POSTED IN Israel, Krig-fred, USA

Norske politikere mangler ryggrad når det gjelder sanksjoner overfor Israel.

I USA er nå opinionen massiv mot Israels krig.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Årsaken til at USA endelig begrenser våpenleveringene til Israel henger sammen med det denne meningsmålingen viser. Naturligvis er ikke det den enste grunnen, men det er valg til høsten og skal demokratene ha en sjanse å slå Trump (Kennedy) kan ikke denne stadig mer upopulære krigen pågå.

Et av problemene i USA er at alle det viktigste presidentkandidatene i denne saken er på kant med velgerne, også Trump og Kennedy. Stopper Biden Israel kan det faktisk bli en vinnersak i USA.

Den norske regjeringens passivitet er påfallende. I Norge foretar en seg aldri noe lenger i utenrikspolitikkene uten klargjøring fra Washington. Vi kunne iverksatt økonomiske sanksjoner mot Israel slik vi har overfor Russland, men plutselig er det ikke lenger hensiktsmessig. Det er naturligvis en unnskyldning for ikke å komme i konflikt med USA.

Dobbeltmoralen er graute tjukk og stadig flere ser dette, bortsett fra våre folkevalgte. Hva skal vi med slike styrende folk som mangler politisk ryggrad? Ryggraden blir ikke bare til gummi overfor USA/Israel og Gazakrigen. Den kan ikke skiftes ut. Den er naturligvis slik hele tiden. De er blitt slik.

Knut Lindtner
Redaktør

Avstemning: Flertallet av demokratene mener Biden støtter folkemord i Gaza

Målingen fant også at 70 % av alle amerikanske velgere støtter USAs krav om permanent våpenhvile i Gaza

av Dave DeCamp

En ny meningsmåling fra Data for Progress og Zeteo fant at flertallet av sannsynlige demokratiske velgere tror at Israel begår folkemord i Gaza i sin militærkampanje som har blitt støttet av president Biden.

På spørsmål om de trodde Israel begikk folkemord mot palestinerne i Gaza, svarte 56 % av demokratene, 36 % av uavhengige og 23 % av republikanerne ja.

Biden-administrasjonen har avvist Den internasjonale domstolens kjennelse om at det er «plausibelt» at Israel begår folkemord og fortsetter å støtte den brutale militærkampanjen som har drept over 34 800 palestinere, inkludert over 14 000 barn.

Undersøkelsen fant også at 55 % av demokratiske velgere «avviser» angrepene mot studenter som protesterer mot folkemordskrigen på universitetscampus over hele landet, en annen posisjon som bringer dem i konflikt med president Biden, som har fordømt demonstrasjonene sterkt.

Målingen viste også en økning i støtten til en våpenhvile i Gaza blant alle respondentene. Den fant at 70 % av alle sannsynlige velgere støttet ideen om at USA krever en permanent våpenhvile i Gaza og en deeskalering, inkludert 83 % av demokratene, 65 % av uavhengige og 56 % av republikanerne.

Data for Progress la ut en lignende meningsmåling i februar som fant at 67 % av amerikanske velgere støttet ideen om en permanent våpenhvile. President Biden har nektet å kreve en våpenhvile som ikke er knyttet til en gisselavtale.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  11 mai 2024 14:19

  Biden-administrasjonen har stoppet leveransene av noen typer bomber, det skal være 2000 pund bombene og en mindre bombe, som er sagt å være styrte bomber. Kan det være en avledningsmanøver myntet på en økende opinion i USA og vestlige land? For er det stopp i leveranser av konvensjonelle gravitasjonsbomber for generell ødeleggelse, artillerigranater, granater til stridsvognkanoner, bomber til bombekastere, sprengstoff, ammunisjon til tunge mitraljøser og kamprifler, og luft-til-bakke raketter for jagerfly?

