POSTED IN USA, Venezuela

Ny opptrapping mot Venezuela:

Trump beskylder Venezuelas president for narkotrafikk.

0
Print Friendly, PDF & Email

US-aggresjon mot Venezuela 

Maduro besvarer aggressiviteten.  

Destroyerne ligger tett opp til Venezuelas lange kyst mot Karibia-havet. US-Navy er i gang med å øke sitt nærvær. US-mobilisering begrunnes med kamp mot narkotika-karteller, som angivelig prøver å utnytte korona-pandemien, sier US-ledelsen midt i korona-krisen. «Nå vil den hindre at narkopenger finansierer Maduro-regimet. Vi setter inn destroyere og andre krigsskip, fly og helikopter, som fordobler våre militære muskler i regionen», sier president Trump 1. april i Det hvite hus. 

US-forsvarsminister Mark Esper vil sende ytterligere krigsskip til Øst-Stillehavet, men først gjelder det å trappe opp i Karibia, på kysten til Venezuela. Militær-operasjonene koordineres av Southcom; US-sørkommando. Kontrollen med medier og internett er sentral.  

Admiral Craig Faller

Southcom-sjef Admiral Craig Faller melder alt 11/3 om en militæroperasjon «for å roe ned i Venezuela». Når USA 27/3 offisielt tiltaler Maduro og venezuelanske politikere som narko-handlere, er «anti-narkotika-krigen» blitt mer presserende, melder Associated Press (AP), og viser til kilder i Det hvite hus. «Vi vil presse  for å stanse Maduro-regimets aktiviteter», sier Robert O’Brien, Trumps sikkerhets-rådgiver, som bekrefter AP-informasjonen. Like etter truer Florida-senator for Republikanerne i Florida og leder av USAs senatskomite for saker på den vestlige halvkulen, Marco Rubio: «Vår aksjon bør alvorlig bekymre diktatoren Nicoliás Maduro og medlemmene av hans regime».

Venezuelas folkevalgte president omtaler USA-utspillene som «aggresjon og intervensjon i sitt lands indre anliggender» på TV-stasjonen Con El Mazo Dando: «Med militære trusler gjør Trump infame og desperate forsøk på å avlede oppmerksomhet fra en tragisk humanitær krise i USA. Den forsterkes av Trumps uforutsigbare håndtering av korona-krisen». 

«MS Resolute» som senket det venezuelanske marinefartøyet.

Statssjefen nevner også en hendelse med et cruiseskip under Portugals flagg, som senker et venezuelansk marine-fartøy 30/3 utenfor øya La Tortuga, nordøst for Caracas, vest for Margarita-øya og turist-destinasjonen Porlamar. Etter kollisjonen går «MS Resolute» fra Canada-selskapet «One Ocean» (konkurs i januar 2020) til havn i Willemstad på Curaçao lenger vest uten å redde 44 forliste fra den venezuelanske marine-båten.

Curaçao, en av Nederlands gamle kolonier, har i dag med begrenset autonomi som Grønland i forhold til Danmark. Kongedømmet (Nato/ EU-landet) Nederland styrer utenrikspolitisk. Det forklarer melding fra Maduro 1. april 2020 om at Curaçao-myndigheter ikke får tillatelse til å inspisere «MS Resolute» og identifisere de 160 om bord. Det bekrefter Venezuelas mistanke om at leie-soldater transporteres med cruise-skipet for å angripe militærbaser i Venezuela, der forsvarsminister Vladimir Padrino López beordrer overvåking av kystlinjen for å beskytte landets territorialfarvann mot inntrengere.

Nrk-tekst-melding om USA-blokkering av hjelp fra Kina til Cuba forsvinner raskt, 4/4-20. Trass i korona-krise og behov for globalt humanitært samarbeid, ser det fortsatt ut til at militarisering og kald krig trumfer alt. 

Per Lothar Lindtner, 4/4-2020. Kilde: Volker Hermsdorf, JW 3. April, nrk, 4/4. 

Forsidebilde v/Annie Spratt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En gründer innen reiseliv:

Livsverk raseres nå.

Forrige innlegg

Korona-statistikk kan være nyttig:

Men nå misbrukes den til skremsel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.