POSTED IN Krig-fred, Norge

Ny farlig omdreining i Ukrainakrigen.

Vil USA prøve å senke russiske skip i Svartehavet?

22 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Offisielt fra Ukraina: USA lager en plan for å senke den russiske Svartehavsflåten.

Reuter rapporterer at Det Hvite Hus vil sende mer avansert anti-skips-våpen til Kiev. 

Av Kyle Anzalone.

Kort tid etter at Reuters publiserte en eksklusiv historie om at Det Hvite Hus vil sende mer avanserte anti-skips missiler til Ukraina, så sier en offisiell i Kiev at USA nå legger en plan for å senke den russiske Svartehavsflåten. Rådgiveren i Ukrainas departement for innenrikssaker Anton Gerashchenko har twitret: 

«USA forbereder en plan for å ødelegge den russiske Svartehavsflåten.

Ukrainas effektive krig mot russiske krigsskip har overbevist USA om å forberede en plan for å åpne de ukrainske havnene.

Man diskuterer nå levering av kraftige anti-skips våpen».

Harpoon (missile) - Wikipedia
Harpoon er et amerikansk sjømålsmissil. Det ble opprinnelig utviklet av McDonnell Douglas for den amerikanske marinen, men har senere blitt tatt i bruk av mange land. (Fra Wikipedia)

Gerashchenko siterer en Reuter-rapport fra Washington om hvordan man skal få sendt Harpoon og Naval Strike missiler til Ukraina.

Disse missilene har en rekkevidde på opp til 300 km, og koster 1,5 million dollar hver.

Tre offisielle USA-ansatte og to kilder i Kongressen sier at en lekkasje i Det Hvite hus forteller at der arbeider de nå med detaljer for hvordan man kan få sendt disse avanserte våpnene til Ukraina.

Logistiske problemer og muligheter vil USA kunne løse ved å fjerne en bærerakett fra et av sine egne skip for så  å gi det til Ukraina. Men det er noen hindringer for å kunne gjennomføre en slik overføring.

På spørsmål fra Newsweek nekter ikke utenriksdepartementet for at de arbeider med en plan om å uskadeliggjøre den russiske flåten.

«Konflikten forandrer seg hele tiden. Så vår militære assistanse består nå i å levere den kritiske kapasiteten Ukraina trenger i dagens kamp mor Russland, særlig når de russiske styrkene nå har satt inn en ny offensiv i Øst-Ukraina», sier en talsmann.

Men USAs forsvarsdepartement har på det skarpeste nektet for denne påstanden fra talsmannen for Ukraina.

«Jeg kan absolutt nekte for at dette er sant», sier Pentagons talsmann John Kirby til reportere torsdag ettermiddag.

Pentagons benektelse gjelder ikke bare den ukrainske talsmannens antydning om at USA skal hjelpe til å senke den russiske Svartehavsflåten. Det gjelder også den foreslåtte overføringen av anti-skips-våpen.

Anton Gerashchenko

Gerashchenko sier at et slikt angrep vil hjelpe til med å åpne Ukrainas havner.

I øyeblikket kontrollerer Russland Svartehavet, og opprettholder en blokade.

FN har bedt om lettelse av restriksjonene for å kunne tillate matekspert fra Ukraina for å lindre den  globale matmangelen.

Moskva har tilbudt en diplomatisk løsning på tilstanden i Svartehavet.

På torsdag foreslo Kreml å lette på blokaden i bytte med lettelser i sanksjonene.

Det russiske utenriksdepartementet sier at problemet er mer enn blokaden. Den inkluderer også vestlige sanksjoner mot gjødsel-eksport.

«Dere kan ikke bare appellere til Russland men også se nærmere på hele komplekset med den nåværende matkrisen

Sanksjonene forstyrrer ikke bare normal fri handel. Det omfatter jo også matprodukter, inkludert hvete, gjødsel og annet», sier den russiske viseutenriksminister Andrej Rudenko.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Videre linker finner en ved å åpne original-artikkelen 

Forsidebilde: Ludolf Backhuysen (1630 – 1708)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

22 kommentarer. Leave new

 • NATO glatter over Geraschenkos forsnakkelse.
  Kreml snakker fornuft for døve ører.

