POSTED IN Krig-fred

Norske politikere like sløve i dag som i 1940:

Diskuterte smøret i margarinen da landet ble angrepet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Trusselen fra Kina

Jan Hårstad

Redaktør Braanen i Klassekampen 23. feb. om «trusselen fra Kina» er vel noe av det verste jeg har lest i den aktuelle situasjonen. Her lesser han opp fra noen synspunkter som gutta i det imperialistiske miljøet har på dette spørsmålet, et slags politisk-kjendis Se og Hør av villedning og synsing. Venstresida hovedorgan dette.

Den første forutsetningen for å forstå hva som nå foregår i verden er å legge bort snakkeriet til politikerklassen og studere det som skjer i virkeligheten av krigsforberedelser. Da er det slik at strategiske tenketanker og militære webber snakker  sant, mens politikernes oppgave er å røyklegge.

USA-baser. Kina har praktisk talt ingen. Er det Kina som truer USA eller er det omvendt? Begreper som «trusselen fra Kina» fungerer i praksis som et røykteppe for det motsatte.

Allerede 30. januar 2018 kunne vi på defensenews.com lese at Pentagon planlegger å føre en krig mot Kina og Russland SAMTIDIG. Og på Atlantic Council, rand og brookings tenketanker framlegges det strategidokumenter om hvordan Russland og Kina skal knuses. Her er det ingen hemmeligheter i det hele tatt, det er bare å slå opp.

     Asiatimes.com skriver 5 oktober 2020: «USA is postured to use more than 1000 nuclear weapon on a few minutes notice»

Det det går an å si i det offisielle Norge er at USA skjerper konflikten i SørKinahavet. Så kraftig at hele Kina er satt på krigsfot og hæren øver krig med skarp ammunisjon og nærkamper.

Russland bruker nå ekstreme summer på militæret, så mye at den vanlige russer har opplevd at levestandarden står stille eller går tilbake. 

Denne personen fungerer som et redskap for krigsforberedelsene.

Protestbevegelsene blir slått hardt ned på  – også i deres allierte  Kina og det er ikke noe som gleder meg det aller minste. Men begge stater settes i krigsmodus og en vil ikke ha en stor innlandsblokk som motstandere ved krig. EU velter penger inn i opposisjonen i Hviterussland og Ukraina gjøres istand til Natomedlemskap. (21 millioner Euro til Hviterussland-opposisjon)

Hvis det var slik som de offisielle hevder, at det her dreier seg om å skremme og temme Kina, så blir jo de øvrige Nato-trekkene fullstendig ubegripelige. Nato jobber rundt på hele verdenskartet. Allerede Fogh-Rasmussen som Nato-sjef erklærte at Nato GOES GLOBAL. Japan, SørKorea, India, Australia natoiseres for Kinakrigen og Frankrike har allerede sendt en Nuclear Ubåt til SørKinahavet. Tyskland er også på vei og det betyr høyst sannsynlig at Norway kommer med sine sedvanlige bidrag til imperialistisk krig. De har allerede meldt å stille 1800 skip til disposisjon for neste krig. (defense 3 mai 2020)

En Abraham tanks veier 70 tonn og det er da satt av 20 milliarder Euro for å oppgradere veinettet og broer i ØstEuropa og nitidig dokumentasjon foreligger om hvordan 40 000 russiske soldater i Kaliningrad skal tas ut.

Italienske Manilo Dinucci har på Voltaire.net i utallige artikler redegjort for hvordan Italia lesses opp med atomvåpen.

Det står 10 000 nato-soldater i Afghanistan og intet tyder på noen tilbaketrekning i USAs lengste krig. Det kommer høyst sannsynlig av at landets geopolitiske beliggenhet er viktig for krigen mot Kina.

USA øker igjen krigsinnsatsen sin i Midt-Østen

Hvis nå det var slik som de offisielle vil ha oss til å tro, at det bare handlet om konflikt med Kina, så blir de andre storsatsninger til Nato ubegripelig.  

Her skal 4000 soldater inn i Irak og satsningen på kurdiske Peshmergas er enorm. Militser skal bygges om til en Kurdisk Hær som naturligvis skoleres og betales av USA/Nato.

