POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Norsk dobbeltmoral til almen skue.

Kritikk mot de som påpeker forbrytelser.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hagtvets krig mot Amrit Kaur

Av Jan Hårstad

Bernt Hagtvet er som vi burde vite professor i statsvitenskap. Rent teoretisk skulle en da anta at en slik professor var opptatt av å stoppe krigene som pågår overalt, eller i det minste bremse utviklingen av NordNorge som en base for angrepet på Russland. Naturligvis med atomvåpen.

Han kunne også kommet med noen harde meldinger mot Lindsey Graham og israelske hauker som vil atombombe Gaza.

Men nei. Det som hisser opp Hagtvet til fistel er en liten jentunge som er født i 2003 og som forsøker å skille mellom kommunisme hun liker og ikke liker. Jeg sikter her til Rød Ungdoms Amrit Kaur som har avstedkommet nok en lang professor tirade i Aftenposten 30 april 2024. At NRK har sluppet til henne på Dagsrevyen er ifølge Hagtvet politisk kriminalitet av høyeste rang da dette undergraver «det frie folkestyret» og «demokratiet». 

Det var formann Mao som hevdet at reaksjonære løftet en stein for å slippe den på egne føtter.

Men nå er det slik at fiffen, salongradikalerne ved makten i Rødt liker heller ikke den unge damen som er «kommunist». Vi ser da en felles front av Nato-sosialdemokrater på jakt etter en liten dissenter. Enhver som har studert arbeiderbevegelsens historie vet at parlamentarikere og fagforeningsledere opptrer slik på autopilot.

Jaktlaget er sluppet laus.

Når da Hagtvet skriver om «Kommunismen» sikter han til den epoken av statsbyråkrati som endte den stalinske epoken i 1990. Og han truer Kaur med at hennes tanker automatisk vil gjenføde en reprise av epoken fra 1923-1990. 

Som historiefilosofi er dette svake greier for historien går ikke rundt og repeterer seg mekanisk og på autopilot.

Det er faktisk ganske fåfengt å sette opp et skjema for hvordan nye sosialistiske partier vil utvikle seg og på vilke tanketradisjoner de vil bygge. Det vi i dag vet er at Nato-verdenen utplyndrer arabeiderklasse og bønder for å finansiere den tredje verdenskrig. Det nordlige Norge står i fokus for denne krigen som abslutt alle politiske partier i Norge er begeistret for. Og ikke bare partiene, hele professorklassen av statsvitere ivrer på kronikksidene i Aftenposten.

Nivået på denne standen har en arketype i Bernt Hagtvet. Med pasjon og glød jager han en jentunge som våger å håpe om en annen og mer rasjonell samfunnsform. Er det ikke fantastisk? Er det ikke «Literatura Fantastico» i selve krigsorganet Aftenposten?

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Trygve Horgen
  14 mai 2024 8:16

  Hei. et godt innlegg. Men du skriver:»….som absellutt alle partier er begreistret for» Jeg har påpekte det før og du har beklaget at du har formulert deg slik. Jeg vil bare gjennta at Norges kommunispiske parti ikke er med i denne «begreistningen».

  Svar
 • Norvald Aasen
  14 mai 2024 9:14

  Interessante artikler fra Hårstad, som vanlig eller oftest. Jeg liker å lese hans meninger og gode formuleringer.

  Svar
 • «eller i det minste bremse utviklingen av NordNorge som en base for angrepet på Russland. Naturligvis med atomvåpen.»

  Ja, men, men… det er jo Russland som har nedfelt at de IKKE vil første- angripe med atomvåpen?
  Nato har ikke dette, og vil ikke ha det. Og USA har altså brukt atomvåpen tidligere . Mot sivile byer.

  Og Sverige som Natoland vil altså nå ‘lagre atomvåpen i en krigstid’.
  Og F.35 flyene til USA/Norge i Norge er langtrekkende og vil kunne bære atomvåpen.