  Svar
 • Norge har sendt Pingvin raketter til Ukraina. Det er et utmerket antiskipsmissil. Om de amerikanske missilene er bedre er tvilsomt. Nå er det som er igjen av Azov brigadene og Aider battalionen allerede på vei til straffearbeid i de russiske uran gruvene i Sibir. Russlands neste trekk kan være en begrenset atomkrig mot Ukraina. Det er tydelig at Russland har plassert hatet sitt mot Ukraina. Tsjernobyl katastrofen skjedde under Sovjet tiden som var en okkupasjon av øst Europa. Putin sier at oppløsningen av Sovjet Samveldet er den største feilen og katastrofen som skjedde i det forrige århundre. Putin prøver og reversere det og starte en ny okkupasjon.

  Svar
  • » Det er tydelig at Russland har plassert hatet sitt mot Ukraina.»

   Tja. Eller er det USA som har plassert sitt hat et nytt sted. ( Etter Irak, Afghanistan) :

   ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men AMERIKANERNE.
   Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

   Svar
 • Spørsmålet er egentlig hvorfor det bare er de «vestlige» amerikanske (s)nato medlemmer som skal ødelegges gjennom en altoppslukende krig med Russland? Disse 30 land består av ca. 15% av verden, resten, ca. 85% sitter på sidelinjen og ser på. Kan det være at (satanic)nato land for det meste består av hvite kristne mennesker, at det er det som er cluet? «Noen» hater kristne med hver eneste celle i kroppen, beviset finnes i aksjoner for å stoppe utryddelsen av de kristne over hele verden, de finnes ikke, og har aldri funnets.
  Kristne mennesker har en felles tro, kristne mennesker har skapt det vi i dag kaller velfungerende velferdssamfunn, kristne mennesker er en homogen masse som holder sammen, uavhengig av «rase», basert på sin tro og kultur. Kristne mennesker nekter å ta til seg en ørken-religion av annet slag, slik som zionisme, Islam og kaballistisk jødedom. De holder på Gud og Jesus, gjennom tykt og tynt, som svar på livets videreverdigheter. Er det her hele spørsmålet (og svaret) ligger, inget Khazarstyrt NWO med kristne samfunn inntakte og oppegående.
  Frimureres motto er «Ordo Ab Chao», og verden blir nå virkelig kastet ut i kaos, men kan «Frimurerne» samle stumpene og innføre «kontroll», jeg betviler det.
  Folket vil reise seg i protest, «kuppmakerne» vil måtte betale for sine synder til slutt, enten Gud er med kristenfolket eller ikke. Det som er interessant er at den kristne masse øker, til tross for rene utryddelser, jakt på dem og utestengning fra smedia.
  Har Bibelen rett? Vil verdens konge Jesus igjen komme tilbake, denne gang med sverd?

  Svar
  • «Det som er interessant er at den kristne masse øker»

   Det som er enda mer interessant er at religion, er et «religiøst» behov alle mennesker har for å forstå tilværelsen og gi oss håp om en mening, en filosofi. Tankesnurr som alle folkeslag har hatt til alle tider.
   Så er dette behovet stjålet av makter /’prester’ for å bygge makt til egen gruppe. Det samme med våre byttemidler, og penge-økonomi, som får en mening når mange nok tror på det, selv om det ikke henger på greip.
   (- Også f.eks. astrologi.)
   Religion er blitt makt- politikk.
   ( Som byttemidler/penge-økonomi også er blitt. Og vi blir lurt til å gå til krig rundt begge forestillinger.)
   Vår mentalitet er vår skjebne.

