POSTED IN Afrika, Diverse, Midt-Østen

Norske politikere skjønner naturligvis ikke bæret:

Putin dobbelt så populær som Biden i Midt-Østen og Afrika.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som jeg har tidligere skrevet er meningsmålinger som kjærlighetserklæringer skrevet i sand. Men de gjenspeiler noe av det som er i ferd med å skje i verden i dag. USA er en stormakt på retur mens Russlands og Kinas prestige og militære og økonomiske styrke øker.

Dette er i sterk kontrast til hvordan mange i Norge oppfatter verdenssituasjonen. Vi tror fortsatt på den virkelighetsbeskrivelsen vi er lært opp til: USA er den fremste staten i verden på alle måter. Men dette har vært en propagandaløgn i mange år. Nå avklees USA i Ukraina militært. Våpnene de sender er ikke gode nok og for få. Det er Russland som er den sterkeste militærmakten i dag. En uutholdelig tanke for hele vestens politiske, militære og medie-ledere.

Men det demrer langsomt for de mest våkne som skjønner at vår del av verden er i ferd med å miste sin ledende rolle militært, men også økonomisk. Noen desperate tror mere våpen til Ukraina vil løse floken, men det vil bare forsterke den for krigen har vært tapt fra begynnelsen. Det er bare først nå dette begynner å gå opp for noen ledere i vest, mens mange andre har skjønt dette lenge. Noen av dem er blitt definert som konspirasjonsteoretikere, høyreekstreme eller Putinister for at de ikke skulle bli lyttet til.

Vestens imperie-sammenbrudd merkes nå over hele verden noe denne meningsmålingen er uttrykk for. I Norge flykter fortsatt mange fra virkeligheten og henfaller i stedet til ønsketenkning. Å drive politikk på et slik grunnlag er aldri lurt og vil måtte få negative konsekvenser.

Et av de store spørsmålene er om norske kapitalister vil følge USA hvis de krever flere økonomiske sanksjoner overfor Kina.

Hvis det virkelig svir på de private lommebøkene deres tror jeg mange vil besinne seg. Mens våre politikere blir nok de siste til å forstå hva som er i ferd med å skje. De er så sanblåste i hodet av anti-Russland-propaganda at de knapt er i stand til å se hva som kommer mot oss.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin er dobbelt så populær som Biden i Midt-Østen og i de afrikanske statene – forteller en meningsmåling.

USA mister innflytelse i regionen til fordel for Kina og Russland, ifølge en oversikt fra Al-Monitor/Premise.

Moskva og Beijing har allerede en større rolle i Midt-Østen og Nord-Afrika nå enn for ti år siden. Om nok et tiår er de blitt rivaler til Washingtons innflytelse i regionen, ifølge en nylig meningsmåling.  Meningsmålingen ble utført av Al-Monitor sammen med det datanalytiske selskapet Premise  i Egypt, Tyrkia, Irak og Tunisia mellom, 4. og 24.- mars 2024.

De spurte 2670 personer i de fire landene, om deres syn på makt-dynamikken i regionen. De ble spurt om hvilken av de tre verdens-lederne de mente var «den de hadde mest beundring for».

44,4 prosent valgt den russiske presidenten Vladimir Putin. Deretter fulgte den kinesiske presidenten Xi Jinping med 33,8 prosent av stemmene. Bare 21,7 prosent sa at de foretrekker USAs president Joe Biden.

Putin var mest populær i alle de fire landene, mest av alt i Egypt, der han fikk 51,6 prosent av stemmene. Biden var litt mer populær i Irak, med 29,2 av stemmene, men allikevel på tredje plass etter Putin med 35,5 prosent, og Xi med 35,3 prosent.

Vladimir Vladimirovitsj Putin er en russisk politiker som er Russlands president siden 2012. Han var tidligere Russlands statsminister fra 1999 til 2000, Russlands president fra 2000 til 2008, og statsminister igjen fra 2008 til 2012. Wikipedia

Al-Monitor antar at Washingtons lave popularitet lider på grunn av støtten til Israels krig i Gaza. Men de noterer seg også at et mangfold av andre faktorer kan ha hatt innflytelse på meningene. De spurte var nesten delt i spørsmålet om enten Washington (30 %) eller Moskva (28 %) er «den beste til å megle  i de politiske uenighetene i Midt-Østen».

Men mer enn 40 % var enige om at USA fortsatt er «den beste til å kunne løse problemet med krigen mellom Israel og Hamas», sammenlignet med Russlands 27,9 % og Kinas 13,4 %.

