POSTED IN Demokrati, USA

Nye forsøk på å omgjøre valget i USA.

Men fører det til mer enn fordypet splittelse?

0
Print Friendly, PDF & Email

At valget ikke er over fremgår av meldingen under. Men det betyr ikke at Trump vinner frem og kommer til å bli utropt til president. Jeg tror ikke det er mulig uansett om det har vært juks eller ikke. Staten er den herskede klasses stat og denne gangen ser det ut til at samfunnseliten vil at Biden skal vinne.

De ble tatt på sengen sist da Trump vant. Kreftene i den herskende klasse som ønsker Biden-seier er for sterke sammenlignet med de som vil at Trump skal fortsette.

Ingen revolusjonær men evne til å mobilisere

Men meldingen under forteller om den dype splittelsen innad i USA som nå vokser frem. Og hele prosessen i etterkant av valget vil forsterke denne splittelsen som ikke bare dreier seg om eliten, men hvor hele befolkningen nå er involvert. Det pågår i dag en politisk prosess i USA som på mange nivå fører til at samholdet i landet, det nasjonale limet, fellesskaps-følelsen forsvinner.

Hvis en stor del av befolkningen opplever at valget er rigget, uansett om de har har skjedd eller ikke, da har en uansett et meget alvorlig problem. Og det som har skjedd de siste årene under Trump har bare forsterket konfliktene i ladet og ført folk fra hverandre, med dyp mistillit til den andre parten.

Jeg mener at det som skjer i USA i dag egentlig er en klassekamp mellom den rike eliten og deres representanter mot store deler av befolkninga. Men klassekampen finner sine særegne former alt etter historiske og nasjonale forutsetninger. I USA har anti-kommunismen og anti-sosialismen vært så ekstrem at befolkningen ikke har tilegnet seg noen langvarig kollektiv erfaring med godt organisert klassekamp gjennom egne partier og organisasjoner. 

Han er ingen revolusjonær, men faller sammen hver gang eliten vraker han.

Dermed får den sin egne spesielle og karikerte form i USA, i denne omgang som en delvis støtte til Trump. Han er på sin side ingen revolusjonær, tvert imot. Men dette ser for meg ut som en av historiens u-svinger og paradoks.

Venstresiden tafatthet, nå forrådt av og med Bernie Sanders støtte til Joe Biden, er nok et uttrykk for en håpløs politisk hjelpeløshet. Denne naive tiltroen til personer som faller inn i folden hver gang ledelsen jukser (Sanders) er en del av venstresidens problemer eller illusjoner.

Klassekampen vinnes ikke gjennom valg men gjennom klassekamp hvor de brede lagene av folket mobiliseres.

Knut Lindtner

Arkansas, Alabama og Lousianna støtter Texas for Høyesterett i påstand om «grunnlovsstridig» valg i fire stater.

Riksadvokatene i Arkansas og Alabama har nå sluttet seg til Louisianna når de nå støtter Texas i å utfordre resultatet av presidentvalget i Pennsylvania, Michigan, Georgia og Wisconsin foran USAs Høyesterett.

«Etter å ha sett stevningen Texas har sendt inn til USAs Høyesterett har jeg bestemt at jeg vil støtte stevningen på alle mulige lovlige måter. Ukrenkeligheten ved våre valg er en kritisk del av vår nasjon, og må bli overholdt», annonserte Arkansas sin riksadvokat Leslie Rutledge på tirsdag.

Ken Paxton

Alabamas riksadvokat Steve Marshall kom en liknende støtte-erklæring  til Texas-kollegaen Ken Paxton. Han sa at «grunnlovsstridige aksjoner og falske stemmer i andre stater berører ikke bare innbyggerne i de statene det gjelder, men innbyggerne i alle stater».

«Alle ulovlige stemmer som er blitt telt opp, eller lovlige stemmer som ikke er blitt telt opp, svekker og ødelegger borgernes frie utøvelse av sine privilegier».

Disse fire statene det kjempes om har erklært Joe Biden som vinner basert på et stort antall post-stemmer som ble telt opp etter valgdagen.

Da Marshall nølte med å undertegne klagen fra Texas, sa han at han forventer  at Høyesterett «raskt» avgjør om de vil høre på saken, og at avgjørelsen vil «instruere» Alabama om hvordan de skal fortsette å kjempe for å sikre ukrenkeligheten til valgene.

Tidligere på kvelden sa Louisianas riksadvokat Jeff Landry at hans stat var «dypt bekymret» over hvordan valget var blitt avviklet i Georgia, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin..

Mens Landry heller ikke hadde undertegnetTexas sin stevning, sa han at det var ekkoet av påstandene som tidligere valgmedarbeidere hadde kommet med i flere stater. Han støttet republikanerne i Pennsylvania som ville erklære valgresultatet i Keystone-staten ugyldig på grunn av uregelmessigheter.

Både mainstream medier og sosiale nettsteder var raske  med å erklære Biden som vinner av valget, og de kalt alt som utfordret dette som «falskt» eller «diskutabelt», spesielt president Donald Trump.

Valget i USA dreier seg om hvem fra den rike eliten som skal styre landet

Det er til forskjell fra sakene som Trumps advokater og hans allierte har kommet med.

Texas påstår ikke at valget var juks, men argumenterer med at de fire statene det gjelder var med på «uregelmessigheter med valget», upassende «endringer av statens lovfestede valglover», og til og med potensielt undertrykkelse av republikanske stemmer «enten lovlig eller ulovlig».

«Til sammen utelukker vi ikke disse feilene avgjør at vi får vite hvem som lovlig vant 2020-valget, men som truer med å sverte alle framtidige valg», sier stevningen som er sendt inn av Texas sin riksadvokat Ken Paxton. 

Høyesterett har satt saken opp på listen sin, men de har ennå ikke kommet med noen dom.

Paxton argumenterer med at de fire statenes erklæring om at Biden var vinneren var «ulovlig», og burde bli vurdert av statlige lovgivere, som ifølge grunnloven har makt til å utnevne valgvinnere selv.

Republikanerne kontrollerer de lovgivende forsamlingene i alle de fire statene.

Høyesterett har gitt de fire statene frist til torsdag til å svare på Paxtons stevning.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/509074-alabama-texas-supreme-court/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Marte Michelet overdriver overgrep mot jøder, og fusker med kilder.

Det avvises at hun kritiserer «fra et jødisk perspektiv»

Forrige innlegg

Mer krig i vente:

Bidens nye forsvarminister med tette bånd til krigsindustrien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.