   Svar
  • Den kristne verden og dens velferdssamfunn er tuftet på kristning,kolonialisering,imperialisme,slavehandel,utbytting mm.Nå må du faen ta gi deg PER J.Er du blitt helt Zelensky i hjernen ?.Dra du dit peppern gror,da får du nok pepper for dine holdninger.

   Svar
 • Hvilke mottiltak kan det tenkes at Russland kan komme til å gjøre?
  Faren er hele tiden stor for at Russland pga store tap begynner å ta i bruk taktiske atomvåpen mot Ukraina.
  Og kan det tenkes at Russland også vil kunne bruke atomvåpen mot Finland for å vise for all verden at Russland er en atomvåpenmakt og at Russland er villig til å bruke atomvåpen og at USA/NATO snart må begynne å ta hensyn til russiske interesser for å forhindre en atomkrig som eskalerer?

  Svar
 • «Disse missilene har en rekkevidde på opp til 300 km»

  Så dumt hvis USA mister Ukraina, da. ;-)
  Disse missilene har jo perfekt rekkevidde til å sendes inn i Russland fra nabolandet.

  Ja, ja. det fortsettes jo med å destabilisere bla. Georgia.

  ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men fra AMERIKANERNE.
  Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Svar
 • Apekopper påvist i hele verden kan man nå lese, derfor listen over de 7 Gud’s vreder som er gjengitt i Bibelen under JOHANNES’ ÅPENBARING 16

  Da hørte jeg en høy røst fra tempelet, som sa til de sju englene:
  «Gå og tøm skålene med Guds vrede ut over jorden!»

  1. Den første skålen: Grusomme sår
  2. Den andre skålen: Havet blir til blod
  3. Den tredje skålen: Vannet blir til blod
  4. Den fjerde skålen: Menneskene i veldig hete
  5. Den femte skålen: Mørke i dyrets rike
  6. Den sjette skålen: Samling på Harmageddon
  7. Den sjuende skålen: Jorden blir kraftig rystet

  TOLKNING:
  1. Grusomme sår, kan være kopper og byller (pest) som vi i dag ser bre seg, samt andre som satanistene bombarderes oss med.

  Disse 7 siste plager vil skade permanent den som ikke har mottatt fylden av loven og Guds ånd, og har fått sin karakter (rike /tempel = innerste usynlige hjerte og sinn) helliggjort og gjenskapt i Guds bilde.
  Prøvetiden er på dette tidspunkt stengt for den enkelte, som nektet å gå videre fra den gamle til den nye lov, pakt og orden. Åndens lov.
  Derfor har de mottatt dyrets merke og beholdt dets bilde.
  «Vaksinene» er av mange betegnet som «Dyrets Merke», og man ser at de «vaksinerte» er de som blir syke av diverse «uhumskheter», mens uvaksinerte rene kropper greier seg godt.
  Hvis vi nå snart ser 2. og 3. kan vi med visshet si at Bibelen har rett, men det betyr også at man ikke kan endre seg, man må følge den veg man har valgt, til Hel, eller til Evigheten, «angrefristen» er nå ute.
  Det blir spennende å følge med videre fremover.

  Svar
  • Jeg skal gi deg en ting PER J,jeg begynner å tro på en slags GUD,det er noe uhyggelig profetisk med det som hender nå.Men jeg er sikker på at den/de gudene som er blitt tilbedt er falske.Iallefall skal vi ikke se bort ifra at noe nytt kommer.

   Svar
  • Mener du at noen for over 2000 år siden kunne se/spå hva som skjedde inn i framtiden, Per J?

   Altså på samme måte som at vi kan se/spå om at hvis du løper over veien er det større sjanse til å bli påkjørt av en buss? Eller når vi stemmer på Høyre eller Ap i Norge er det større sjanse til å bli med i nok en krig?
   Vi kan spå ut fra en mentalitet, og hva den kan føre til. F.eks. hvis vi dyrker en gullkalv istedet for en virkelig kalv. Altså FORVEKSLER et måleverktøy med innholdet.
   Vår mentalitet er vår skjebne.