  Så får vi nok en artikkel i Nrk., der ‘Russland truer med atomvåpen. ‘ 😉 :

  ‘Forsvarsministeren om Putins atomvåpenrasling: – Alvorlig.
  Militærøvelser for taktiske atomvåpen og dronebase i Arktis er noen av planene til gjenvalgte president Vladimir Putin. – Alvorlig, sier Norges forsvarsminister.
  ..vil Moskva bygge en dronebase for å overvåke den arktiske kysten.
  Planene kom bare dager etter den norske regjeringa varsla ei stor satsing på forsvarsdroner på Andøya.
  https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/forsvarsministeren-tar-putins-planer-om-atomvapen-ovelser-og-dronebase-i-arktis-alvorlig-1.16879577

  ‘Forsvarsdroner på Andøya.’ Styrt av USA. 😉

  ‘ – Russland er en kjernevåpenmakt og kan handle irrasjonelt, det må vi hele tiden ha med oss.
  Han flekser muskler mot vesten for å framstå som en ekte leder som kan vise vei inn i en gylden framtid der den russiske sivilisasjonen er likeverdig med den amerikanske sivilisasjonen. ‘

  Jøss, Russland vil være likeverdig!
  Frekt; – Russland burde jo ligge på knærne nå og be om nåde, etter vestens økonomiske sanksjoner & tyverier av russiske eiendeler.

  Ja, ja.
  Men Norge vil jo være en vasallstat under USA, og handler aldri irrasjonelt. Godt å vite. 😉

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   14 mai 2024 14:18

   Veldig god kommentar frå Frikar.

   Den svenske statsministeren laug i går openlyst til Sveriges Radio. NRK plukkar aldri opp slikt, men det gjer RT:

   https://www.rt.com/news/597520-sweden-host-us-nukes/

   Statsministeren veit godt at han ikkje anar kva USA tek med seg til basane sine i Sverige. Likevel bløffar han sitt eige folk og andre.

   Det er underlege typar Noreg allierer seg med. Sekunda vare.

   Svar
   • » Veldig god kommentar frå Frikar.»

    Takk for det , T.s.
    For jeg tror ofte at jeg irriterer mer enn å være med å opplyse her på derimot.no.
    – Med mine innspill om f.eks. ‘nazismen’ , dvs. Nasjonal- sosialismen.

    Men jeg er ikke spesielt opptatt av Nasjonal-sosialisme i Tyskland i mellomkrigstiden.
    Jeg er ingen tilhenger av toppstyrte samfunn, enten det er Kommunisme, Nasjonal- sosialisme, eller toppstyrte såkalte ‘demokratiske’ samfunn vi har har hatt og har i vesten. Der innbyggerne ser ut til å ha gitt opp. – Mens de politiske partiene danser sin dans makabre.
    Heller ikke uniformer & militært tullball interesser., i vest eller øst.
    Nasjonalsosialistene brukte vel bare uniformer , massesamlnger og former, for å spille på den politisk-religiøse galskapen hos folk & myndigheter flest på den tiden.
    Og et hvert nytt århundre ser ut til å bringe med seg en hybis-galskap. (?)
    Vi ser det nå, med såkalt Ai/Maskinlæring. Det virker som om folk & myndigheter trenger noe å frykte & tro på.
    Og Nasjonalsosialistene var jo ikke mer rasisstiske enn tidsånden ellers. – Mer er/blir brukt som en syndebukk. Og for å vaske hender, som vestlige ledere har og er så ivrige på.

    Det er LØGNER jeg synes er kvalmende.
    Enten de lages om Nasjonalsosialismen da, Russland/Kina nå. – eller klima, ‘pandemi’/helse eller politikk generelt.

    Det er slik jeg oppfatter derimot.no sin ånd også.

    Et fortreffelig nettsted i en ( norsk ) verden av løgner.

 • Men spesielt er jeg opptatt av dette pengesystemet , med renter, vi bruker.
  Denne irrasjonale galskapen vi er lurt til å bruke som byttemiddelsystem.
  Og som en gruppe gæringer bruker som våpen og tryllekunst for å ta makt w.w.

  Heldigvis har disse vist/avslørt ( noe av) sin, såkalte religiøse, hybris- galskap nå på Gaza.

