POSTED IN Bokomtale, Virkelighetsforståelse

Ny bok minner oss på det unevnelige:

Holocaust på sigøynerne.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Aktuell bok: Norman G. Finkelstein.  

                   

Romani-folkets holocaust (parajmos).

Internasjonal minnedag for nazistisk holocaust (folkemord) mot romani-folket (sigøynere)

Trond Ali Linstad

Den 2. august er internasjonal minnedag for nazistenes holocaust (folkemord) mot romani-folket (sigøynerne) Dette er den «glemte» holocaust. Nazistenes holocaust på jøder er det «kjente» og «store» holocaust – lenge og bevisst arbeidet fram i de flestes bevissthet. 

Det er et formål med det! Å gjøre holocaust til et «ideologisk våpen» for særegne rettigheter for jøder og Israel slik det er påpekt av den ikke-sionistisk jøde, Norman G. Finkelstein, i boka om «Holocaust-industrien».

Holocaust mot jøder – ideologisk våpen

Finkelstein skriver: «Holocaust har vist seg å være et uunnværlig ideologisk våpen. Ved å utnytte det har en av verdens mest fryktinngytende militærmakter, med et skrekkelig rulleblad når det gjelder menneskerettighetsspørsmål, plasser seg selv i rollen som ‘offerstat’».

Finkelstein har personlige interesse for den nazistiske holocaust. Han skriver: «Både far og mor var overlevende fra Warsawa-ghettoen og de nazistiske konsentrasjonsleirene.» Bortsett fra foreldrene hans ble hvert eneste familiemedlem på begge sider utryddet av nazistene. 

Norman Finkelstein – Wikipedia
Norman Gary Finkelstein er en amerikansk intellektuell, statsviter og tidligere professor. Han er kjent for bøker og artikler om Israel-Palestina-konflikten, og for sin kritikk av det han oppfatter som bestemte politiske organisasjoners og partiers utnyttelse av holocaust. Wikipedia

Finkelstein skriver: «Det viktige er å lære av den nazistiske holocaust, og ikke misbruke den til å tjene en spesiell gruppes interesser – som man gjør i forhold til Israel».

Og videre: «Det er for lengst på tide at vi åpner våre hjerter for resten av menneskehetens lidelser.»

Jøder i fokus

Et springende punkt når det gjelder Holocaust-markeringer er: Hvem skal man minnes? «Var jødene de eneste ofre for Holocaust, eller telte andre med som døde på grunn av nazistisk forfølgelse?» spør Finkelstein.

Sionistiske talspersoner har argumenterte for at jødenes offerstatus hadde forrang fremfor alle andres. Eventuelt at Shoah, folkemordet, var en «utelukkende jødisk katastrofe». (Finkelstein)

«Men minst halvparten av verdens romani (urettferdig kalt sigøynere), ca. 2,5 millioner polske katolikker, millioner av sovjetborgere og forskjellige nasjonaliteter var også ofre for dette folkemordet.» (Finkelstein)

Og: «Det var ikke jøder, men kommunister som var de første politiske ofrene, og ikke jøder, men funksjonshemmete som var de første ofrene for nazistenes folkemord».

«Nazi-regimet myrdet systematisk bare tre grupper mennesker: de handikappede, jøder og sigøynere.» Finkelstein)

Sigøynerne

Om sigøynerne: «Nazistene myrdet systematisk så mange som en halv million sigøynere, relativt sett omtrent like store tap som i folkemordet på jødene», skriver Finkelstein. Hvorfor marginaliseringen av folkemordet på sigøynerne? Finkelstein svarer: «Man kunne simpelthen ikke sammenlikne tapet av sigøyneres liv med jødiske liv.» 

Norge og Holocaust 

Vi spør: Gjelder samme prinsipper for tenkning i Norge? Nazistisk holocaust i hovedsak for jøder? Med undertoner av forståelse for jødiske «særegenheter» og «rettigheter» for eksempel i Palestina på palestinernes bekostning? 

Sekterisk tilnærming til holocaust, folkemord! Når utfordringen er generell forståelse og kamp mot galskap og vondskap hvilken vei å gå?

Norske medier

Den 2. august var «International Roma Holocaust Remembrence Day»: nazistenes holocaust mot sigøynerne. Det er den «glemte» holocaust. «Glemt også i norske medier! I aviser som Aftenposten, Vårt Land, VG og Dagbladet for 2. august – årsdag for sigøyners holocaust – er ikke temaet nevnt med ett ord! Den jødiske holocaust er «større». 

HL-Senteret i Oslo

HL-Senteret i Oslo – «Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter» – har ikke nevn dagen i noen informasjon! Dette er «bare» den «lille» holocaust – glemt med oppmerksomhet på den «store». For det dreier seg i bunnen om politikk! «Ideologiske preferanser», ville Finkelberg sagt! Vi er enig i det.

Forsidebilde: Caroline Hernandez

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det var så vidt meg bekjent flere enn 3 grupper mennesker som satt i nazistenes arbeidsleire, men dette er i hvertfall en begynnelse.

  Svar
 • Det er i allefall liten tvil om at det offisielle holocoust narrativet har vært og fremdeles er et våpen for å stoppe enhver debatt og ethvert spørsmål som kan gå imot zionistenes agenda.
  Akkurat som ordet antisemitt blir brukt hver gang noen kommer med legitim kritikk av deres brutale oppførsel i gaza og vestbredden f eks.

  Svar
 • Holocaust-myten blir grundig tilbakevist i boken ”En tom säck kan inte stå” (2007) av Lars Adelskogh. Han gir i sin bok et meget detaljert bevis for at myten om «Holocaust” blir en «tom sekk», når man undersøker den nærmere.

  Her er en kort omtale av boken.

  http://www.piahellertz.com/En_tom_sack_kan_inte_sta.pdf

  Boken ”En tom säck kan inte stå” kan lastes ned gratis fra denne adressen:

  https://baixardoc.com/documents/en-tom-sck-kan-inte-st-5c6b15c9e4109

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det begynner å demre i Pentagon/Washington.

Vi er ikke lenger de som setter den militære dagsorden.

Forrige innlegg

Sjefredaktør i tysk storavis:

Tilgi oss for halvannet år med en barnefiendtlig politikk!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.