POSTED IN Endring av politikken, Olje-Energi

North Stream 2.

Tjekkia kobler seg på.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Gassrørledningene fra Russland til EU, særlig Tyskland, er i ferd med å bli et være eller ikke være for Unionen. De har et stort energiunderskudd og har gjort seg ekstremt sårbare ved utbygging av vind og sol-energi som gir ingen energi om vinteren, altså særlig når det er mørkt og kaldt.

Og så har de faset ut eller i ferd med å fase ut sin egen energi, kull-og kjernekraftverkene. Energi er forutsetningen for et fungerende moderne samfunn og kan ikke unnværes. Det samfunnets blodomløp.

Såkalt grønn energi kan ikke erstatte den energien som fases ut. Derfor blir en mer og mer avhengig av importert energi fra Russland.

Ukraina som har gjort seg til uvenner med Russland vil miste inntektene av den russiske gassen som transporteres gjennom deres land til Tjekkia og Tyskland. Landet er konkurs forlengst og når North Stream 2 står ferdig er det slutt med den inntekten også.

Det paradoksale er at Tyskland og EU forøvrig forsetter med sanksjonene mot Russland selv om denne politikken nå nesten utelukkende rammer dem selv. Og de blir mer og mer avhengig av russisk energi.

Dette er i praksis å skyte seg selv i den politiske og økonomiske foten. Men hvor langt er en ikke ville å strekke seg når «mafia-bossen» «over there» krever sine beskyttelsespenger. Det vi nå ser er hvor meningsløs grønn politikk og Nato-politikk fungerer.

Knut Lindtner

Tsjekkarane ferdigstiller gassrøyrleidninga som knyt dei til Nord Stream 2

Insomniac Resurrected 10. jan 2021

Den tsjekkiske republikken har sett i drift ei ny gassrøyrleidning som er knytt saman med EUGAL-røyrleidninga (European Gas Pipeline Link), ei forlenging av Nord Stream 2. Dette rapporterte avisa Deutsche Welle med referanse til ei kunngjerd frå det Praha-baserte selskapet Net4Gas. 

Den 150 kilometer lange røyrleidninga startar ved den tsjekkiske grensa til tyske Sachsen og endar i eit gassdistribusjonssenter ved grensa til tyske Bayern.

Konstruksjonen starta tilbake i 2017, og den totale kostnaden kom på 540 millionar euro. EUGAL strekk seg frå kysten av Austersjøen, gjennom Tyskland til Tsjekkia. (https://www.eugal.de/en/eugal-pipeline/)

Som vi tidlegare har rapportert om, nekta det norske selskapet DNV GL [eit dotterselskap av Det Norske Veritas Holding, mrk.] å sertifisere gassrøyrleidninga Nord Stream 2 då den var ferdigbygd, etter at nye sanksjonar frå USA hadde råka prosjektet.

«DNV GL vil avslutte all inspeksjonsaktivitet på røyrleidningssystemet Nord Stream 2 i samsvar med sanksjonane og så lenge desse sanksjonane står ved lag. Vi implementerer ein plan om å fase ut støtta vår til prosjektet,» sa dei.

Haldninga til tsjekkarane i høve til Ukraina er interessant og vinglete. Tilbake i 2014-2016, då konflikten i Donbas var på sitt varmaste, hadde Tjekkia våpenleveransar til Ukraina, førte sanksjonar mot Russland saman med resten av EU, og gav behandling til skadde ukrainske soldatar. Men når det kjem til varme i tsjekkiske heimar, blir interessene til Ukraina lett ignorerte.

Ei gassrøyrleidning, “Capacity4Gas”, gjekk online i Den tsjekkiske republikken. Røyrleidninga er knytt til EUGAL, som er den terrestrielle forlenginga av Nord Stream 2. Arbeidet på den gjenverande sjøbaserte røyrleidninga, i danske territorielle farvatn er planlagt starta den 15. januar i år, og skal vere ferdig om to månadar.

Ukraina er et stort, vakkert og rikt land. Men nå ødelegges det innenfra av korrupsjon og vanstyre.

USAs regjering, som i eit frenetisk forsøk på å redde gassførselsvegsinntektene til marionetten sin i Ukraina, sette i verk nye sanksjonar, men eg er viss på at det ikkje vil virke. Nord Stream 2 var allereie under maksimale straffe- og tvangstiltak.

Synst du ikkje det er latterleg at lovgivarar over dammen kan gi lover mot infrastruktur-prosjekt her i Europa? Av denne grunn er det heilt nødvendig at Tyskland og Russland står imot alt av press frå USA. Når det gjeld USA sine marionettar, dei veike, små og ynkelege baltiske statane og Ukraina, så må dei dei avskjerast frå potensielle inntekter frå Russland. Og det er politikken til Kreml. Desse hindera mellom sentral-Europa og stor-Russland vil bli omgåtte med ny infrastruktur.

Mitt råd til dei er: «Velt regjeringane dykkar, sett dei rike på grillspyd og brenn den amerikanske ambassaden!»

Kjelde: Insomniac Ressurected/https://anti-empire.com/czechs-finish-gas-pipeline-that-connects-them-to-nord-stream-2/

Fritt omsett av Monica Sortland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Man undres mer og mer på om det er virkelige «tenkende» mennesker som styrer EU(S) i disse dager, eller om det vitterlig kun er en datamaskin med programmerte algoritmer. Hvis det er mennesker av kjøtt og blod bør de kanskje lese seg opp på historien og se hva folket (mobben) tidligere har gjort med «eliten» når denne «mobben» av «untermenschen» har blitt presset langt nok. Har vanskelig for å se for meg at 10% «woke» globalizter skal overvinne 90% normale mennesker. Men stygt blir det uansett!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-19.

En apokalyptisk pest?

Forrige innlegg

Magnus Takvam, NRK

Skriver helt feil om ledervalg og valg av politisk linje i Ap i 2001 og 2005

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.