POSTED IN Israel

Norge på nytt i ærend for en okkupasjonsmakt:

Palestina er ikke okkupert ifølge Norges utenriksminister.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Norge holder tilbake midler til palestinske skolebøker

Trond Ali Linstad

De fleste av oss mener at Israel bør boikottes: for okkupasjon, fordriving av palestinere fra hjemlandet og opprettelse av en apartheid- og rasistisk stat: Israel. Men så ikke med norske myndigheter

De mener at palestinerne skal boikottes! Ja, faktisk det. Fordi palestinske skolebøker viser at Palestina er okkupert – hvilket jo er sant! Og at det er rettferdig å gjøre motstand mot fremmed, israelsk, okkupasjon! Som FN også har slått fast. Om ikke annet, som palestinerne sier, så i hvert fall med en sprettert.


Palestinerne, skrekk og gru! De lærer det er riktig å stå mot okkupasjon!
Norske myndigheter nekter dem dette; sionistiske lobbygrupper er våkne.
All «fred» skal skje på Israels premisser. 

Det kan ikke palestinerne si! Og i hvert fall ikke trykke i skolebøker. Da blir de boikottet av norskemyndigheter. Slik som det nå skjer.

Dette er saken: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har gjort klart at Norge vil holde tilbake halvparten av årets finansiering til palestinske selvstyremyndigheter utdanningssystem – til palestinerne viser «tilstrekkelig vilje og evne» til å «forbedre pensum». Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Motstandstanker er ikke lov!

Det er det norsk standpunkt. Ynkelig – i sannhet ynkelig! Skal vi – stort sett anstendige mennesker – finne oss i det? Hvordan rope ut, mot dette forsvar for undertrykking. Fordriving og okkupasjon. Vi har en solidaritetsoppgave å gjøre.

Forsidebilde: Faruk Kaymak

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  5 juli 2020 8:36

  FN skriver om den israelske okkupasjonen på
  https://www.fn.no/Konflikter/palestina#_om-den-israelske-okkupasjonen

  Noen bosettere mener jødene er Guds utvalgte folk, og at de derfor har rett til å bo i hele det bibelske Israel, som inkluderer de okkuperte palestinske områdene. Disse er viktige religiøse områder for troende jøder, og viktige ideologiske områder for nasjonalistiske israelere.

  De fleste israelske bosetterne har imidlertid flyttet til de okkuperte områdene fordi den israelske staten tilbyr israelerne økonomiske goder, som skattelette og billige boliger, for å bosette seg der.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  5 juli 2020 8:38

  Det viktigste avsnittet falt ut i kommentar ovenfor:

  Helt siden Israel okkuperte de siste palestinske områdene i 1967, har staten drevet utbygging av israelske bosettinger på Vestbredden i strid med folkeretten. I dag bor det mellom 650 000 og 800 000 ulovlige bosettere på Vestbredden, som inkluderer Øst-Jerusalem.

  Svar
 • «Palestina er ikke okkupert ifølge Norges utenriksminister.»

  Men Norge er tydeligvis okkupert, og har ikke egen, fri, utenriksminister.
  Sist gang hun uttalte seg, var når hun sa at USA sin nåværende president sin ut-trekking av okkupasjonsstyrker i Syria og Afghanistan, var «uansvarlig».
  Jeg tror Søreide har gått for lenge i skole.

  Svar
  • Nei, hun har gått på feil skole.

   Svar
  • Tor Larsen
   7 juli 2020 8:25

   I lyderiket Norge merker man seg at Ine Eriksen Søreides særskilte kombinasjon av historiske og logiske kortslutninger, kombinert med glattpolert kjeftament, gjør henne særs velegnet som utenriksminister etter rollen som forsvarsminister. En oppgave som hun for øvrig løste for den sionistiske anglo-amerikanske aksen på samme utmerkede måte.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Historie:

Var Norge en slavenasjon?

Forrige innlegg

Thierry Meyssan:

Korleis Dei to store kan etablere fred i Større Midtausten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.