POSTED IN Endring av politikken, Europa, Norge

North Stream 2 gir store politiske rystelser:

Forholdet mellom USA og Tyskland vakler.

0
Print Friendly, PDF & Email

Var Alexey Navalnys sykdom en iscenesatt hendelse?

Av Stephen Lendman.

Steven Lendman er skribent (utgitt bøker) og radiovert. I 2007 begynte han med egne radioprogrammer. Lendman fik den mexikanske presseklubbens internasjonale pris for undersøkende journalistikk i 2011.

På mandag bemerket det russiske Utenriksdepartementets talskvinne Mari Zakharova de tvilsomme påstandene rundt Navalnys påståtte novichok-forgiftning. «Det ser ut som om de følger «en oppskrift som er blitt skrevet på forhånd».

Russlandsfobiske etablerte medier rapporterer om det som har hendt med en aroma av «fake news», som de har hatt talløse ganger før i saker som gjelder Moskva.

Russland har bedt Berlin komme med kontrollerbare bevis på hva de påstår har hendt med Navalny. «Ingenting, null» er kommet, ingenting offisielt er avslørt, sier Zakharova. 

Ble Navalny syk av naturlige årsaker, eller er det noe lureri der? Og om det siste er tilfelle, hvem kan vinne noe på dette?

Iallfall ikke Russland. Mørke krefter i USA og deres imperialistiske partnere er de eneste som kan ha fordel av det.

Det er også klart at påstandene fra et tysk militærlaboratorium at dette var novichok i beste fall er tvilsomme.

Far og datter Skripal ble angivelig også forgiftet av en av verdens farligste nervegifter, men overlevde som Navalny. Er den ikke farlig, er russerne utrolig klossete eller er dette iscenesatt av noen andre?

Om man blir utsatt, om så bare i et minutt, av denne dødelige substansen, vil det føre til døden på få minutter.

Navalny er iallfall svært i live mer enn to uker etter at han ble syk. Og ifølge rapporter fra Berlin blir han stadig bedre.

Detter er jo en ripe i lakken for novichok-påstandene.

Navalny har enten hatt noe indremedisinsk forstyrrelse, slik de russiske legene diagnostiserte, eller han ble syk av noe annet, noe som ennå gjenstår å finne ut.

Den første forklaringen er mest sannsynlig, den siste er også mulig, om noe er blitt lurt i han. Dersom det blir bevist av framtidige uavhengige bekreftede analyser, så er det ingen ting som antyder at Kreml er ansvarlig.

Moskva dyrker samarbeidende forhold til andre land, de vil ikke konfrontere noen- For dem er Tyskland er verdsatt økonomisk partner og handelspartner.

Kreml ønsker at det bilaterale forholdet til Tyskland skal utvides til fordel for begge land. Det er klart at ansatte i Kreml ikke vil gjøre noe for å underminere dette – men det er mørke krefter i Washington som helt klart ønsker det.

Å fullføre konstruksjonen av Russlands Nord Stream 2 gassrørledning til Tyskland er absolutt nødvendig for begge disse nasjonene.

Er det egentlig dette det hele dreier seg om?

På mandag kom den tyske regjeringens talsmann med en uttalelse der han gikk mot tanken om at fullføringen av prosjektet skulle ha noe med det som hendte med Navalny å gjøre. Han sa det er «altfor tidlig» å komme med noen straffetiltak.

Gassrørledningen er viktig for andre europeiske land i tillegg til Tyskland. Og Russland har gang på gang vist seg som en pålitelig politisk og økonomisk handelspartner. 

Å dyrke forholdet mellom europeiske hovedsteder og Moskva er bekreftet. Å underminere dette vil bare være til skade for kontinentet.

Ifølge Putins talsmann Dmitry Peskov, tror ikke ruske offisielle at Berlin ønsker at Nord Stream 2 skal utsettes eller stanse opp.

Når han blitt bedt om å kommentere bemerkninger fra tyske politikere når det gjelder å underminere prosjektet svare Peskov:

«Vi ser at for hver ny slik uttalelse, så kommer det to nye uttalelser som snakker om hvor absurd slike forslag er». 

