POSTED IN Klima

Norges eneste nobelprisvinner i fysikk:

Medlem i klimarealistenes vitenskapelige råd.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nobelprisvinner Ivar Giæver til Klimarealistenes Vitenskapelige Råd

Geir Aaslid 

Norges hittil eneste Nobelprisvinner i fysikk, professor Ivar Giæver, blir medlem av Klimarealistenes vitenskapelige råd i Norge.


__________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Klimarealistene
__________________________________________________________

Styreleder i Klimarealistene, Morten Jødal, er glad for at Giæver vil delta i arbeidet og understreker at hans inntreden innebærer en forsterkning av et allerede høyt akademisk nivå i rådet, som ledes av dr. Martin Hovland.

Jeg synes det er spennende å bidra til mer vitenskapelig basert realisme i klimadebatten, og ser frem til å samarbeide med kolleger fra mange ulike fagfelt.

Biografi

Ivar Giæver ble født i Bergen 5. april 1929, men vokste opp i Lena på Toten dit hans foreldre flyttet samme år. Han ble uteksaminert som maskiningeniør fra NTH i 1952, emigrerte via Canada til USA i 1956 og er bosatt i New York. Sommerferiene tilbringer han fortsatt i Norge, ved hytta på Tjømø utenfor Tønsberg.

Fra 1958 og de neste 30 årene arbeidet Ivar Giæver ved «General Electric Research Laboratory» i New York, og han studerte samtidig ved Rensselaer Polytechnic Institute (RPI), hvor han tok doktorgrad i teoretisk fysikk 1964. Med et «Guggenheim Fellowship»-stipend studerte han biofysikk ved Cambridge-universitetet i 1969–70.

Fra 1988 ble Giæver professor ved RPI hvor han fortsatt har sin egen side. Samme år ble han også professor ved Fysisk institutt på Universitetet i Oslo, hvor han veiledet hovedfags- og doktorgradsstudenter.

I et oppslag i Norsk biografisk leksikon kan vi lese at «Ivar Giaever er mest kjent for sin eksperimentelle forskning innen kvantemekanikk, spesielt bestemmelsen av energigapet i superledere ved hjelp av tunneleffekten, en forskning som 1973 skaffet ham Nobelprisen i fysikk, sammen med Leo Esaki og Brian D. Josephson. Resultatene har hatt betydning for utviklingen av moderne dataindustri.»

«1971 begynte Giaever studier innen sitt nåværende felt, biofysikk, der immunologi, vevskultur og manipulering av DNA og proteiner har vært fremtredende områder. Særlig har han konsentrert seg om hvordan organiske molekyler absorberer og forbinder seg med ikke-biologiske overflater.»

Klimaengasjementet

Ivar Giæver var mangeårig medlem i det prestisjefylte «American Physical Society» men ble i 2008 satt inn i en paneldebatt om klimaendringer og orienterte seg raskt om forholdene. Han ser på manges engasjement rundt klimaendringer som en ny religion, noe man kan lese i en minoritetsrapport i «U.S. Senate Environment and Public Works Committee» i Mars 2009, der Giaever sier «I am a skeptic. … Global warming has become a new religion.»

Og etter at APS i 2011 kom med følgende kontroversielle uttalelse om klimaendringer meldte han seg ut av foreningen.

«The evidence is incontrovertible: Global warming is occurring. If no mitigating actions are taken, significant disruptions in the Earth’s physical and ecological systems, social systems, security and human health are likely to occur. We must reduce emissions of greenhouse gases beginning now.»

Giæver påpeker i dette Lindau-foredraget fra 2015 at i vitenskapen er det intet som er udiskutabelt, at samtidig med en beskjeden økning i global gjennomsnittstemperatur på 0,8 grader Kelvin på ca 100 år er alt blitt vesentlig bedre enn før, og at høyeste globale temperatur ble observert i 1998, for 17 år siden.

«De forunderlige klimamytene»

Ivar Giæver har siden 2011 vært nær svartelistet i de største mediene i Norge etter at han skrev om klimaet i Aftenposten 26. juni 2011. Den dagen var det mange klimareligiøse som fikk kaffen i vrangstrupen både i avisens redaksjon og ellers i klimaindustrien, men det er helt korrekt at de store bjerketrærne du ser i hagen, de sulter grunnet CO2-mangel, i likhet med alle andre grønne planter du ser utendørs.

Giæver i Underhuset, TV2

Gerhard Helskog gjorde et sjeldent kupp da han i 2015 fikk med seg Ivar Giæver i paneldebatt om klimaet i programmet Underhuset. Og vi får bekreftet av Giæver at temperaturen ikke har økt siden toppen i 1998, et faktum resten av panelet aksepterte som et faktum uten å blunke. Også klimaindustriens svovelpredikant var her snill som et lam i studio sammen med Giæver, og måtte forholde seg til observasjoner i naturen.

Da venter vi bare på at NRK tar Norges eneste Nobelprisvinner i fysikk Ivar Giæver inn i studio når sommeren ankommer. Vi anbefaler leserne å tipse NRK om dette.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hvordan definerer man global oppvarming? Dreier det seg om lufttemperatur, eller dreier det seg primært om havtemperatur (dvs det totale energiinnholdet i havet)?
  CO2-innholdet i atmosfæren defineres som å være det som måles over Hawaii. Dette er trolig et godt mål for tilstanden over Stillehavet, men CO2-innholdet i atmosfæren over industrialiserte områder i verden er mye større enn dette. I tillegg til global oppvarming må man også kunne snakke om lokal oppvarming (nedsmelting av norske isbreer og av Grønnlandsisen kan umulig bare være styrt av CO2-nivået over Hawaii).
  Forbrenning av fossil energi slipper ut mye mer enn bare CO2. Det slippes i tillegg også ut varmeenergi, sot, aske og ulike typer partikler (aerosoler). Kan det tenkes at (også) slike utslipp fra industrialiserte områder kan ha betydning for oppvarming av hav og luft inkl smelting av is?

  Svar
 • Mer CO2, mer plankton, mer fisk. Ikke rart det er mye fisk for tiden.
  Mer fisk/mat og mindre frykt. Hurra? Eller er det noen dommedagsprofeter som gråter?
  ‘ Havene kan ta opp dobbelt så mye karbondioksid som vi tidligere har trodd.’
  https://www.tu.no/artikler/havene-kan-ta-opp-dobbelt-sa-mye-karbondioksid-som-vi-tidligere-har-trodd/489887

  ‘ Når temperaturstigningen de siste 100 år er påstått å være 0,7 – 1 grad så er dette en alvorlig feil. Ettersom det var meget varmt i 1930-årene til 1940 og deretter fallende temperatur til slutten av 70-tallet er det meget mulig at det nå IKKE er varmere enn på 30-tallet. Dette vet vi ikke for sikkert ettersom temperaturdata er blitt manipulert. ‘
  https://www.tu.no/artikler/global-temperaturutvikling-er-framstilt-feilaktig/251315#cxrecs_s

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våpenhandel:

Det spiller ingen rolle hvem de er bare de har penger.

Forrige innlegg

Tyskland:

Ny nedtur for Angela Merkels «grønne» energipolitikk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.