POSTED IN Krig-fred

Ny provokasjoner fra Nato:

Prøver å avskjære russiske fly over Østersjøen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

En regel i verden gjelder ikke for alle, men bare for noen. Er du fra Nato-land kan du tillate deg mer enn om du ikke er fra slike stater. Og hvis du er fra Cuba eller Venezuela kan du ikke tillate deg noe som helst for da er du pr. definisjon definert av Nato som kjeltring-stat – i motsetning til f.eks. Saudi-Arabia eller Israel som kan bombe hvor de vil.

Tidligere kunne en forholde seg på en lignende måte overfor Russland og Kina, men ikke nå lenger. De er blitt for sterke og kan gi Nato juling. Når Nato-fly prøver å avskjære russiske fly som flyr fra en del av landet til en annen må det bli bråk. Men det var det som nylig hendte over Østersjøen og som meldingen under forteller om.

Men provokasjonene vil ikke kunne pågå særlig lenger før en Nato-båt skytes i senk innenfor russisk territorialfarvann eller et Nato-fly skytes ned over kinesisk luftrom. Meldingen under forteller altså om provokasjoner som hele tiden pågår og føyer seg inn i et mønster.

Nato har ennå ikke oppfattet at det er et slikt våpen de sitter med.

De som leker med ilden kan risikere å brenne seg. Men Nato er så høye på seg selv at de åpenbart ikke har fått med seg den endringen i styrkeforhold som nå finner sted. Det er ikke Nato m/tilbehør som er den sterkeste gutten i nabolaget som kan bølle med alle som ikke bøyer seg og viser «respekt.» Alliansen mellom Kina og Russland trumfer nå Nato militært, men mange USA-politikere har ennå fått dette med seg.

Det er fortsatt i en form for Hollywood-rus, altså ruset av forestillingen om «dumme og inkompetente russere og smarte og moralsk overlegen amerikanere». Og da er de farlige for de handler ikke med utgangspunkt i en realistisk forståelse av virkeligheten. Den er helt forandret på svært få år. Nå trer det motsatte bildet frem for alle som vil se. Det er i USA/Nato forfallet skjer.

Når vasallstater fra Italia og Spania opptrer slik de gjør er det på oppdrag fra storebror.

Knut Lindtner redaktør derimot.no)

Spanske og italienske krigsfly skjer av fly som flyr frå ein del av Russland til ein annan

Av Rick Rozoff

anti-war.com 31. juli, 2021

Om det er lov å ta igjen, så er her ein illustrasjon på kva det dreier seg om: i 1985 ville ei overskrift ha dukka opp i ein publikasjon i eit Warszawapaktland, der det stod at Warszawapakta sende opp polske og bulgarske krigsfly for å avskjere eit US-amerikansk fly som var på veg frå Alaska til Washington State.

Ein kan mistenke at ei slik hending sikkert ville ha skapt litt oppstuss, til dømes i form av feite overskrifter i New York Times og Washington Post, og presidenten som held krise-pressekonferanse – flankert av forsvarsministeren og sjefen for generalstaben til nasjonens væpna styrkar. Og NATO som held ein presserande Artikkel 5-konsultasjon.

NATO avskar torsdag 29. juli russiske militærfartøy over Austersjøen med spanske Eurofighter-fly og italienske F-35-fly. [https://ac.nato.int/archive/2021/NATO_BAP_intercepts]

Då allierte radarar spora tre ukjende luftfartøy på veg ut av Kaliningrad, sende NATO sitt  Combined Air Operations Centre i Uedem i Tyskland opp dei allierte kampflya for å avskjere og identifisere dei.

Kjelde: Anti-Bellum

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: John Torcasio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • wasan Totland
    2 august 2021 17:15

    F-35 hadde vel så kort rekkevidde selv om de var ribbet at de måtte få avløsning eller fylles i lufta? Risikoen for at kalkunen kan bli akterutseilt er jo også der.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Varslere skal stanses.

Ytringsfriheten angripes nå i Storbritannia.

Forrige innlegg

Meldingene kommer fra land etter land, nå fra USA:

Vaksinerte smitter like mye som uvaksinerte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.