POSTED IN Israel, Terrorisme

Ny massakre i Gaza.

Hver konvoi med nødhjelp blir til en israelsk massakre.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Massakre: Over 100 drept og 760 såret av israelske angrep i Gaza, mens de sto i kø for å få mat.

Minst 104 drepte og rundt 760 sårede etter at israelske styrker skjøt mot palestinere, som prøvde å skaffe mel til familiene deres mens det er hungersnød over hele Gaza-stripen.

Av Al Jazeera.
Mer enn 100 palestinere er drept og rundt 700 andre såret etter at israelske tropper åpnet ild mot hundrevis som ventet på mathjelp sørvest for Gaza by, sier Gazas helsemyndigheter, mens den beleirede enklaven står overfor en sultkrise uten sidestykke. Gazas helsedepartement sa torsdag at minst 104 mennesker ble drept og mer enn 760 såret, mens det palestinske utenriksdepartementet fordømte det de sa var en kaldblodig «massakre».

Departementet sa at angrepet var en del av Israels pågående «folkemordskrig». Den oppfordret det internasjonale samfunnet til å «haste med å intervenere», for å inngå en våpenhvile som «den eneste måten å beskytte sivile».

Folk hadde samlet seg ved al-Rashid Street, hvor hjelpebiler som fraktet mel var på vei. Al Jazeera bekreftet opptak som viser likene til dusinvis av drepte og sårede palestinere, som ble båret inn på lastebiler da ingen ambulanser kunne nå området. «Vi dro for å hente mel. Den israelske hæren skjøt mot oss. Det er mange martyrer på bakken, og inntil dette øyeblikk trekker vi dem tilbake. Det er ingen førstehjelp, sa et vitne. Al Jazeeras Ismail al-Ghoul rapporterte fra stedet, at etter å ha åpnet ild, rykket israelske stridsvogner frem og kjørte over mange av de døde og skadde. «Dette er en massakre, på toppen av sulten som truer innbyggerne i Gaza», sa han.

Sykehusene er ødelagt. De mangler alt av forsyninger (Foto: Lexica)

De døde og sårede ble ført til fire medisinske sentre: al-Shifa, Kamal Adwan, Ahli og de jordanske sykehusene. Ambulanser kunne ikke nå området ettersom veiene var «totalt ødelagt», sa al-Ghoul. «Tallene vil stige. Sykehusene er ikke lenger i stand til å ta imot det enorme antallet pasienter, fordi de mangler drivstoff og også medisiner. Sykehusene har også gått tom for blod».

I em rapport fra det okkuperte Øst-Jerusalem, sa Al Jazeeras Bernard Smith, at det israelske militæret «til å begynne med prøvde å legge skylden på folkemengden», og de sa at dusinvis ble skadet som en konsekvens av å ha blitt knust og tråkket ned da hjelpebiler ankom. «Og så, etter å ha blitt presset litt på denne fremstillingen, fortsatte israelerne med å si at troppene deres følte seg truet, at hundrevis nærmet seg troppene deres på en måte de utgjorde en trussel mot dem, så de svarte med å åpne ild», la Smith til. USA beskrev drapene som en «alvorlig hendelse», og la til at de undersøkte rapportene.

‘Ubeskrivelig’.


En palestinsk mann fortalte Quds News Network at militærangrepet var en «forbrytelse». «Jeg har ventet siden i går. Rundt klokken 0430 i morges begynte lastebiler å komme gjennom. Når vi nærmet oss hjelpebilene, begynte de israelske stridsvognene og dronene å skyte mot oss, som om det var en felle. «Til de arabiske statene sier jeg; hvis dere vil ha oss drept, hvorfor sender dere nødhjelp? Hvis dette fortsetter, ønsker vi ikke noe hjelpesendinger levert i det hele tatt. Hver konvoi som kommer betyr nok en massakre».

