregningen.

Data som er presentert internasjonalt kan ha blitt beregnet på forskjellige måter. Enten har de bare målt hvor mange som har utviklet antistoffer, eller de har bare telt de som er innlagt på sykehus.

Vi har prøvd å beregne hele utbredelsen, sier Anders Wallensten, visestats-epidemiologist ved Folkhälsomyndigheten.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://russia-insider.com/en/game-over-swedish-belarus-covid-herd-immunity-strategy-has-won/ri29837

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «Og eksperter som ikke har et helhetlig samfunnssyn er ikke eksperter men fagidioter.»

  Hvorfor kunne ikke Norges ledere, og (sladder-)media i Norge kjøre et samarbeid med Sverige om tiltak? ( I stedet for den barnslige mobbinga som samme media nettopp har kjørt en kampanje for å å slutt på i skolen.)
  Så ville vi se hva som fungerte best, til vurdering i ettertid.

  I tillegg til å kartlegge antall døde i forhold til de 2-3 foregående år , og hva slags sykdomsbilde, – og medisiner de som døde gikk på.
  Har vi ledere/politikere i Norge som vi vil beholde? Har vi et media i Norge som vi vil beholde?
  Trenger vi noen av disse kostbare krisemaksimererene?

  Svar
 • Kristoffer Andresen
  26 april 2020 15:56

  Et godt innlegg.

  Svar
 • Det samme skjedde med meg og mine kone faktisk i 2002.
  Men uten at vi gikk til/kom i avisene, og uten Korona.
  Og en av oss ble sendt hjem, med lungebetennelse, for å ta hånd om et barn på 1 år, siden sykehuset ikke hadde kapasitet til å ta oss begge under behandling.
  Lungebetennelse er ikke å spøke med. Heller ikke hysteri . Eller «sykehuskrise».

  https://www.nrk.no/norge/koronainnlagt-i-27-dager_-_-var-sikker-pa-at-jeg-skulle-do-1.15002944

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Meningsmåling i USA:

Stort flertall blant veteraner for å trekke USA ut av Afghanistan.

Forrige innlegg

Offentlighetslova:

Nå må vi slutte å misbruke den!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.