  Netanyahu sa: «Vi klarer oss uten USA», med det så måtte han mene at de har det militære materiellet nødvendig for å pulverisere Rafah, og drepe de nå 1,5 millioner palestinene fra hele Gaza-stripen som har søkt tilflukt der. Han kunne ikke mene at Israel klarer seg uten USA i Midt-Østen, det gjør Israel ikke. Israel før den hjelpen de trenger fra USA, les Netanyahus eget folk i Washington DC og Pentagon, for sin «Festung Israel».

  Svar
 • Northern Light.
  11 mai 2024 17:16

  Israel og USA raser over at FN stemmer ja til at Palestina blir medlem av FN.

  Av Tyler Durden.
  Det var dramatikk på FNs generalforsamling (UNGA) fredag, da Israel forsøkte å slå tilbake et palestinsk forsøk på å bli fullt medlem av FN.

  Forsamlingen vedtok en ny resolusjon som setter «Staten Palestina» på veien til et fremtidig fullt medlemskap, ved en avstemning på 143 mot 9, med USA og Israel på «nei»-siden. Resolusjonen anerkjenner Palestina som «kvalifisert», og resolusjonsteksten ble i hovedsak beskrevet som en global «meningsmåling», om det åpne spørsmålet om fullt medlemskap.

  Resolusjonen anbefaler formelt FNs sikkerhetsråd at det «revurderer saken positivt.» Siden 2012 har Palestina hatt observatørstatus, som ikke er medlem. Men nå «bestemmer generalforsamlingen at staten Palestina derfor bør bli tatt opp som medlem», og den «anbefaler at Sikkerhetsrådet vurderer saken positivt», ifølge resolusjonsteksten.

  Noen nye rettigheter ble også palestinerne gitt ved fredagens avstemning: «Generalforsamlingens resolusjon vedtatt på fredag gir palestinerne noen ekstra rettigheter og privilegier fra september 2024 – som et sete blant FN-medlemmene i forsamlingssalen – men de vil ikke bli innvilget en stemme», skriver Times of Israel.

  Israel er selvfølgelig rasende, og den israelske FN-ambassadøren Gilan Erdan brukte en portabel makuleringsmaskin til å makulere FN-charteret på podiet til FNs generalforsamling, i forkant av avstemningen som vil gi nye privilegier til palestinerne i FN.

  Utenriksminister Israel Katz beskrev oppgraderingen av palestinernes status i FN som en «pris til Hamas», i en uttalelse fra hans kontor. «Den absurde avgjørelsen tatt i dag på FNs generalforsamling fremhever FNs strukturelle skjevhet og årsakene til at den, under ledelse av FNs generalsekretær Antonio Guterres, har gjort seg selv til en irrelevant institusjon», sa Katz.

  USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield var enig i at det var unødvendig, og ikke gjør noe for å fremme fred: «Siden angrepene 7 oktober har president Biden vært tydelig på at bærekraftig fred i regionen bare kan oppnås gjennom en to-statsløsning, med Israels sikkerhet garantert, der israelere og palestinere en dag kan leve side om side med samme frihet og verdighet.

  Det er fortsatt USAs syn at ensidige tiltak i FN og på bakken ikke vil fremme dette målet. Generalforsamlingens resolusjon som diskuteres i dag er ikke noe unntak, og derfor vil USA stemme «nei» og oppfordrer andre medlemmer og stater til å gjøre det samme», sa Greenfield. «Forsøk på å fremme denne resolusjonen endrer ikke på realiteten av at de palestinske myndighetene for øyeblikket ikke oppfyller kriteriene for FN-medlemskap under FN-pakten», la hun til.

  I Europa er Spania og Irland de siste av landene som vil gi en palestinsk stat anerkjennelse i et kontroversielt trekk. USA har veldig konsekvent stemt nei når dette blir foreslått i FN og i Sikkerhetsrådet.

  Fra ZeroHedge, publisert 11 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker, landsoversikt over avstemning og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel & US Fume As UN Votes To Elevate Palestine’s Status.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland forbereder seg på bruk av atomvåpen.

Er Norge klar for krig mot Russland?

Forrige innlegg

Alternativ virkelighet:

IPCC mener at naturen påvirker ikke klimaet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.