Jadallah al-Shafei, sjefen for sykepleieravdelingen ved al-Shifa sykehus, sa at «situasjonen er hinsides alle ord», og la til at «sykehuset ble oversvømmet med dusinvis av døde kropper og hundrevis av skadde». – Flertallet av ofrene fikk skudd og granatsplinter i hodet og øvre deler av kroppen. De ble truffet av direkte artilleribeskytninger, dronemissiler og skudd, sa han til Al Jazeera.

Systematiske angrep.

Masseskytingen var det siste tilfellet av systematiske angrep på sultne mennesker som ventet på mat. I løpet av de siste dagene har palestinere som samlet seg i store grupper, og ventet på at hjelpebiler på Salah al-Din-gaten nær Gaza by, blitt skutt på av israelske styrker, sa Al Jazeeras Hani Mahmoud, som rapporterer fra Rafah i enklavens sør. Nylig ble en lastebil som skulle levere hjelp til folk i Gaza på tragisk vis omgjort til en lastebil som fraktet skadde og drepte, la han til. Siden hjelpeorganisasjoner ikke har kunnet levere forsyninger til Nord-Gaza siden 23 januar, tar mange den lange turen sørover til fots.

Fra Al Jazeera, publisert 29 februar 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light, oppdaterte tall for drepte. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: ‘Massacre’: Dozens killed by Israeli fire in Gaza while collecting food aid

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Det er litt vanskelig å forstå logikken i påstandene fra Al Jazeera. Er det Hamas som er kilden? Israel går til systematiske angrep på sultne mennesker som «står og venter på mat». Skyting mot mennesker kan ikke forsvares, men når hundrevis eller tusenvis med folk angriper og plyndrer trailerne, kan hvem som helst bli engstelige. Ambulansene kom ikke frem til Salah-al-Din gaten., men hvordan klarte trailerne det? Er virkelig israelerne så onde at de ikke deler ut mat til mennesker som står og venter «i kø?», men skyter på dem i stedet? Hvorfor tillater de da overhodet trailere å kjøre inn?

  Svar
  • «Er israelerne virkelig så onde……….?»
   thecradle.co
   «Israelske tropper skyter ned tusenvis av palestinere i påvente av hjelp nord i Gaza.»
   Og så kjører de over likene med stridsvogner, hevdes det.

   Svar
 • Ikke noe nyt under solen.

  «Masseskytingen var det siste tilfellet av systematiske angrep på sultne mennesker som ventet på mat.»

  Det var det samme som ble utført når tilførelsesveiene til oppbevaringsleirene i Tyskland ble bombet i 1944 , av samme bakmenn.
  – Så sult og Tyfus , som Nasjonalsosialistene hadde greid å holde kontroll over i leirene ved hjelp av lusemiddelet CyklonB og Røde Kors, fikk bre seg.
  Så ble det ‘dødsleire’ som bakmennene ville. ( De døde måtte jo kremeres. )
  Så å kunne det hentes fram en gammel jødisk om myte om 6 millioner brennoffer’/’Holocaust’ ( De døde måtte jo kremeres. ) før jødene kunne få tilbake ‘ sitt Palestina’.
  6 millioner døde jøder ble det jo aldri, det vet alle historikere. – Men når løgner fortelles tusen ganger så tror folk det til slutt er sant.
  (Spesielt når det er forbundet med årevis i fengsel i mange land, for å stille spørsmål og ville vite istedet for å tro. )

  ‘ Dette stakkars lille, uskyldige, forfulgte folket.’ 😉
  Skjønt ‘ folk’. Kan en rassistisk menneskegruppe med en psykopatisk /sosiopatisk kultur kalles folk?

  Svar
  • ‘ Israelsk angrep mot telt med flyktninger i Rafah.
   Elleve mennesker er drept og 50 er såret i et israelsk luftangrep mot en teltleir i Rafah, ifølge palestinske helsemyndigheter. Leiren skal, ifølge kilder ligge utenfor inngangen til Emiratenes sykehus i Rafah-bydelen Tel Al-Sultan.
   Lederen for ambulansetjenesten ved sykehuset, Abdel Fattah Abu Marhi, er blant de drepte, opplyser kilder til Al Jazeera.
   Det skal være flere barn blant de sårede, og videoer delt i sosiale medier viser dramatiske scener med et brennende telt og døde og sårede liggende på bakken.
   Israel har ikke kommentert angrepet, men har i lengre tid truet med å sende bakkestyrker inn i Rafah.
   nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

   Uten ytterligere kommentar.