Her kan vi lese på kurdiske rudaw at Kurderne nylig fikk 12,5 millioner dollar i militært utstyr og at de motttar 20 millioner dollar i måneden.

Sånn kunne jeg fortsatt med å bevege meg rundt i verdensgeografien og konklusjonen blir:

Nato forbereder ikke noen spesifikk krig mot Kina i SørKinahavet/Taiwan. Nato forbereder en tredje verdenskrig hvor de håper/tror at de skal nedkjempe den samlede blokken Kina-Russland-Iran og Syria med en SAMTIDIG KRIG GLOBALT.

Har Norge opplevd dette før? Ja. Etter Spaniakrigen 1936-38 så det norske borgerskapet positivt på Hitlertyskland og et lite miljø av Mot Dagister og kommunister skrev at Norge var i ytterste fare. Det man diskuterte på Stortinget i dagene før 9 april 1940 var hvor mye smør det skulle være i margarinen.

Det er der vi er nå. Som en kjent person skrev: Historien utspiller seg først som tragedie, deretter gjentar seg som farse.

Forsidebilde: Maria Oswalt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Har Norge opplevd dette før? Ja. Etter Spaniakrigen 1936-38 så det norske borgerskapet positivt på Hitlertyskland og et lite miljø av Mot Dagister og kommunister skrev at Norge var i ytterste fare.»

  Og Norge var jo i fare. Fra å være nøytralt til å invitere England/de allierte som okkupant.
  Heldigvis kom Tyskland i forkjøpet.
  England/de allierte sine herjinger/drap i Norge , gjennom militær»hjelp» og bombing er enda ikke blitt fullt ut avdekket i sin grusomhet.

  Svar
 • sunhunter61
  1 mars 2021 14:17

  Hvorfor argumenterer slike artikler nesten alltid for hvorfor man skal ha sympati med den ene bølla i skolegården og ikke den andre?

  Denne artikkelforfatteren tar parti med bølla som kalles Kina. Andre med bølla som kalles USA. Derav vil de førstnevnte argumentere med at alle disse Konfutse instituttene og initiativene som spretter opp over alt i Vesten, for eksempel, bare er for å ‘bedre internasjonal forbrødring’. Kineserne er bare SÅ SNILLE, altså!

  Enten står du opp for det du er (og det inkluderer ditt DNA!), eller du forblir irrelevant.

  Svar
  • Vi får ta avstand fra bøllene som reduserer folks velferd.
   Og lære av de som gir nasjonen velferd.

   .’… hadde vokst opp i et hjem hvor det ble snakket mye om hvor godt nazismen fungerte, og da Norge først var okkupert, var det naturlig å melde seg inn i Nasjonal Samling (NS).
   Pappa ble nok påvirket av bestefar, som var offiser og reiste mye til Tyskland på jobb i mellomkrigstiden. Pappa ble fortalt at også Norge burde moderniseres og komme seg ut av fattigdom.
   …..Dessuten visste han at straffen ikke var over den dagen han skulle slippe ut. Landssvikere ble utstøtt og foraktet, de strevde med å få jobb og sted å bo. NS-medlemmer mistet retten til å stemme, ta offentlige verv.
   https://www.nrk.no/dokumentar/xl/nazisten-som-ikke-ville-hjem-til-norge-1.14221101

   Når politikken/politikere sin adferd går ut på å redusere folks velferd , bør vi lære.
   Og vi bør vite at en nasjon kan bygge velferd og stolthet med egne arbeidskrefter, uavhengig av de som styrer den internasjonale valutaen.

   ‘…..Hitler stoppet angrepet som en gest til Churchill, og at tyskerene brukte pausen til å komme med et nytt fredstilbud til England. Davis viser blant annet til at den tyske generalen Alfred Jodl i sin dagbok under angrepet på Frankrike skrev at Hitler jobbet med en fredsavtale med britene.’
   https://www.side3.no/historie/hvorfor-stoppet-hitlers-stridsvogner-ved-dunkirk-4424004

   Svar
   • Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
    ‘Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres årdning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
    “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.’
    http://onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når dei ikkje finn sjuke i Noreg stryk dei til utlandet.

Noke må ein skremme med.

Forrige innlegg

Inndra boka til Michelet?

Første del av tre innlegg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.