POSTED IN Demokrati, Norge

Norsk demokrati:

Tror du virkelig at du er viktig ved valg?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Du møter press for å stemme ved valg. Kommunevalg eller stortingsvalg. Du hører du er betydningsfull og viktig. Du kan legge fram ditt syn, fremme dine interesser og vinne gjennomslag for det. Tror du det, tar du feil.

For det første gjelder det dine dypere interesser. Du er blitt matet med hva de skal være. For det er andre som former tenkning, fremmer interesser, øver påtrykk og bidrar til hva du skal ønske og mene; hvem å være. Du er i virkeligheten manipulert. Av de som styrer og har påvirkningskraft i samfunnet. Vokt deg for dem.

Det er de med stor kapital, som eier arbeidssteder og bedrifter, styrer aviser og andre medier, er ledende i det offentlige rom. Tenk deg om; er ikke de fleste tanker, forslag og nyheter du får, i medier, blader og aviser, stort sett omtrent like? Du tilegner deg dem, de blir del av deg. Og så inviteres du til valg, om variasjoner av dem; de ledende tanker, i det «demokratiske» systemet. Du blir, på norsk: «bondefanget».

De makthavende og styrende – de med dominerende ideologi og tenkning: overklassen i samfunnet, kan vi kalle dem – påvirker oss alle, vi blir formet av dem. Som kloke folk har påpekt: «Den styrende klasses tenkning og ideologi blir samfunnets tenkning og ideologi.» Ved valg ber de om bekreftelse på det. Vi skynder oss til urnene, gjør vår «valgplikt».

Etter valget får vi bifall fra aviser, TV og andre om vi møter opp i tilstrekkelig antall. Det var et vellykket valg; «demokratiet» lever.

Så fordummende er dette blitt at kvaliteter ikke etterspørres. Middelmådigheter finner sin plass, glir greit gjennom. Det være seg til kommunestyrer eller regjering. Med oss på lasset.

Kritikk rammer oss selv! Skjerper vi oss ikke? Tenk nytt om det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Friske epler som legges i en kurv med råtne epler vet vi hva som skjer med. Nye politikere ser vi hva som skjer med. Partiløfter ha ha – de vet vi hva som skjer med. Stem blankt alle som en! Og se hva som skjer!! ? De har kun forakt for folket! …..og så undrer de seg over at de opplever politikerforakt? De blir krenket!

    Svar
  • Nei ikke stem i det hele tatt. Ved å stemme gir du legitimitet til dagens korrupte system. Ikke gi systemet legitimitet, vis din misnøye ved å ikke delta i løgnen.

    «Det enkleste steget for et modig individ er å ikke være delaktig i løgnen. Et ord med sannhet veier opp for et hav av løgner.»
    – Aleksandr Solsjenitsyn

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Larry Johnson:

En australsk general tar prisen for politisk dumskap.

Forrige innlegg

Det skjer noe i USA nå.

Levealderen faller dramatisk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.