POSTED IN Klima, Media, Norge

NRK desinformerer igjen:

Brannene i USA skyldes ikke klima-endringer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FAKE NEWS, NRK

Av Morten Jødal

På nyhetene i dag (15/9) tidlig hevder NRK i forbindelse med skogbrannene i USA: «President Donald Trump tviler på forskningen og vitenskapen».

Det er snudd på hodet. Her er det Demokratene og NRK som forkaster vitenskapelige kunnskaper. Skogbrannene i USA har ingen ting med menneskeskapte klimaendringer å gjøre. For det første har antall branner og brent areal globalt og i USA gått ned i mange år. Og for det andre viser forskning at det er dårlig forvaltning som ligger bak mange av skogbrannene. Det handler om skogskjøtsel, hvor naturvernhensyn hindrer at det tas ut brennbart materiale. I tillegg bygges det alt for tett inn på skogsområder, og det unnlates å hogge tett inn til veier og jernbanelinjer. På toppen av det hele er mange av brannene påsatt.

NRK driver politisk kampanje, på mange saker. I disse tider (i forkant av valget i USA) promoterer de Demokratene i USA, flere kvoteflyktninger til Norge, og forestillingen om en «klimakrise». Trump er ufyselig, men det gir ikke statskanalen rett til åpenlyst å ta stilling i den amerikanske valgkampen.

Grafen er hentet fra boka«Motvekt. Fakta om klima» av Gregory Wrightstone. Utkommer denne uka

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hva med perioden 2010-2020. Dette bør vel være en diskusjon om de aktuelle forhold i samtiden?
  God skogforvaltning er veldig viktig. Norge er ganske bra på dette. Distrikter og utkanter med bosetting og hvor det er beitedyr i skogene som spiser gress, planter og underskog samtidig som det også drives hogst og opprydning i skogene reduserer risikoen for skogbranner. Skogbranner varsles raskere ved spredd bosetting hvor bønder og skogsarbeidere mfl stiller frivillig opp med bla motorsager og møkka-spredere fulle av vann for å hjelpe brannvesen og sivilforsvar med å slukke branner.
  Historisk sett har bønder og landbruk hatt betydning for å redusere antall skogbranner og bevare skoger som binder CO2 istedenfor at det slippes ut varmeenergi, sot, aske, partikler og CO2 ved skogbranner.

  Svar
 • «Trump er ufyselig, men det gir ikke statskanalen rett til åpenlyst å ta stilling i den amerikanske valgkampen.»

  Hva skal (bakmennene i ) norsk media med en alliert som ikke blir med på «klimakrise»- eller Covid-19- fortellingen , og ikke bruker munnbind og tar kona si i handa, når media vil? At han heller ikke blir med Norge på å bombe nye nasjoner, men heller trekker styrker ut av kriger Norge tidligere har vært med på å myrde i, er jo totalt «uansvarlig «, som Søreide, tidligere Clinton/Obama sin puddel uttalte.
  Altså totalt ubrukelig for norsk media og norske hykle-politikere. Ikke rart han omtales om ufyselig.
  Ufyselige er, etter min mening, ledere som har gått på retorikk-kurs og snakker fred mens de bomber andre land.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Canada:

Interneringsleir på hemmelige sted for de som bryter karantenereglene.

Forrige innlegg

Assangesaken:

Bananhandel i Old Bailey.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.