  Svar
 • Kaganovich
  14 mai 2024 18:51

  Våkn opp!
  Den 17. Mai skal vi feire grunnlovsdagen fra 1814.
  Grunnloven som er selve grunnlaget for Norges frihet og selvstendighet.
  Det skal ikke jeg. Jeg skal derimot heise det norske flagget på halv stang. Her kommer begrunnelsen :
  1. Norge har siden 1989 deltatt i flere angrepskriger enn Nazityskland gjorde før 2. Verdenskrig brøt ut. Riktignok over en lengere periode, men likevel. Jeg vil få alle imot meg når jeg skrammer meg over å være norsk (det vil si hva vi representerer i utenrikspolitikken) på 17. Mai. Jeg skal ikke sverte mitt eget selvbilde med å være med på å feire et bandittland.
  2. Vi er med i en militærallianse som er tidenes mest aggressive. Det er bare å se på statistikken, her iberegnet aksjoner som er begått av medlemsland, men ikke i Nato-regi.
  3. Vi er alliert med et land(lederen av den kriminelle banden, USA) som okkuperer store deler av Syria og rett ut sagt stjeler deres oljeressurser og okkuperer noe av Syrias beste jordbruksland. Syria har aldri truet noen. Og landet som ynder å kalle seg for «fredsnasjonen»(ja det er riktig; Norge) bruker norske skattepenger på å trene muslimske fundamentalister for at de skal styrte presidenten. Hvorfor? Jo, mafiabossen, USA, har sagt at vi skal gjøre det. Hvilken skamm!
  4. Vi stod i første linje for å bombe Libya tilbake til steinalderen. Igjen i allianse med muslimske fundamentalister som lar seg bruke som instrumenter for USAs imperialistiske aggressjonspolitikk. Igjen så stjeles statskassen og oljeressursene og landet ligger ødelagt igjen. Skal jeg være med på å feire slikt? Nei, ikke faen heller!
  5. Sovjetunionen gikk inn i Afghanistan i 1979 etter å ha blitt spurt om hjelp fra den afghanske regjeringen, og de stod der i 9 år. Allerede i 1980 besluttet Norge at vi skulle boikotte OL i Moskva av denne grunn. Siden har Norge funnet det for godt å være med på å okkupere og ødelegge Afghanistan i 20 år. Hvem skal vi boikotte nå? Oss selv? Hva er det som gjør Sovjets 9 år kriminelt, mens våre 20 til en heltegjerning? Sett fra et kvinnefrigjøringsperspektiv så var regjeringen Sovjet støttet langt å foretrekke framfor de vi holdt inne i makten.
  6. Når USA og deres medsammensvorne blir kastet ut så finner de det for godt å trekke all økonomisk støtte. Til et land som er av verdens fattigste etter mer enn 30 år med krig. Resultat er at massevis av barn med nødvendighet vil måtte dø. Handlingen er direkte kriminell. Ja, i Hitlerdivisjonen. Dette landet er vi alliert med, og det gjør oss medskyldige i massedrap av barn. Og det er grunnen til at jeg skammer meg over å være norsk.
  7. Jugoslavia var vi sammen Nato med å terrorbombe. I dag feirer vi soldatene som helter. Det kan sammenlignes med at Hitlertyskland skulle feire soldatene som terrorbombet Guernica. Gratulerer Norge!!!!
  8. En måned inn i Ukrainakrigen er Russland og Ukraina på vei til å inngå fredsavtale. Men Natos budbringer Boris Johnson sier nei og lover at Ukraina skal få støtte til de vinner. Siden har mer enn en halv million unge mennesker, kanskje nærmere 1 million, mistet livet for tvangstanken om at Ukraina må bli Nato medlem. En million døde mennesker er bare statistikk, men for hver enkelt av de er det en tragedie. Insisteringen på natomedlemskap har stjålet 50 års lykkelig liv fra i underkant an en million mennesker. Det blir ikke mer kriminelt en dette. Og, alle partiene på Stortinget(El manicomio som det heter fra nå. Betyr galehuset på spansk) synes det er en kjempeide å fortsette dette. Det er ikke annet enn den himmelstormende galskap. Og USAs mål med dette er å splitte Russland opp i 8 til 12 bananrepublikker som de lett kan styre og plyndre for ressurser. Jeg skal ikke være med på å feire slikt.
  9. Når holder El manocomio på med begynnelsen av å søle bort oljeformuen vår på denne himmelstormende galskapen.
  10. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, sier Kinas økonomiske vekst utgjør en trussel mot Vesten. Hva han indirekte sier er at vi har bestemt at dere kinesere har vær så god å holde dere i fattigdom fordi vi har bestemt det. Dette har et navn ; Imperialisme. Og der har fredsnasjonen Norge havnet i elitedivisjonen.
  11. Norge var med på å sprenge North stream rørledningene i lufta. Jeg vet ikke hva leseren kaller dette, men jeg synes økonomisk terrorisme er et passende navn.
  12. Vi løfter ikke en finger mot folkemordet i Gaza. Dette vil ikke stoppe før over en million palestinere har dødd. Israel vil med andre ord begå samme kriminelle handling som de selv ble utsatt for under krigen. Og alle som kan gjøre noe for å hindre det vil stå og se på. Da er de medskyldige, og burde i anstendighetens navn brenne i helvete til evig tid.
  13. Har jeg uteglemt noe. Helt sikkert, men dette er mer enn nok til ikke å feire 17.Mai.