Å forlate denne rørledningen vil for Tyskland være som å skyte seg selv i foten for å tilfredsstille Washington og deres hauker.

Moskva arbeider nå sammen med Tyskland for å løse disse tingene til fordel for begge land, og for de andre europeiske landene som vil få billig russisk naturgass når Nord Stream 2 en gang er ferdig.

Ifølge German Eastern Busuness Associations leder Michael Harms: «Jeg tror ikke det vil være mulig å stanse fullføringen av rørledningen», sier han.

«Alle tillatelser er gitt. Kontraktene er vanntette – ikke bare i Tyskland, men også i fem land i tillegg under europeiske regler».

Angela Dorothea Merkel er en tysk fysiker og kristendemokratisk politiker. Hun har vært leder for sitt parti siden 2000, og Tysklands forbundskansler siden 2005.

Siden Angela Merkel ikke har antydet noen straffetiltak mot Russland over det som har hendt med Navalny, så betyr det nok at for henne vil det være økonomisk ufornuftig å stanse prosjektet.

Den tidlige tyske kansleren Helmut Schmidt sa en gang at «de som handler med hverandre skyter ikke samarbeidspartneren».

Russisk/tyske forhold er for det meste positive. I januar noterte RT at de bilaterale forholdene  var «stadig bedre. Det er godt nytt for alle europeere».

Russland og Tyskland er kontinentets to viktigste land. Positive forhold er til fordel for begge sider. Å dyrke og utvikle dem er fornuftig.

Uten tilgang til russiske karbohydrater og andre ressurser vil Tysklands økonomi bli lidende.

Forholdet mellom Merkel og Putin er positive. Noen måneder etter Obamaregimets kupp i Ukraina, og den følgende Krim-avstemmingen som med overveldende flertall ønsket å bli en del av Russland noen uker senere, sa Putin følgende om Russlands forhold til den tyske kansleren i november 2014 på G20-toppmøtet i Brisbane, Australia:

«Vi blir styrt av interesser i istedenfor sympatier og antipatier».

og han la til:

«Hun (Merkel) er også…styrt av de samme interessene, som enhver annen leder for en nasjon, en stat eller en regjering».

Det er sterk uenighet i Tyskland om ledningen selv om den gassen gir Tyskland en konkurransefordel p.gr.a. prisen.

Samtidig understreket Merkel betydningen av dialog med Russland, tross uenighetene rundt Krim.

Senere sa hun:» Det faktum at det er så mange alvorlige konflikter rundt om i verden så må vi understreke nødvendigheten av å lete etter løsninger».

«Vi er begge ansvarlige – både Tyskland og Russland, som permanente medlemmer av FNs sikkerhetsråd».

«Vi må arbeide for å finne løsninger … jeg mener at uenigheter bare kan løses med forhandlinger».

Hennes nåværende syn på de bilaterale forholdene til Russland vil høyst sannsynlig være uforandret.

Da begge lederne møttes i Moskva i januar i år, rapporterte RT at hadde felles syn på hvordan man skal få slutt på konflikten i Libya, hvordan man skal bevare JCPOA (atomavtalen med Iran), og fullføre Nord Stream 2 «midt i fleisen på USAs sanksjoner» som har som mål å ødelegge prosjektet.

Putin sa at samtalene med Merkel fokuserte på «de hotteste» sakene,

Før møtet deres sa visetalsmann for den tyske regjeringen Ulrike Demmer følgende: Berlin «har notert seg med beklagelse sanksjonene som er innført av USA kongress mot Nord Stream2 og Turkstream-røreledningen, sanksjoner som ble godkjent av USAs president».

og hun la til:

«Vår føderale regjering avviser slike sanksjoner mot andre land. De vil berøre tyske og europeiske selskaper, og representerer innblanding i våre hjemlige affærer».

Dersom det ligger lureri bak Navalnys sykdom med den hensikt å underminere fullføringen av Nord Stream 2, så oppnår de kun at denne saken høyst sannsynlig vil mislykkes.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Charles Deluvio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dag 9 i rettssaken mot Assange:

Aktoratet opptrer uhøflig og ubehersket.

Forrige innlegg

NRK desinformerer igjen:

Brannene i USA skyldes ikke klima-endringer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.