Nesten halvparten av de som ble spurt mente at Russland (49,5 %) og Kina (47,9 %) spiller en «viktigere regional rolle» enn for ti år siden , mens bare 37,1 % kunne si det samme om USA. Om ti år vil Beijing (28,9 %) kunne utfordre Washington (29 %) som den «mest innflytelsesrike» i Midt-Østen, sa de.

De spurte sa at de ville foretrekke at regjeringene deres vil «få nærmere bånd» til Beijing (43,2 %) og Moskva (39,7 %), men kun 29,7 ønsker mer samarbeid med Washington. Nesten to tredeler av deltakerne tror at kinesiske økonomiske investeringer vil ha en positiv innvirkning på landet deres.

52,3 % tror på positivt økonomisk samarbeid med Russland USAs økonomiske investeringer blir sett på som positive av 39,7 %, mens 29,8 % svarte negativt. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Vladimir Kush

https://www.rt.com/news/595622-russia-china-us-middle-east-poll

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 april 2024 9:45

  I går var Dagsrevyen utan Nato-reklame. Det kan vera ei forgløyming, men eg tek det i beste meining.

  Til gjengjeld er statskanalen ute av stand til å fortelja oss om korleis det går med krigen i Ukraina.

  Sputnikglobe har daglege oppdateringar.

  PS Frankrike brukte Algerie som øvingsfelt for atomvåpen i perioden 1960-1966 (RT). Slikt lærte me ikkje på skulen. Men slikt er med på å forklara at afrikanarar har meir sans for Putin enn for vestlege politikarar.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  12 april 2024 10:32

  «Norske politikere skjønner naturligvis ikke bæret»
  Eller enda verre: De skjønner bæret, men har totalt underlagt seg USA sitt imperium. For selv om norske medier og politikere direkte lyger til oss, har politikere og utenriksredaktører tilgang til ALL informasjon og vet hva som er løgn og hva som er sannhet.

  Likevel bringer de Norge inn i en proxy krig mellom to atommakter med data fra norske radarstasjoner, med norske våpen, med opplæring og tilrettelegging fra norsk personell og med norske penger under påskuddet: «Russerne utfører en uprovosert fullskala angrepskrig. Hvis ikke vil griper inn, vil Russland ta nabolandene til Ukraina, Baltikum og Skandinavia i neste runde.»

  Galskapen ser ingen ende, og når du følger pengene vil du se at USAs våpenindustri sitter igjen som den store vinneren – inntil det eskalerer så langt at vi alle blir tapere.

  Svar
 • Akkurat som det siller noen rolle hvem som er mest populær blant analfabeter.

  Svar
  • Rolf Galgerud
   12 april 2024 15:03

   At man kan lese og skrive betyr ikke at man kan tenke – tydeligvis. Omvendt – man kan tenke mange store tanker uten å kunne lese og skrive.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 april 2024 14:17

  «Avisen Zona Militar, som Nettavisen referer til, melder at Norge skal overføre 22 F-16 til Ukraina. Forsvarsdepartementet kan ikke bekrefte tallet.

  – Vi har svart det vi ønsker å svare, skriver Gjemble.» Forsvarets forum, 12. april.

  Det sokalla Forsvaret er temmeleg arrogant. Eit nytt døme på at det norske folket ikkje får greie på ting. Russiske kjelder er meir informative. På Sputnik kan me dessutan lesa at det sokalla Forsvaret no har funne ut at droner er tingen. Jagarfly skal det ikkje kjøpast fleire av. F-35 til 260 milliardar er allereie avleggs.

  https://sputnikglobe.com/20230616/norwegian-military-betting-on-arctic-drones-to-maintain-sovereignty-1111204453.html

  Russiske avislesarar er betre informert enn norske.

  Svar
  • T.S.:
   » Russiske avislesarar er betre informert enn norske.»

   Det er slik det er.
   Og innbyggerne i Norge tror det er motsatt. Propagandaen har vært effektiv.
   De undertrykte som ikke skjønner at de er undertrykte, uten virkelig informasjon, er de som er de virkelige undertrykte.
   Vi har jo statskanalen Nrk….
   Trist det hele.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Konspirasjoner og teorier om konspirasjoner.

Beskrivelse av et tankeunivers uten indre logikk.

Forrige innlegg

Studie på moderna-vaksinen:

De som fikk Moderna-vaksinen har større risiko for å utvikle en kronisk sykdomstilstand

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.