  Våkn opp!

  Svar
  • K.:

   » Vi stod i første linje for å bombe Libya tilbake til steinalderen. Igjen i allianse med muslimske fundamentalister som lar seg bruke som instrumenter for USAs imperialistiske aggressjonspolitikk. Igjen så stjeles statskassen og oljeressursene og landet ligger ødelagt igjen. Skal jeg være med på å feire slikt? Nei, ikke faen heller!
   …Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, sier Kinas økonomiske vekst utgjør en trussel mot Vesten. Hva han indirekte sier er at vi har bestemt at dere kinesere har vær så god å holde dere i fattigdom fordi vi har bestemt det. Dette har et navn ; Imperialisme. Og der har fredsnasjonen Norge havnet i elitedivisjonen.
   …Jeg skal ikke sverte mitt eget selvbilde med å være med på å feire et bandittland.»

   Så får vi bøye oss i skam over flosklene som regner over oss fra podiene og politikerne 17 mai.
   Ta med paraply, uansett vær.

   Svar
 • Bare for moro & latter. – Men dessverre ikke til forundring:

  ‘ Tysk AfD-politiker dømt til 13.000 euro i bot for bruk av naziparole
  Björn Höcke, Alternativ for Tysklands (AfD) leder i delstaten Thüringen, er i en domstol dømt til bøter for bruk av slagordet «Alles für Deutschland».
  Under rettssaken i april hevdet ytre høyrepolitikeren at han ikke visste at dette var en naziparole da han brukte ordene i en valgkamptale i 2021.
  Slagordet, som på norsk betyr «alt for Tyskland», ble benyttet av SA, den paramilitære underorganisasjonen til Adolf Hitlers parti.
  Det er forbudt å fremsette nazistiske slagord og symboler i Tyskland. Höcke, som tidligere har vært historielærer, har kunngjort sitt kandidatur som regjeringssjef i Thüringen. AfD har stor oppslutning på meningsmålingene i delstaten.’
  nrk.no/nyheter/

  Svar
  • Fra før vet vi at en 90 år gammel bestemor i Tyskland ble dømt til 5 år fengsel for å tvile på ‘Holocaust.’
   – Hun ville vite istedet for å tro, sa hun. Og det ble hun altså dømt for. 😉

   Når blir vi dømt for å si Gro Harlem sitt: *Det er typisk norsk å være go’. tro?
   ( Vi fikk lov etter hennes ulovlig innlemming i Eu, og Norges bombing av Libya. – Men det må ha vært en glipp.)

   Når blir det ulovlig å si ‘Make USA great again’, i USA ?

   ‘Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva må til for å lage nye kriger

Kollektiv historisk glemsel.

Forrige innlegg

El-bil-batteriet.

En kommende utgiftsbombe?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.