POSTED IN Militære/våpen/teknologi, Norsk politikk

Norges to største militære feilvurderinger:

I 1940 kom ikke angrepet i nord. I dag er vi allerede okkupert av USA uten at befolkningen forstår det.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Steiro på document

Av Jan Hårstad

Hadde det vært fotball kunne vi ha sagt at Øystein Steiro er documents midtbanegeneral i forsvarstenkning. Han har i det siste året blitt forfremmet til en slags ideologisk veileder for documents geopolitiske syn. Og da er det ikke så fryktelig interessant med personen Steiro, men at Document har gitt han rolle som ledende politisk tenker.

     Document seiler jo opp som et slags hovedorgan for middelklassent i Norge og derved blir det viktig å studere denne. 

Det Steiro gjentar og gjentar er at USA er vår «HOVEDALLIERTE». Det er uhyre sjelden å se en setning hos Steiro hvor han stiller spørsmålet om «norsk forsvarsplanlegging» er særlig norsk i det hele tatt. Nå har jeg lest Forsvarets Forum omtrent hver dag i flere år og alt som står der av geopolitisk og strategisk tenkning er bare Nato-avskrifter. Og Steiro drar opp en generalmajor Torkel Hovland samt noen co-tenkere som skal ha fått sparken. For hva da berører ikke Steiro.

Men enhver kan jo se at det «norske forsvaret» bygges om fra tid til annen etter behovene og tenkningen til USA og ikke etter noen autonom norsk modell.

Og når da Steiro legger på svøm for å finne sikkerhetsutfordringer til Norge blir det lange artikler om hvor smarte kinesere er og hvor grusomt russere opptrer. Ideologisk sier han jo akkurat det samme som alle andre i Nato-Norge skal si. Aftenposten-NRK.

I sin aller siste artikkel spekulerer han i om hvorvidt russerne kommer over Grense Jakobs Elv eller kanskje de kommer først til Oslo og avsetter regjeringen? Eller kanskje er det «noen andre» som kommer og krenker vår suverenitet?  Innforstått med Steiro tenkning må da dette være de utspekulerte kineserne får vi anta.

Dette er ikke annet enn reprise på norsk offentlig tenkning fra året 1939. Da hersket det også total enighet om at Røde Armeen rykket inn i NordNorge og det norske forsvaret ble derfor sendt til Finnmark. Der skjedde det selvfølgelig ingenting og Wehrmacht kunne paradere Karl Johan beskyttet av ridende norsk politi.

Sjef Rustad ser det slik at russerne kan dele Norge i to, absolutt på linje med Steiros fobier. Ingen av gutta er synderlig opptatt av at Norge allerede er militært dominert av USA som har fått sine selvdrevne baser her som om Norge var Syria. Det «norske forsvaret» er vertskap hvert år for Natos gigantiske militærmanøvre. Enorme summer brukes for å tilrettelegge Norge for tradisjonelle militærmakter som England, Frankrike og Tyskland atpåtil. 16 juni ble det satt av 195 millioner for å motta de nevnte i indre Troms.

I Steiros verdensbilde er ikke USA og Nato en militær imperialistisk supermakt som kan vise til gjentatte blodbad helt fra Korea og Vietnam til Irak og Afghanistan. Nei det er vår store, fredelige og humanitære venn som beskytter oss mot fæle russere og skumle kinesere.

Ikke le nå. Faktisk er det på dette verdensbildet Document driver og bygger seg opp lokalt i Norge. Steiro er midtbanegeneral og Rustad tar seg av det åndelige livet i Israel. «Venstremobben» truer den hellige settlerbevegelsen. Fytterakkern!

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  25 juni 2023 11:47

  Noe av det verste med Document er, som en fra Disqus bemerket her om dagen, denne discusansatte ekstremisten Veritas Sancti. Her blir de som opponerer slettet og blokkert ut.
  Men tilbake til selve saken: Hårstad har selvfølgelig rett i det han skriver og det finnes ingen debatt vedrørende realitetene her. Ettersom Bricks nå ekspanderer i rasende fart vil dollaren falle. USA ønsker dermed å fremskynde tredje verdenskrig ved å angripe Russland med hva de har. Det er taktiske atomvåpen. Og hva er ikke mer behagelig for dem å gjøre det fra NATO baser i Europa? Vi venter snart en false flag i nærmeste framtid.

  Svar
 • Hvilke alternativer har egentlig Norge?
  -Norge kan feks være nøytralt slik som dagens Sveits (dvs utenfor både NATO og EØS).
  I 1939 var Norge nøytralt, dette fungerte bra for Norge under WW1, men fungerte dårlig for Norge under WW2 (mens det derimot fungerte bra for Sveits).
  -Norge kunne ha vært alliert med Sverige og Finland (forutsatt at disse to land var enige med Norge om noe slikt, det er ikke en selvfølge selv om mange tror det)
  -Norge kan være alliert med USA (slik som i dag)
  -Norge kan være alliert med Russland (og evt Kina).
  Finnes det andre alternativ?
  Hvilket av disse alternativ ville ha skånet Norge og Norges befolkning best ved en storkrig mellom øst og vest i vår tid?

  Svar
 • Det er nok ikke bare «forsvar» som bedrives på disse basene. Folket burde ikke tillate at slikt snusk får lov til å operere på norsk jord.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fienden er ikke menneskelig

Fienden er bare noe ‘ansiktsløst’ som er i veien

Forrige innlegg

Rettsfilosof Eva Vlaardingerbroek:

Eliten har ødelagt Europa – men folk er for feige til å gjøre noe

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.