   Men andre spådommer fra ‘ religiøse profeter’ blir vel pokushokus & denslags.
   Og kan hverken gi forståelse eller trygghet.

   Svar
   • MEN:
    Andre (politiske) krefter kan jo bruke disse bibelske/religiøse spådommene for det de er verdt. Og sette i gang aktiviteter etter disse spådommene for å gi oss en tro om at dette er ‘skjebnen’/forutbestemt. – Hvis de vil ha oss i en bestemt retning for å styrke sin makt. Slik har vel (politiske ?) ‘prester’ alltid operert i historien.

 • Etter USA, NATO og Norge sitt angrep på Russland i Ukraina, bør Russland bombe amerikanske basar i Norge, Polen og Romania, og Tyskland. I neste omgang i USA og England. Atomvåpen vil bli brukt som svar på atomangrep. Berre Israel bruker miniatomvåpen i dag.

  Svar
  • Slike konvensjonelle bomber vil avsløre at NATO er ein bløff, dei tør ikkje svare mot Russland fordi dei veit dei vil tape. Men Russland er dei einaste ansvarlige og går forsiktig fram.

   Svar
 • Til dere som tilhörer dette HVIT MAKT MILJÖET,til dere som tilhörer dette HVIT OVERLEGENHET MILJÖET,til dere som tilhörer DEN IDEOLOGIEN som tror at dere igjen skal få ikle dere deres brune uniformer med flotte symboler for så å rense gatene for folk anderledes enn dere selv.
  Dere kommer med söte ord og gaver,men det skinner så klart fra dere hvem dere virkelig er,dere skjärer ut i deres egentlige jeg,för eller siden.
  Tro ikke dere slipper unna,dere har värt på radaren lenge.
  Dere vil ikke engang få ett minutt i sola,dere har ventet i skyggene og snart skal dere frem,men ikke til sola,det blir nok mye mörkere enn der dere har gjemt dere.

  Svar
 • Stand down,stand by,det er mange som venter på klarsignal til å rense bort skitten fra våre hjemland.Dere som hevder at Putin har planer om noe for hele Europa har helt rett,men veldig feil.
  Han har sagt så tydelig som bare det at avnazifisering av EUROPA er hans mål og han har også sagt at alle nasjoner skal bli selvstendige med full råderett over sine ressurser.
  Det samme har XI sagt,TRUMP og ERDOGAN kommer til å si det samme,alt er i bevegelse nå.

  Svar
  • «at avnazifisering av EUROPA er hans mål og han har også sagt at alle nasjoner skal bli selvstendige med full råderett over sine ressurser»

   Her er det vel en motsetning ? Av-nasjonalisering er jo det motsatte av at «alle nasjoner at alle nasjoner skal bli selvstendige med full råderett over sine ressurser»
   Det er forskjell på nasjonalisme og globalisme.
   At «alle nasjoner skal bli selvstendige med full råderett over sine ressurser», – og globalistene ønsker om En verden, En leder, – og En valuta.
   ‘Nazister’ er vel brukt som et skjellsord på linje med ‘ Nigger’. Eller ‘Apekatter’ som japanesere ble fremstilt som i USA under 2. verdenskrig av frykt for at de ville virke som trojanske hester etter at Japan og USA erklærte hverandre krig. ( Og ble satt i konsentrasjonsleire, – eller ‘dødsleire’ som man sa når det foregikk i Tyskland. )
   Men det riktige begrepet er jo Nasjonal- Sosialisme. At hver nasjon er fri og har rådererett over egne resurser og politikk. Og sosialisme i den forbindelse betyr at nasjones resurser tilhører og skal fordeles til alle nasjonens innbyggere (som ikke opptrer som trojanske hester, som jødene gjorde etter at de erklærte Tyskland internasjonal økonomisk krig i 1933.).

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Saboterer Biden-regjeringen matproduksjonen?

Vi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid.

Forrige innlegg

Azovstal-styrker kapitulerte!

Slutten for Zenensky’s ledelse i Kiev?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.