   Svar
 • Ved dette eksempelet på folkemord handler det naturligvis om at: ALLE MONNER DRAR.

  Legger til den norske utsendte mr. Egeland (takk til deg) fra den norske Flyktningehjelpen:

  https://www.nrk.no/video/-naer-at-lov-og-orden-bryter-sammen_0cff1903-8d74-4149-969c-60045873bf99

  Regner med Egeland dominerer første delen her – hilsen fastlåst på PC´n gjennom hele marerittet. Det tar på, men må man, så må man. Mer i denne «pos..kassen» – spes. 29.2. Evnt. 28.2. – militær (inkl.)søker (beroligende israelsk stemme)søker dempe det hele.

  Egeland (fant ikke dette-slettet?) intervjuet også israelsk ung dame som frydet seg, og uttalte at barna var like skyldige som foreldrene. Slik blir det iallfall for meg, at som det sies 2/3 deler av israelsk befolkning heier på straffen som utspiller seg. INGENTING kan forsvare dette. Reinspikka folkemord, pågående i flombelysning.

  At det går an…… og nok et medlem i regjeringskorridorene (nylig dagsnytt 18-29.2. ?? mot slutten). forsvarer deler til fly»crafts» som natolandet Norge fritt ad omveier sender til nødstedte Israel…. – se episoden, unnfallende, rent feig..

  Svar
  • r:

   » INGENTING kan forsvare dette. »

   Joda, ‘ Holocaust’ 😉

   Selv om ‘Holocaust’ aldri har skjedd, har det blitt brukt som unskyldning for jødiske løgner i 80 år. Og ‘erstatninger’ som disse bakmennene har lurt til seg like lenge. Bla.a. gjennom Holocaustsenteret m.m. i Oslo,

   Men jødene har jo lov (plikt? ) til å ljuge overfor ikke-jøder ( Goijm ) , så…

   Svar
 • Israel, her er den lidelsen dere påfører palestinske barn:
  https://www.bitchute.com/video/BFcINAD5ZH8/

  Svar
 • Podcast heter det visst. Den fortsatte med influensetulliball. Beklager den biten.
  Flycrafts – jeg mente flydeler – når verden samles om boikott hva våpen gjelder/inkl. deler, så varter Norge opp..

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  1 mars 2024 18:17

  Spørsmål til generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO:
  Er det problematisk at NATOs største partner USA aktivt bidrar til forlengelse av massedrap og mulig folkemord på Gaza?

  Svar
  • R. K.
   Spør samtidig om Libya angrep Norge, Nato , – eller noe annet land.
   – Før Stoltenberg/USA bombet & ødela Afrikas best fungerende land, med Norges FORSVARS-våpen.
   – Og hvor det ble av de ENORME gullverdiene ( større enn Norges Oljefond) ) Gadaffi hadde hentet hjem for å valutakonkurrere med amerikanske dollar (FED) på det afrikanske kontinnentet.

   – Og hvor det er blitt av den afghanske statskassen, dessuten.

   Svar
   • Olav Sæther
    1 mars 2024 20:11

    Stjelingen av Libyas gull og sikkert mye olje også må være verdens største ran.
    Fikk vi noe av ransutbyttet ?

 • O.S. :

  «Fikk vi noe av ransutbyttet ?»

  Og er det noen av MS-media eller norske politiker som etterspør dette,
  eller spør Stoltenberg om dette i deres barnetve – intervjuer på Nrk. ?
  – Men viktigere/ skumlere/ mer tragisk : Hvorfor ikke?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tall fra Nederland:

Jo flere vaksiner desto høyere dødelighet.

Forrige innlegg

Tucker Carlson:

Jeg ble advart om at jeg kunne bli arrestert i USA hvis jeg stilte feil spørsmål til Putin.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.