POSTED IN Olje-Energi

NorthConnect:

Høringen viste stor motstand.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Utbyggernes skitne triks hjalp ikke NorthConnect.

Et knusende nei

Av Jan Herdal

1. mars publiserte E24 resultatet av en meningsmåling om kraftkabler til utlandet, bestilt av Energi Norge og kabelutbyggeren NorthConnect. Ikke overraskende kom undersøkelsen fram til at et stort flertall av de spurte gikk inn for slike kabler.

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra oljekrisa.no
______________________________________________________________________________

Tidspunktet for publisering var ikke tilfeldig. Tidsfristen for den offentlige høringen om kabelen NorthConnect fra Hardanger til Skottland gikk ut 10. mars. Det var altså snakk om et dårlig kamuflert forsøk på å påvirke høringssvarene.

Selve målingen ble utført sist høst, og Kabelaksjonen.no, et samarbeid mellom naturvernere og tillitsvalgte i kraftforedlende industri, slaktet allerede da undersøkelsen som et bestillingsverk med ledende spørsmål.

– Målingen er utformet for å gi et resultat som viser en positiv holdning i befolkningen for nye utenlandskabler. Kritisk syn på kablene skal ikke komme fram i undersøkelsen. Spørsmålene er sterkt ledende og inneholder ensidige og omdiskuterte påstander, skrev aksjonen.

(Foto: Statnett)

Nå foreligger resultatet av høringen, og det er et knusende nederlag for kraftmafiaen generelt og NorthConnect spesielt, uansett triks og krumspring. Tre av fire høringssvar er negative til kabelen. Høringssvarene kan du lese her.

På neisiden finner vi bl.a.fagbevegelsen inkludert LO, alle enkeltpersoner som har uttalt seg, Vestlandet fylkeskommune og flere politiske partier. Blant tilhengerne er eierinteressene, Eidfjord kommune og lobbyorganisasjonen Zero.

Det er flertall i Stortinget for å stoppe NorthConnect, men nå driver Ap et ufint spill som kan rasere hele flertallet. Hvis ikke kabelmotstanderne greier å samle seg om et felles forslag som stopper NorthConnect, vil mange i så fall miste det siste snev av respekt for politikerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hvis det blir noe av NorthConnect kabalen så vil den bli operativ mot Skottland omtrent samtidig med at Skottland legger ned 4 av sine atomreaktorer (på 4x500MW). Det høres ut som Skottland lett vil kunne trenge å importere 10-20 TWh med strøm fra Norge pr år, vindmøller og solceller i Skottland vil ikke kunne lever all den strøm som trengs (evt må Skottland bygge ut mer gasskraft feks på Peterhead).

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Merkel:

Syriakrigen var ingen borgerkrig.

Forrige innlegg

Elbilsalget fortsetter stupet:

Virkeligheten innhenter luftige drømmer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.